Copy

Uvod v [5HEK] 3.0 + prva delavnica

Dragi starši, učitelji, otroci in mladi!

Z velikim veseljem vam sporočamo, da je Mestna občina Ljubljana podprla novo serijo 5HEK delavnic, ki smo jo poimenovali Petkova akademija 3.0. Že v petek, 22. maja 2015 ob 17. uri pričenjamo z brezplačnimi pripravljalnimi delavnicami za otroke in mlade.

Na Petkovi akademiji 3.0 bomo udeleženke in udeležence spodbujali k raziskovalnemu učenju in pridobivanju ročnih spretnosti, medvrstniškemu sodelovanju in iskanju sinergij med še tako različnimi področji. Podali se bomo skozi 4 tematske sklope: biotehnologija, robotika, telekomunikacije in obnovljivi viri energije. Vsak od naštetih sklopov bo od jeseni dalje potekal okvirno deset zaporednih petkov. Najbolj zainteresirane otroke in mlade bomo navduševali za eksperimentiranje in nekonvencionalne rešitve, da bi s tem spodbudili razmišljanje izven običajnih okvirov. Na koncu vsakega sklopa bodo udeleženke in udeleženci naredili končni izdelek, ki ga bodo dobili v trajno last ter prejeli certifikat za pridobljena znanja in spretnosti. Tisti, ki bodo sodelovali pri vseh naštetih tematikah, bodo na koncu znali vse izdelke povezati med seboj v smiselno celoto. 

Petkova akademija bo torej v tretji izvedbi nastopila nekoliko bolj resno. V osnovi bo namenjena skupini otrok in mladih med 9. in 16. letom starosti  (robotika in obnovljivi viri energije) oz. skupini otrok in mladih med 12. in 16. letom starosti (sklopa biotehnologija in telekomunikacije). Mlajši otroci, ki jih naštete tematike zelo zanimajo in se bodo udeležili pripravljalnih delavnic, se bodo prav tako lahko pridružili starejšim vrstnikom. Želimo poudariti, da bo sodelovanje pri posameznem tematskem sklopu omejeno na stalno skupino do 12 udeleženk in udeležencev.

V petek, 22. maja 2015 torej pričenjamo s t.i. pripravljalnimi delavnicami na štiri tematske sklope. Pripravljalne delavnice bodo uvod v sklop zahtevnejših delavnic, ki se bodo začele septembra 2015. Prvi sklop, ki ga bomo jeseni izvajali, bo biotehnologija. 

Vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite na popotovanju, na katerem želimo spodbujati in razvijati radovednost ter spretnosti mladih tako, da bodo lahko sledili svojim življenjskim sanjam. Na pripravljalnih delavnicah, ki bodo potekale do junija se bodo udeleženke in udeleženci podrobneje seznanjali s tematikami, ki jih pripravljamo z novim šolskim letom. Otroci in mladi bodo osvojili določene spretnosti in raziskovali,  katero področje oz. področja jih bolj zanimajo. 

Veselimo se ponovnega ustvarjanja z vami!
 


Laboratorijska predpriprava / delavnica

Mentor delavnice: Kristijan Tkalec
BioTehna, Kersnikova 4, Ljubljana, 22. maj, ob 17. uri


Ta petek je na sporedu biotehnološka delavnica z naslovom 'Laboratorijska predpriprava', ki bo potekala v prostorih BioTehne, prav tako na Kersnikovi 4 v Ljubljani. 
Spoznavali bomo osnove biotehnologije, mikrobiologije in laboratorijskih tehnik ter raziskovali, kje lahko najdemo mikroorganizme in kako se mikroorganizmi znajdejo v različnih okoljih. Priredili jim bomo ustrezne pogoje, da bodo tam z največjim zadovoljstvom rasli in se množili.


Program Petkove akademije sofinancirajo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in ŠOU v Ljubljani

PRIJAVA NA DELAVNICO
Dogaja se tudi ...

Ralf Baecker / javno vodstvo po razstavi


Skozi razstavo 'Skrivnost strojev' vas bo popeljal Jurij Krpan v četrtek, 21. maja 2015, ob 19. uri v Galeriji Kapelica. 

Več: Galerija Kapelica

Č I P k eKeiko Uenishi / delavnica


Delavnica 'Pregrade in meje_spajanje in circuit bending' bo potekala od 27. do 30. maja 2015 v RAMPI na Kersnikovi.

Več: Č I P k e 

Poletna akademija: 'GrafiDIY'


Vabimo mlade navdušence/ke, da si v počitniškem tednu od 29. junija do 3. julija izdelajo elektronski DIY (naredi sam) zvočni sistem. 
 
Več: [5HEK] 
 
Pridruži se nam na Facebooku:  BioTehna  |  RAMPA Laboratorij  | Galerija Kapelica
PETKOVA AKADEMIJA na KERSNIKOVI [5HEK] je serija razbulrjivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti, umetnosti in družbi.
Dogajanje na Petkovi akademiji poganjamo:  BioTehna, RAMPA Lab in Galerija Kapelica
Zavod KERSNIKOVA
  | Kersnikova ulica 4  | 1000 Ljubljana