Copy
Klik her for browserversion.
Kan du se billederne? Virker links? Hvis ikke, så tjek dine sikkerhedsindstillinger og tillad eksternt indhold.
I dette nyhedsbrev:
Sammenhængen mellem følelser og stress - respons.
 
 

hellgren.dk
Så hvad har Canada med din stress at gøre?

Ja ser du, for at finde mening i det, må vi først rundt om 2 ting: Lidt cellebiologi og en ingeniør ved navn Grant McFetridge.

Vores krop er bygget op af milliarder af ”byggesten” (celler), som alle sammen er specialiserede til at varetage bestemte opgaver. Hud, blodkar, lever, hjerte, tarm, nyrer, øjne med mere, alle består de af mange forskellige typer celler (”byggesten”) med specialopgaver.

Næsten alle celler har en kerne, cellekernen. (Undtagelserne er uden betydning her, så dem springer vi over). En cellekerne kan sammenlignes med en lille ”pose” inden i cellen. Selve ”posen” kaldes membranen (kernemembranen).

Inde i kernemembranen (”posen”) er alt vores arvemateriale, alle vores gener, DNA´et. Det indeholder alle oplysninger om os, alt det, der bestemmes af vores gener. Alle celler, der har en kerne, indeholder præcis de samme oplysninger om os. Hvilke dele af oplysningerne, der så bruges til noget og på hvilke tidspunkter, er forskelligt.

Det, der lige her er interessant i forhold til Canada og din (mulige) stress, er kernemembranerne i vore celler. Og for at knytte forbindelsen springer jeg et øjeblik til noget helt andet.

Grant McFetridge er canadier og uddannet ingeniør. Han har grundlagt Institute for the Study of Peak States i Canada, og han har udviklet Peak States Therapy. Den komplekse traumeterapi, som jeg er uddannet i og benytter med stor succes i arbejdet med både mine klienter og mig selv, er en del af Peak States Therapy – teknikkerne.

Ifølge Grant McFetridge er alle følelsesmæssige ubehag knyttet til en specifik traumekæde. En traumekæde er et specifikt molekyle, en bestanddel, i vores celler. Disse traumekæder er rent fysisk knyttet til kernemembranen i vores celler. Hver traumekæde opstår eller grundlægges, allerførste gang vi oplever et følelsesmæssigt ubehag med en helt bestemt følelse, og der samtidig sker en fysisk ”skade” i vores celler. Det kan være en stor eller lille skade, eller blot en utilsigtet biokemisk ændring i en af cellens normale bestanddele.

Hver gang vi sidenhen oplever noget, der kan trigge eller aktivere os i netop den bestemte følelse, bliver traumekæden ”tændt”, og vi oplever følelsesmæssigt ubehag i en eller anden udstrækning og måske også fysiske symptomer knyttet til denne bestemte traumekæde. Man kan måske tænke på dem som små ”lyskæder”, der er enten ”tændte” eller ”slukkede”. De kan ”tændes” af alle former for følelser, oftest negative, fx vrede, sorg, had, mindreværd, tab, håbløshed, frygt og så videre. (I den komplekse traumeterapi arbejdes også med positive følelsesmæssige traumer, men i mindre udstrækning. De fleste positive traumer føles dejlige, og man er derfor mere uvillig til at bearbejde og fjerne dem). Når man så ikke længere føler den (oftest negative)  følelse, bliver de tilhørende traumekæder ”slukkede” igen. Alle mennesker en hel del af disse traumekæder, nogle flere end andre.

Og hvad har det så med din (mulige) stress at gøre?

Som jeg skrev i sidste nyhedsbrev, så aktiveres vores krop i dens stress – respons, når vi aktiveres i ubehagelige følelser (vrede, mindreværd, tab, krænkelse af grænser, frygt og så videre). Kroppen oplever situationen, der udløser følelsen, som en fare i en eller anden udstrækning og øger sit kæmp – flygt – eller frys – beredskab for bedre at kunne overleve situationen = stress – respons.

Og nedenunder alt dette, nede på celleplan, på kernemembranerne, er én eller flere traumekæder ”tændte”. Jo flere (ubehagelige) følelser vi aktiveres i, og jo flere gange vi aktiveres i løbet af dagen, ugen, månederne, årene, jo flere kæder er ”tændte”, og jo større er vores samlede stress – respons og dermed stress – niveau.

Her er det også vigtigt at huske, som jeg også omtalte i sidste nyhedsbrev, at vores krop oplever og føler ufatteligt meget hvert sekund, som vi med vores bevidsthed aldrig bliver klar over. Det vil sige kroppen kan føle aktive følelser og dermed have ”tændte” traumekæder, som vi rent faktisk ikke er vidende om. Det er altså langt fra alt, der stresser os og vores krop, som vi er bevidste om.

OG -  det betyder samtidig, hvis vi tænker lidt længere frem, at så længe traumekæderne sidder på vores kernemembraner i cellerne, så kan der ”tændes” for dem. Selvom de måske er ”slukkede” i kortere eller længere tid, så kan der ”tændes” for dem igen.

OG – det må betyde, at hvis vi vil gøre noget virkeligt seriøst ved vores stress – niveau, så er det smart at fjerne kæderne helt.

SÅ – hvis du vil i gang med at fjerne små ”lyskæder” inde i dine celler og sænke dit stress – niveau, EFFEKTIVT og VARIGT, vil jeg anbefale TFT/EFT, tankefelt – terapi/emotionel frihedsteknik, og kompleks traumeterapi. Jeg beskriver teknikkerne nærmere nedenfor. De er de mest effektive metoder, jeg er stødt på, personligt og professionelt.
 
Jeg tilbyder en unik kombination af:
  • TFT/EFT. Tankefelt terapi/ Emotionel Friheds Teknik. Tankefelt terapi/ Emotionel Friheds Teknik er en utrolig enkel og meget effektiv teknik. Fysiske og følelsesmæssige påvirkninger lagres i vores celler og vores energisystem, og metoden fjerner disse belastninger af vores samlede system. Man stimulerer bestemte akupressurpunkter på udvalgte meridianer (energibaner i kroppen) kombineret med et mentalt fokus på problemet/ubehaget. Stimulationen af punkterne sker ved, at behandleren eller klienten selv efter instruktion ”banker” eller ”tapper” blidt på punkterne med 2 fingre. Man bliver rolig, fredfyldt og let efter endt session, og mange beskriver behandlingen som yderst behagelig. Mere end 100 udenlandske studier bekræfter effekten.
  • Kompleks Traumeterapi. Når noget her og nu belaster os, psykisk eller fysisk, akut som kronisk, fx stress på arbejdet, så er vi aktiverede i følelsesmæssige konflikter, som er grundlagt tidligere i livet. Når disse konflikter grundlægges, sker der rent biokemisk ændringer i vores celler og deres ”under – afdelinger”. (På samme måde som vores krop har lunger, lever og så videre, har alle vores celler deres egne ”lunger”, ”lever” med mere). I den komplekse traumeterapi opløser man disse forandringer i cellerne, så vi kropsligt og psykisk kan vende tilbage til en bedre helbreds – og helhedstilstand.
  • Hjælp – til – selvhjælp. Du får hjælp-til-selvhjælp i form at lette teknikker, som jeg lærer dig, så du kan bruge dem i din hverdag mellem behandlingerne hos mig. Du kan således endnu hurtigere og mere effektivt kan komme ovenpå, og ja, længere end ovenpå :-)
Lige nu kan du benytte dig af et helt særligt tilbud, som kan gå hen og blive den bedste gave, du kan give dig selv: "FRI FOR STRESS".
Tilbuddet varer fra d. 18/11 til d. 20/12 (begge dage inkl.). Du kan selvfølgelig booke allerede nu.

Du får:
  • 4 sessioner for 3.500 kr. (normalpris 6.000 kr. Sessionerne skal være afholdt senest d. 20/12).
  • Hvis du ønsker at prøve én session, så er prisen 950 kr. (normalpris 1500 kr.). 
Kender du nogen, der også kunne have glæde af netop sådan et forløb, er du yderst velkommen til at dele dette nyhedsbrev og sende det videre til dem.
Jeg er også på facebook, og du er meget velkommen til at dele og like via linket nedenfor :-)
Hvis du vil vide mere, kan du ringe på tlf. 25 77 57 34, eller du kan læse mere på:
Læs mere om TFT (tankefelt - terapi) og EFT her:
TFT
Hvis du vil vide mere om mig, og hvad jeg også tilbyder, er du meget velkommen til at besøge mit website, sende en mail eller ringe på tlf. 25 77 57 34 .
Læs mere om traumeterapi her:
 
Traumeterapi
Hellgren.dk
Hellgren.dk
info@hellgren.dk
 

Alt kan ændres - og det starter med dig!

 

 

Du har modtaget dette nyhedsbrev, fordi din mailadresse <<Email Address>> er i min adressebog.
Hvis du ikke ønsker at modtage mere, så klik på "slet mig fra denne liste".

slet mig fra denne liste    opdater mine oplysninger

Email Marketing Powered by Mailchimp
Hellgren.dk | Langagervej 47 | 4100 Ringsted
Telefon 25 77 57 34 | info@hellgren.dk | www.hellgren.dk