Copy
SEPTEMBER 2015

Nieuwe ESF-subsidie 2015/2016
 

Duurzame inzetbaarheid is een breed en veelomvattend begrip. Toch hebben bijna alle bedrijven dagelijks te maken met vraagstukken op dit gebied, want hoe houd je je medewerkers fysiek en mentaal gezond, maar ook gemotiveerd? 

Afgelopen jaar heeft Drive hierin diverse bedrijven ondersteund en geadviseerd. Dit jaar stelt het Agentschap SZW, vanuit het Europees Sociaal Fonds, opnieuw een subsidie beschikbaar ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Door deze regeling kunnen maar liefst 50% van de projectkosten door het ESF worden vergoed, met een maximum van €10.000,-. Drive helpt hier graag in verder! Door onze ervaring kunnen we het hele traject van u overnemen, van de subsidieaanvraag tot en met een op maat gemaakte uitvoering, gebaseerd op de vraagstukken die er in uw organisatie spelen. 

Het aanvraagtijdvak opent op 19 oktober, dus neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf of team te bespreken! Meer informatie betreffende de subsidie vindt u hier.


Persoonlijkheid verandert door werkloosheid


Uit onderzoek van de University of Southampton blijkt dat werkloosheid voor veranderingen in persoonlijkheid kan zorgen. Mensen die een aantal jaar zonder werk zaten bleken minder consciëntieus (doelgericht/georganiseerd), minder inschikkelijk en stonden minder open voor nieuwe ervaringen. Door deze veranderingen in karakter wordt het moeilijker een nieuwe baan te vinden, wat leidt tot een neerwaartse spiraal. 

Uit deze resultaten blijkt dat het belangrijk is om werkzoekenden niet alleen te ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan, maar ze ook te blijven stimuleren in persoonlijke groei en zelfvertrouwen. Op deze manier hebben ze grotere kans op terugkeer op de arbeidsmarkt, wat de kosten voor het UWV of werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA drastisch kunnen verminderen. 

Wilt u weten welke mogelijkheden Drive biedt om werkzoekenden hierin te ondersteunen? Neem dan contact met ons op. Meer informatie betreffende het onderzoek leest u hier
 

Groot Stressonderzoek 
 

Uit een representatief onderzoek is onder andere gebleken dat bijna 40 procent van de Nederlanders zich meerdere malen per week ronduit oververmoeid of opgebrand voelt, ruim de helft is regelmatig gestrest.
 
De 3 meest genoemde reden waarom mensen het lastig vinden om iets tegen de stress te doen zijn:
1. Lastig om er tijd voor vrij te maken, omdat de to-do-lijst toch voorgaat.
2. Geen ‘nee’ durven of willen zeggen.
3. Angst om anderen teleur te stellen of relaties te beschadigen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bijna 70 procent van de Nederlanders had in de afgelopen maand dit soort stressgerelateerde klachten. Om dit te verminderen is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van hun eigen gedrag. Drive hanteert hiervoor de DCT-methodiek die mensen leert hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor krijgen ze een groter gevoel van autonomie wat leidt tot stressvermindering. Benieuwd wat Drive voor uw medewerkers kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
 
adres  St. Martinusstraat 70, 5911 CK Venlo
email        info@mentaalspecialist.nl     tel   077 467 40 33
internet    www.mentaalspecialist.nl      fax  077 467 39 93
 
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op LinkedIn
Wilt u onze digitale nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik hier