Copy
APRIL 2015

Verzuim door stress op jongere leeftijd
 

Het verzuim is in 2014 licht toegenomen ten opzichte van 2013; het verzuimpercentage is gestegen van 3,8% naar 3,9%. Stressklachten vormen de belangrijkste verzuimoorzaak en komen op steeds jongere leeftijd voor.

Verzuim door stressgerelateerde klachten is vergeleken met 2013 verder gestegen (maar liefst 33% van het langdurig verzuim had te maken met stress) en verschoven naar een jongere leeftijdscategorie. Binnen de groep 25-34 jarigen heeft 50% van het langdurig verzuim betrekking op psychische klachten.
De belangrijkste oorzaken van stress zijn baanonzekerheid (tijdelijke contracten), vastzitten in een baan, hoge verwachtingen die niet matchen met de werkelijkheid en verplichtingen thuis. Veel psychisch verzuim is echter te voorkomen door al vroegtijdig het gesprek met werknemers aan te gaan.
Drive biedt trainingen om psychische klachten snel te kunnen signaleren en biedt hulp aan leidinggevenden om samen met de medewerker in gesprek te gaan. Neem contact met ons op voor meer informatie. 
 

Quotumwet aangenomen door Eerste Kamer


Op dinsdag 31 maart is de Quotumwet door de Eerste Kamer aangenomen. De Quotumwet is een aanvulling op de Participatiewet, die als doel heeft om meer mensen met een arbeidshandicap aan het werk te helpen.

Werkgevers in de marktsector proberen eerst zelf om meer banen voor arbeidsgehandicapten te realiseren. Wanneer dat niet lukt, treedt de Quotumwet in werking en wordt berekend hoeveel arbeidsgehandicapten een werkgever in dienst moet hebben. Mochten dit quotum niet behaald worden dan zal een boete per niet ingevulde arbeidsplek de consequentie zijn. 

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn binnen uw bedrijf of heeft u vragen over de Quotumwet? Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te plannen met een van onze adviseurs. 
 

Trainingen op maat


Voor diverse specifieke ontwikkelingen binnen een bedrijf kunnen wij een op maat gemaakte training ontwikkelen.
Denk bijvoorbeeld aan "leren communiceren", "oplossingsgericht werken" of "omgaan met ontslag".

Trainingen maken we altijd in overleg. Heeft u mogelijk interesse in een van onze trainingen of bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Stuur ons dan een mail met daarin uw gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 
 
adres  St. Martinusstraat 70, 5911 CK Venlo
email        info@mentaalspecialist.nl     tel   077 467 40 33
internet    www.mentaalspecialist.nl      fax  077 467 39 93
Volg ons op Linkedin
Volg ons op Linkedin
Wilt u onze digitale nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik hier