Copy
OKTOBER 2015

Week van de Werkstress


Van 16 t/m 19 november 2015 vindt voor het tweede jaar de Week van de Werkstress plaatst. Deze dagen staan volledig in het teken van het aanpakken van werkstress.

Werkstress is een onderwerp waar iedere organisatie mee te maken heeft: stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Het is belangrijk dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek gaan over werkstress: stress op het werk verlagen is een ambitie waar elk bedrijf beter van wordt.

Tijdens de week van de werkstress organiseren we lezingen binnen bedrijven om werkstress te erkennen, maar bovenal tips geven hier anders mee om te gaan. Bent u geïnteresseerd in een lezing bij uw bedrijf of wilt u op de hoogte blijven van onze overige activiteiten gedurende deze week? Neem dan contact met ons op. 
 

ESF Subsidie: ervaringen en nieuwe inschrijving

 

Afgelopen jaar hebben een aantal ondernemingen gebruik gemaakt van de subsidie ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid. Mariet Romeijnders van Morpak deelt haar ervaringen. 

"Zes maanden na de start van het ESF traject 'Duurzame Inzetbaarheid' zijn we goed op weg. We zien duidelijk vooruitgang in de veranderingen binnen het bedrijf. Drive The Care Company ondersteunt ons hierbij als extern adviseur. Wij ervaren dit als goede ondersteuning bij de huidige veranderingen: de medewerker als vakman, de medewerker als persoon en de toegevoegde waarde voor het bedrijf. Er zijn al veel verbeterpunten functioneel, zowel op het gebied van veiligheid als in de communicatie. In de komende maanden zullen er nog veel veranderingen en verbeterpunten aan het licht komen. Samen met ons team en de nodige begeleiding vanuit Drive zullen we ook daar hard aan werken!"

Wilt u zich komend jaar ook gaan inzetten voor duurzame inzetbaarheid en zou u graag ondersteuning willen middels de ESF-subsidie? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, de aanvraag voor komend jaar zal starten op maandag 19 oktober. 

Het complete verhaal van Morpak vindt u hier.
 

Leest u uw zakelijke mail in privétijd?
 

Werknemers zijn in privésituaties steeds vaker met hun werk bezig. Zo blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de werknemers zijn werkmail op zijn vrije dag bekijkt. Dit maakt dat de balans tussen werk en privé voor sommige werknemers moeilijk te bewaren is.

Het is daarom van belang dat er in uw organisatie duidelijke richtlijnen zijn voor het lezen van en reageren op zakelijke mails en dat werknemers weten wanneer ze wel en niet bereikbaar moeten zijn. Door dit met de medewerkers te bespreken en ze te laten inzien dat reageren in privétijd een vrije keuze is en geen verplichting, kan al veel (mogelijke) druk worden weggenomen.  

Hebben uw medewerkers - of heeft u zelf - moeite de werk-privé balans te bewaken met betrekking tot mail of overige zaken? We komen graag vrijblijvend langs voor advies!
 

adres  St. Martinusstraat 70, 5911 CK Venlo
email        info@mentaalspecialist.nl     tel   077 467 40 33
internet    www.mentaalspecialist.nl      fax  077 467 39 93
 
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op LinkedIn
Wilt u onze digitale nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik hier