Copy
Biline-hankkeen uutiskirje nro 1/2016
BilineNews
 
BilineNews on Centria-ammattikorkeakoulun Biline-hankkeen uutiskirje, joka ilmestyy säännöllisesti hankkeen edetessä. Uutiskirjeeseen kootaan aihepiirin ajankohtaisia asioita, uutisia, tuloksia, tapahtumia, julkaisuja ja tärkeitä päivämääriä. Kohderyhmänä ovat hankkeessa mukana olevat yritykset, teknologiakumppanit ja kaikki hankkeen muut sidosryhmät.
MYR linjasi kärkihankkeita
 
Kemialliseen saostukseen liittyvän tutkimuksen ja osaamisen kehittäminen, Biline - turvallisuutta parantavat digitaaliset ratkaisut sekä Toholammille suunnitellun biojalostamon konseptin pilotointi. Siinä kolme euromääriltään mittavinta hanketta, jotka maakunnan yhteistyö-ryhmä (MYR) hyväksyi 3.6 kokouksessaan. Lue lisää hankkeista!
Biline-hanke on käynnissä
 
Biline hankkeen rahoituspäätös valmistui 20.6. Digitaalisten ratkaisujen vaatimusmäärittely- ja State of the Art-selvitykset ovat käynnissä. Tunnistus- ja paikannus sensorien sekä OSM-sovelluspohjan tutkimusta on aloitettu ja tehty alustavia teknologia kokeiluja ja laitehankintoja. Näiden tutkimusten tuloksena saamme tarkemman kuvan turvallisuuteen liittyvistä käytännöistä sekä tutkimustuloksia ja parhaita vastauksia kysymyksiin: Mitä maailmalla on tutkittu ja pilotoitu? Mitä kotimaassa on tutkittu ja pilotoitu? Mihin maailma on menossa? Mitkä ovat parhaat käytännöt ja parhaiksi havaitut teknologiat?
Suomen ensimmäinen esineiden internetin operaattori aloittaa
Syyskuussa Suomessa avautuu erityisesti esineiden internetiä varten suunniteltu langaton verkko. Connected Finland-startup on saanut miljoonan euron pääomasijoitukset. Yhtiö on rakentanut ranskalaisen Sigfoxin teknologiaan perustuvaa pitkän kantaman LPWA-radioverkkoa, joka kattaa jo 40 prosenttia Suomen väestöstä. Tivi-lehdessä julkaistun artikkelin mukaan kaupalliseen käyttöön Suomen Sigfox-verkko on tarkoitus avata syyskuun jälkipuolella. Lue lisää
Vierailu Turvallisuus 2016 messuilla

Centria tutkimus ja kehitys tutustui Turvallisuus 2016 messujen tarjontaan Jyväskylässä. Myös Centrian omaa osaamista oli messuilla esillä HALI-liikennevalojen etuisuusjärjestelmän esittelyssä. Messuilla oli jonkin verran esillä karttapohjiin perustuvia turvallisuuden tilannekuvaa esittäviä ratkaisuja mm. Secapp- ja Mapitare-ratkaisut.  Lue lisää
Biline-hanke rekrytoi

Centria tutkimus ja kehitys on rekrytoinut tänä vuonna jo 25 uutta henkilöä, ja vauhti sen kun kiihtyy. Tälläkin hetkellä on avoinna muutama työpaikka, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta myös numeroiden valossa. Myös Biline-hankkeeseen haetaan uusia osaajia mm. kehitysinsinöörejä.Tarjolla on siis haasteellisia ja monipuolisia töitä sekä mahdollisuus kasvaa ja kehittyä asiantuntijaorganisaatiossa.
Lue kehitysinsinöörin hakuilmoitus
Tulevia tapahtumia:

Turvallisuus 2016 messut, Jyväskylä, 7-9.9.2016
Eurosafety 2016 messut, Tampere, 13-15.9.2016
Biline aloituskokous, Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola, 26.9.2016
Biline Ohjausryhmän kokous nro 1/2016, Kokkola, 29.9.2016 
Tekniikka 2016, Jyväskylä, 1-3.11.2016
Kokkola Material Week, Kokkola, 29.10-3.11.2016
Projektipäällikkö Sakari Nokela, sakari.nokela(at)centria.fi, 040-7299933
Projektikoordinaattori: Janne Känsäkoski, janne.kansakoski(at)centria.fi, 040-6309890
Centria-ammattikorkeakoulu | Centria tutkimus ja kehitys
Talonpojankatu 2A, 67400 Kokkola
Puh. (06) 825 0000 | Y-tunnus 1097805-3
Copyright © 2016 Centria-ammattikorkeakoulu Oy
Kaikki oikeudet pidätetään 
Poista minut uutiskirjelistalta