Copy
View this email in your browser

Ett möte är allt som behövs

En kall sensommarkväll åkte jag taxi hem från jobbet. Jag började samtala med taxichauffören om allt från utbildning till vad man drömmer om. Det visade sig att Jimi, som chauffören hette, brann för en idé som han snabbt pitchade för mig i taxibilen. Innan åkturen var slut bad jag Jimi om hans kontaktuppgifter som han skrev ner på baksidan av taxikvittot. När jag stänga bildörren var jag överrumplad och begeistrad över Jimis passion och hans idé med stor potential. Jag var helt övertygad om att vi, Brewhouse, måste stötta Jimi i sin väg mot framtiden och dagen efter satt Jimi på sitt första rådgivningssamtal hos oss – idag är Jimi på väg mot etablering. Läs om hela Jimis resa som tagit oanade vägar och jag är oändligt tacksam att jag mötte Jimi den där sena onsdagskvällen.
På samma sätt finns det många personer runtom i landet som bär på en kreativ eller konstnärlig idé som med lite stöd kan förverkligas. Just därför arrangerar vi The Brewhouse Award, här finns chansen att ta drömmen till verklighet. Tävlingen är öppen fram till och med den 30 september och man tävlar genom att svara på ett antal frågor, bifoga portfolio, musik mm på brewhouse.se.

Anna Svensdotter Dimle, Brewhouse verksamhetschef och konstnärliga ledare

Tävla i The Brewhouse Award till 30/9!

Röhsskas förra chef i juryn!

Nu strömmar det in tävlingsbidrag – delta du också! Hela Sveriges idé- och innovationstävling heter The Brewhouse Award och är öppen till den 30 september. Läs mer om hur du kan vinna 50.000 kr och passa dessutom på att läsa om vår ytterst kompetenta jury där vi nu presenterar Sveriges design-nestor Tom Hedqvist från Element Design i Stockholm.

Läs om och tävla i The Brewhouse Award
Alla i Create Speed HT 2016

Välkomna till Brewhouse Inkubator!
 

På Brewhouse Inkubator är verksamheten nu i full gång. Dessa 15 företagare är nya i vår förinkubator Create Speed och har redan börjat få affärsrådgivning. Parallellt får deltagarna i Create Focus och Create Flow mer anpassad stöttning i en senare fas i sin utveckling. På vår hemsida finns information om alla företagen.

Läs mer om Brewhouse Inkubator

Ett möte kan betyda så mycket – följ Scan & Plans resa till miljoninvestering!
 

Apropå att tävla i The Brewhouse Award – här är en berättelse om en av förra årets vinnare, Jimi Tadi och hans företag Scan & Plan. Vi har alla på Brewhouse blivit starkt berörda av denna framgångshistoria som vi följer på nära håll. Den började med ett möte i en taxi och landar knappt ett år senare i en mångmiljoninvestering och planerad global lansering av idén till en nöjesguide. Detta är inte bara ett lästips, det är en uppmaning – möt mentorn Dag Agård, Brewhouse verksamhetschef Anna Svensdotter Dimle, entreprenören Jimi Tadi och investeraren Stefan Wik som alla ger sin bild av vad som hänt och vad som händer.

Välkommen att läsa artikeln om Jimi Tadi och Scan & Plan!

GEIGER X – Experimentell elektronisk musikfestival på Brewhouse

GEIGER fyller 10 år 2016! Det firar de genom att återvända till Brewhouse i Göteborg, där allting började. Vad bjuds under denna hejdundrande jubileumsfestival? Pärt som Doom, 4 Meter Octobass, Flöjtkvartett, Rituell Industri, Inaudible Sound, Piercad Världsnoise, Café Electronique, Gumma Med Bord, Geiger-sessions, modulsyntutställning, föreläsningar, quiz mm.

Läs mer om tioårsjubilerande GEIGER X

Boka Brewhouse för event eller konferens – bli kulturmärkt!

Känner du till att Brewhouse är en icke vinstdrivande organisation och att allt överskott från vår kommersiella verksamhet oavkortat går tillbaka till vår talang- och inkubatorverksamhet? På så sätt är alla våra gäster med och bidrar till utvecklingen inom den kulturella och kreativa sektorn. Det är det här vi kallar kulturmärkning!

Så lägg din konferens eller event hos oss och bli kulturmärkt. Du gör skillnad för stadens designers, musiker, konstnärer och artister. Kontakta oss för en personlig visning, ring 031-83 41 00 eller maila till info@brewhouse.se.

Läs mer om vad Brewhouse kan erbjuda

Brewhouse och Music Factory på musikfestival i Litauen!
 

För två helger sedan åkte ett gäng musiker från Brewhouse och musikskolan Music Factory i Skara till Vilnius för att delta i konst- och musikfestivalen Loftas Fest. Att säga att helgen var intensiv är en underdrift. Showcase-spelningar, föreläsningar, ambassadmöten, låtskrivarworkshops, mingel och danspartyn avlöste varandra innan flyget gick hem tre dygn senare. Många nya vänskapsband knöts och ett antal nya musikaliska samarbeten drogs igång över gränserna. Dessa kommer vi att publicera så snart vi kan, men just nu bjuder vi på bilder och filmer från vår härliga musikodyssé i Vilnius (en fantastiskt inspirerande och vacker stad!).

Se bilder från Loftas Fest på Brewhouse Facebooksida
Daniel Stighäll

Drömmen om det andra livet...


Daniel Stighäll är konstnärlig doktorand med arbetsplats på Brewhouse. Daniel använder sig bland annat av commedia dell’arte när han denna månad jämför våra drömmar om ett annat liv med de som levde på 1500-talet.

Läs Daniel Stighälls blogginlägg

Spännande julkonserter med Ebbot och Brewhouse Big Band

Gillar du nyskapande och lätt surrealistiska musikaliska möten? Just för dig färdigställs nu tolkningar av klassisk pop- och rockmusik i svängiga storbandsversioner. Konserterna i vinter kallas "Från Sinatra till Carbide". Möt Ebbot i mäktiga, julinspirerade konserter på Stora Teatern tillsammans med ungdomsstorbandet Brewhouse Big Band under ledning av Lasse Lindgren.

Läs mer konserterna med Ebbot och Brewhouse Big Band
BREWHOUSE MEDFINANSIÄRER:
BREWHOUSE PARTNERS:
PARTNERS THE BREWHOUSE AWARD:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Brewhouse · Åvägen 24 · Goteborg 412 51 · Sweden