Copy
View this email in your browser

Brewhouse ger och tar emot värme - tack alla inblandade i The Brewhouse Award!


En vecka har gått sedan The Brewhouse Awards finalgala arrangerades och stämningen är fortfarande varm, intensiv och hoppfull här på Brewhouse. Tänk att Göteborgs Räddningsmissions arbete för barn och familjer i väntan på asylbesked fick ett bidrag på 41 000 kronor genom Linda Vagnelinds fantastiska livemålning av Håkan Hellström som auktionerades ut under finalgalan. Tack till Christoffer Landström, VD och delägare på da Matteo, som vann budgivningen, tack till Karin Kvicklund från Bukowskis auktionsverk och tack till Håkan som godkände porträttmålningen. Och tack till alla Sveriges idégivare, samarbetspartners, gäster och alla kreatörer, musiker och artister som bidragit till att lyfta The Brewhouse Award till att bli en nationell angelägenhet! Nu blickar vi framåt, nästa års finalgala hålls den 8 december 2016!

Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse

Årets sista rockkonsert på Brewhouse den 11/12

På fredag återvänder Gamma Ray med sin power metal à la Deutschland! Gamma Ray firar i år 25 år som band – och vilka år det varit! De har hittills turnerat i samtliga av jordens världsdelar och levererat riff efter riff, alltid lika outtröttligt. Som förband ser vi inga mindre än Serious Black och Neonfly.

Köp biljett till konserten

The Brewhouse Award bjöd på fantastisk finalgala!

I torsdags korades vinnarna i de tre kategorierna i Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling The Brewhouse Award 2015. Vinnare i kategorin Sociala innovationer och socialt entreprenörskap blev Dollar Street, ett innovativt verktyg för att skapa förståelse för ojämlighetsfrågor. I kategorin Av och med unga avgick matdelningsplattformen LunchCube med segern och DayCape, som är en digital bildkalender för barn med autism, vann den bredaste tävlingskategorin Öppen ansökan – fritt skapande. Finalgalan livesändes på webben och hela kvällen kan ses i efterhand på Youtube.
Kolla in alla vinnarna i The Brewhouse Award här
Konstnären Linda Vagnelind tillsammans med köparen Christoffer Landström från da Matteo framför det färdiga Håkan Hellström-porträttet. Klicka på bilden för att se Linda färdigställa tavlan framför publiken.

Julkonsert på luciadagen med Brewhouse ungdomsstorband

Söndagen den 13 december är det dags för den årliga julkonserten med Brewhouse Big Band. En helt ny bandsammansättning står redo att ge publiken energi och spelglädje i en julig inramning. Biljett 100 kronor, studenter betalar halva priset.

Köp förköpsbiljett här

De sjungande sanddynerna vid Dunhuang
 

Daniel Stighäll är konstnärlig doktorand med arbetsplats på Brewhouse. Här funderar han över tidens gång och det faktum att oavsett vad som har försiggått genom historien så fortsätter Dunhuangs sanddyner att sjunga sin sång.

Läs Daniel Stighälls blogginlägg
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube