Copy
View this email in your browser

Brewhouse presenterar stolt:


Dansa min Docka - opera möter gospel under en unik kväll om sorg, kärlek och liv - till förmån för BRIS.

För åtta år sedan möttes operatonsättaren Paula af Malmborg Ward och journalisten Pernilla Holmgren Larsson av en slump. Inte alla nya möten resulterar i ett kreativt samarbete – men denna gång föddes ett operalibretto. Dansa min Docka är titeln på treaktsoperan som är under arbete. Librettot sätter ljuset på den haltande svenska psykiatrin och är baserat på flera verkliga händelser och intervjuer från Pernilla Holmgren Larssons journalistiska värv.

I ett Sverige där barn och unga i allt högre grad lider av psykisk ohälsa behöver även operakonsten ta del och ställa frågor. Opera behöver handla om här och nu.
 
Pernilla Warberg leder förhandstitten denna kväll som framförallt handlar om engagemang.

För Brewhouse var det en självklarhet att ställa sig bakom projektet.
- Vi blev oerhört stolta och glada när vi fick förfrågan och denna kväll öppnar vi upp vår Arena till förmån för detta unika samarbete, säger Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse. 

Bland annat presenteras BRIS arbete. Dessutom icke förut publicerade intervjuer och filminslag med modiga whistle-blowers som avslöjat missförhållanden inom den psykiatriska vården – en av anledningarna till att operan Dansa min Docka blir till.

På vägen mot en färdig opera har upphovskvinnorna erfarit hur starka positiva krafter som bland annat Loa Falkman och Ebbot Lundberg sluter upp kring Dansa min Docka och vill bidra med sina artistiska kompetenser. Men just denna kväll blir det musikaliska möten av annat slag: rykande färska brottstycken ur operan med hjälp av gospelkören Felicity, och med solosång av vår konferencier.
 
En unik kväll med nya möten.
Engagemanget, ordet, tonen, svänget står i fokus - till förmån för BRIS.
 
Var: BREWHOUSE, Åvägen 24 Göteborg
När: Tisdagen den 21 april, biljettkassan öppnar klockan 18:30 och fika säljs i Arenan fram till 19:00 då scenprogrammet börjar.
Biljetter: 100 kr/student 50 kr, förköp på www.brewhouse.se
 
Pernilla Holmgren Larsson (Journalist, librettist)
Pernilla Sandahl (Körledare, sång)
Pernilla Warberg (Konferencier, sång)
samt
Paula af Malmborg Ward (Tonsättare, piano)
Gospelkören Felicity 
Henrik Orrbeck (Talare, BRIS)
Elisabeth Vallinder (Talare, BRIS)
  
Läs mer om Dansa min Docka:
www.brewhouse.se
www.dmd.nu
Facebookevent

Till förmån för BRIS i samarbete med Brewhouse och SCPGREY.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube