Copy
View this email in your browser

Intensiv start på året!


I december presenterades en ny undersökning via STIM (Svenska tonsättares internationella musikbyrå) som visar att kultursektorn i Europa ger sju miljoner människor jobb. Detta gör alltså kulturnäringen till en av Europas största arbetsgivare. Dessutom visar statistik att ca 80 procent av de som går ut Konstnärliga Fakulteten blir egenföretagare. Det kan förklara det ökade intresset för ansökningar till vår inkubator – i december fick vi över 70 ansökningar och i dagarna välkomnar vi ett stort antal kreatörer, musiker och artister.
Vår genrebredd visas tydligt då vi i mars står värd för en av de svenska semifinalerna inför den europaledande metalfestivalen Wacken Open Airs tävling. Och ett starkt möte blir det den 21 februari då vi gästas av sjumannabandet Swing Sling Brass med musiker ur några av landets främsta symfoniorkestrar, dessutom med vårt egna ungdomsstorband Brewhouse Big Band som förband.
Välkomna till en ny säsong på Brewhouse!

Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse

Nya kreatörer på Brewhouse Inkubator


Denna vecka drar våra inkubatorprocesser igång igen. Många kreatörer fyller huset med spännande diskussioner och nya samarbeten. På agendan för dessa färska företagare står att träffa affärsutvecklare, vässa erbjudandet och tillsammans hitta lösningar på problem man inte visste man hade... Det blir fantastiskt!

Läs mer om entreprenörerna och inkubatorn här>>

Stort frisörevent på Brewhouse


I förra veckan sökte sig 350 frisörer från hela Norden till Brewhouse. Varför? Jo Björn Axén och Davines bjöd på visning av produkter, frisyrer och klippningar från scen och catwalk. Arenan byggdes om, eventet filmades och kunderna var väldigt nöjda!

Läs mer och se bilder från visningen här>>

Brewhouse välkomnar Susanne Wigholm


Brewhouse verksamhet växer och även vår organisation. Nu presenterar vi stolt vår nyaste projektledare som med ett driv, engagemang och stark personlighet kommer att koordinera utvecklingsarbetet kring vår affärsidétävling My Mission. Varmt välkommen Susanne! 

Läs mer om My Mission och Susanne här >>
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube