Copy
View this email in your browser

Hög andel kvinnliga företagare på Brewhouse Inkubator!


För ett par veckor sedan samlades myndigheter, regionförbund och andra utvecklingsorganisationer i Stockholm för att ta del av Tillväxtverkets nationella strategi för företagande på lika villkor. Man diskuterade bland annat hur man ska öka antalet kvinnliga innovatörer och entreprenörer. Här utmärker sig Brewhouse Inkubator då vi idag har 62% kvinnliga företagare, inom den kulturella och kreativa sektorn. På Brewhouse är utmaningen snarare att nå bredare i vår rekrytering ur ett mångfaldsperspektiv och det är något vi arbetar med och utvecklar kontinuerligt. Genom vårt fördjupade samarbete med West Pride kommer dessutom hela vårt nätverk att erbjudas utbildning i hbtq-frågor under våren. Företagande och kreativitet känner inga gränser och därför är inkludering centralt för oss. 

Glad påsk och välkommen till en färgsprakande vår på Brewhouse!

Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse

Dansa min Docka - en nutida opera


Välkomna till Brewhouse den 21 april, en kväll till förmån för BRIS. Dansa min Docka är ett verklighetsbaserat drama om psykisk ohälsa. Kompositören Paula af Malmborg Ward och librettisten Pernilla Holmgren Larsson ger oss ett smakprov ur den starka föreställningen tillsammans med gospelkören Felicity. 

Köp biljetter till Dansa min Docka-teasern här

Föreställningen Kärlekens Pris om könsidentitet


Brewhouse och West Pride bjuder in till en kostnadsfri och ytterst viktig föreställning den 9 juni om könsidentitet och inkludering till musik av Brel och Vysotskij där Tasso Stafilidis tar publiken genom vitt skilda människors livsöden. Vi får möta Amir, Samira & Ohmid från Iran men också Johan från Småland i gastkramande berättelser som bygger på deras egna vittnesmål.

Läs mer och hämta biljett här 

Wacken Metal Battle på Brewhouse


"We have a winner!" Brewhouse branschjury ledd av Peter Iwers från In Flames utsåg i helgen en vinnare i Wacken Metal Battle. Konkurrensen var tuff, men vinsten odiskutabel.

Läs om vinnaren och kvällen här

Välkommen att uppleva Brewhouse på plats


Varje onsdag klockan 14:00-15:00 tar vi med intresserade på en visning av huset, kallad Brewhouse Walk. Då förklarar vi vårt koncept och berättar fördelarna med att verka i ett sammanhang. Vi resonerar kring entreprenörskap och konstnärskap, förklarar vad vår inkubator gör och svarar på frågor. Och avslutar med fika.

Läs mer om Brewhouse Walk här 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube