Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de webversie .
Picasso e-nieuwsbrief bestaat 5 jaar 

PICASSO: ook in 2020 spraakmakend over longzorg, EHealth, longformularia, ketenzorg en HAG

De redactie van Picasso Zorgoptimalisatie wenst u een gezond en goed 2020. Voor ons wordt het een bijzonder jaar, want onze e-nieuwsbrief viert dit jaar haar eerste lustrum. Al vijf jaar lang volgen wij alle actuele ontwikkelingen rond longzorg, EHealth, longformularia, ketenzorg en HAG en ook de komende 12 maanden houden wij u weer graag op de hoogte. Bij een jaarwisseling hoort vooruitblikken, maar soms is terugkijken minstens zo leuk. Daarom gaan we in deze speciale nieuwjaarseditie even terug in de tijd en zetten de vijf meest spraakmakende interviews van het afgelopen jaar voor u op een rijtje.

Spraakmakende interviews 2019

Eenduidig formularium longmedicatie geeft kwaliteitsimpuls aan inhalatorgebruik regio Waterland


In de regio Waterland (Purmerend) is een eenduidig formularium longmedicatie opgezet voor het gebruik van inhalatoren. Het initiatief hiervoor komt van Margot Barendregt (apotheker apotheek de Meeuw) en Nelleke ten Have (longverpleegkundige Dijklander ziekenhuis locatie Purmerend). 

Lees verder »
Huisarts en onderzoeker Erik Bischoff:

‘Nieuw zorgmodel nodig dat individuele patiënt met al zijn morbiditeiten centraal stelt’


Ketenzorg in zijn huidige vorm voor chronisch zieken met Diabetes mellitus (DM), COPD en/of hart- en vaatziekten (HVZ) sluit niet meer voldoende aan bij de wensen van zowel patiënten als zorgverleners. Daarom moet er een benadering komen die meer persoonsgericht is en beter rekening houdt multimorbiditeit en de patiënt in zijn totale context. 

Lees verder »
Dr. Jaap Trappenburg:

‘De eHealth app CoPiloot naar de markt brengen is grootste uitdaging in ontwikkelingsproces’


Een innovatief eHealth product de academie uitbrengen en commercialiseren is de grootste  uitdaging en meest kwetsbare stap in het totale ontwikkelingsproces. Dat is de mening van Jaap Trappenburg, Associate Professor UMC Utrecht en mede-ontwikkelaar van CoPiloot, de digitale opvolger van het papieren Longaanval-actieplan voor COPD-patiënten.

Lees verder »
Nieuwe CAHAG-voorzitter, Jiska Snoeck-Stroband:

‘Samenwerking Huisartsen Advies Groepen essentieel om zorg aan astma- en COPD-patiënten te verbeteren’


Astma en COPD zijn vaak gelinkt aan andere chronische aandoeningen. Daarom moeten Huisartsen Advies Groepen (HAG) beter met elkaar samenwerken, want er is veel overlap. ‘Trend is dat de huidige patiënt een centrale rol heeft in zijn eigen zorg. Daarom moeten we met alle spelers in het veld samenwerken en elkaars kennis en deskundigheid benutten. Pas dan kunnen we de patiënt optimaal helpen die regierol zo goed mogelijk in te vullen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren’, aldus Jiska Snoeck-Stroband. 

Lees verder »
Niels Chavannes Hoogleraar Huisartsgeneeskunde, leerstoel eHealth Toepassingen in Disease Management:

‘Doel van eHealth moet zijn: betere zorg en lagere werkdruk’


Begin november werd de zevende editie van de eHealth-monitor gepresenteerd. Dit gezamenlijke rapport van Nictiz en het Nivel met als titel ‘Samen aan zet!’ geeft een actuele kijk op de beschikbaarheid en het gebruik van eHealth in Nederland. Hoogleraar Huisartsgeneeskunde en eHealth expert Niels Chavannes geeft speciaal voor de Picasso-nieuwsbrief zijn kijk op het rapport.

Lees verder »
BEKIJK HET VOLLEDIGE NIEUWSOVERZICHT

Agenda

6-7 februari
 

Adembenemend 2020

Op donderdag 6 en vrijdag 7 februari 2020 wordt voor de 15e keer het tweedaagse congres Adembenemend voor de huisarts met zijn/haar praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige bij Papendal te Arnhem georganiseerd.

Lees verder »

BEKIJK DE VOLLEDIGE AGENDA

Linkedin:

Sluit je aan bij onze community en praat mee over het verbeteren van de long- en COPD-zorg in Nederland.
 

PRAAT MEE IN ONZE
LinkedIn groep

Facebook:

Via Facebook houden we je op de hoogte van recente ontwikkelingen in de long-en COPD-zorg in Nederland.
 

VOLG ONS
OP FACEBOOK
Copyright: PICASSO

PICASSO zorgoptimalisatie, opgericht in 2002, is een initiatief van Boehringer Ingelheim en Pfizer in samenwerking met het onderzoeksinstituut CAPHRI van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.
Je ontvangt deze e-mail omdat je via de website hebt ingeschreven of omdat je anderszins betrokken bent bij PICASSO.

Ons adres is:
PICASSO zorgoptimalisatie
Comeniusstraat 6
1817MS Alkmaar

 
  uitschrijven profiel update bekijk in browser  


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PICASSO Zorgoptimalisatie · Comeniusstraat 6 · Alkmaar, 1817 MS · Netherlands