Copy

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Bekijk dan de webversie .


Uitbreiding Ziektelastmeter COPD naar chronische aandoeningen 
Ziektelastmeter voor hartfalen is onderweg

Ziektelast is niet uniek voor COPD, en omdat de dagelijkse praktijk en de Hartstichting vragen om een persoonsgerichte aanpak, zijn onderzoekers van de Universiteit Maastricht een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van een ziektespecifieke module voor hartfalen binnen de Ziektelastmeter. Deze volgt op de reeds bestaande modules voor COPD, astma en diabetes mellitus type 2, ontwikkeld door o.a. Esther Boudewijns en Danny Claessens.
Lees Meer Interessant? Deel dit artikel:
share-li.jpgDeel op Facebookshare-tw.jpgshare-em.jpg

 

 

Nieuws

Zorginstituut bekijkt effectiviteit en beschikbaarheid e-health voor COPD

Zorginstituut Nederland heeft een reeks publicaties uitgebracht over de effectiviteit van innovaties op het gebied van zinnige en veelbelovende zorg. In de publicaties wordt onder meer ingegaan op onderzoek naar de bijdrage van e-health aan therapietrouw en het nut van digitale toepassingen in de COPD-zorg. Verder biedt het Zorginstituut een overzicht van vragen en antwoorden inzake de subsidieregeling veelbelovende zorg.

Lees verder »

Handboek COPD geeft mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden meer eigen regie

Bijna 50 procent van de mensen in Nederland met COPD is beperkt gezondheidsvaardig. Deze groep heeft moeite om zelfstandig hun aandoening te managen. Pharos en het Longfonds ontwikkelden daarvoor het handboek ‘Ik heb COPD, wat kan ik doen?’ en een gesprekskaart.

Lees verder »

Meer aandacht voor omgaan met laaggeletterdheid in de zorg

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Deze personen hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit kan bij een zorgbehandeling problemen geven, omdat men een uitleg of bijsluiter niet goed begrijpt. Door zorgverleners bewuster te laten worden van laaggeletterdheid bij patiënten, kunnen ze er beter mee omgaan en mogelijk verkeerd gebruik van medicijnen en hulpmiddelen voorkomen.

Lees verder »

Bekijk het volledige nieuwsoverzicht

 

 

Agenda

21 juni

NHG-Wetenschapsdag 2019

De langste dag van het jaar wordt de datum waarop de NHG-Wetenschapsdag 2019 wordt gehouden. Deze vindt plaats op 21 juni in het Radboudumc in Nijmegen.

Lees verder »

19 september

Jaarcongres Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners

Ook dit jaar is er weer het jaarcongres van de V&VN afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners. Dit jaarcongres is toegankelijk voor leden en niet-leden. Het congres is voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die werkzaam zijn in de huisartsenpraktijk, verstandelijkgehandicaptenzorg, asielzoekerscentra of de verpleeghuiszorg.

Lees verder »

Bekijk de volledige agenda

Linkedin:

Sluit je aan bij onze community en praat mee over het verbeteren van de long- en COPD-zorg in Nederland.

Facebook:

Via Facebook houden we je op de hoogte van recente ontwikkelingen in de long-en COPD-zorg in Nederland.

PRAAT MEE IN ONZE LinkedIn groep

 

VOLG ONS
OP FACEBOOK

 

Copyright: PICASSO

PICASSO zorgoptimalisatie, opgericht in 2002, is een initiatief van Boehringer Ingelheim en Pfizer in samenwerking met het onderzoeksinstituut CAPHRI van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.


Je ontvangt deze e-mail omdat je via de website hebt ingeschreven of omdat je anderszins betrokken bent bij PICASSO.

Ons adres is:
PICASSO zorgoptimalisatie
Comeniusstraat 6
1817MS Alkmaar