Copy
Nieuwe tentoonstelling WSM Bussen door het Westland
View this email in your browser

P E R S B E R I C H T

Zaterdag 10 oktober opening tentoonstelling
'WSM, Bussen door het Westland'

 officiële opening om 11 uur, u bent welkom vanaf 10 uur
 
Op 10 oktober opent het Loosduins Museum een tentoonstelling over het voormalige busbedrijf WSM: van de autobusdiensten van de WSM uit 1923 tot en met de fusie tot Westernederland in 1969. Bezoekers zullen ook het touringcarbedrijf van de WSM herkennen, de Pullmann Express-Amova en het reisbureau Lissone Lindeman. 

Waardevolle bijdragen komen van zowel de Stichting WSM - een werkgroep van de Stichting Veteraan Autobussen - als tientallen unieke foto's, afbeeldingen en objecten van enthousiaste verzamelaars. Veel van het materiaal over de WSM bussen werd niet eerder tentoongesteld!
De expositie is te zien van 10 oktober 2015 tot en met 19 maart 2016, 
 op zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. 

Westlandse Stoomtramweg Maatschappij
In 2013 organiseerde het Loosduins Museum een succesvolle tentoonstelling over het voormalige railbedrijf van de Westlandse Stoomtramweg Maatschappij. De WSM bestond echter niet alleen uit een railbedrijf. Sinds 1923 exploiteerde deze maatschappij diverse buslijnen door het hele Westland tot en met Rotterdam en Den Haag en verzorgde het de stadsdiensten in Delf en Rijswijk.

Al tijdens deze railtentoonstelling ontstond de gedachte een expositie samen te stellen over het WSM bus- en touringcarbedrijf. Nu na anderhalf jaar van voorbereiding is het zover!

Wilt u meer informatie over de tentoonstelling?
Neemt u contact op met Muriel Hooft: 0651591978 of info@hooftzakelijk.nl
U bent iedere zaterdag en elke eerste zondag van de maand welkom in het Loosduins Museum van 13 tot 17 uur.

Loosduins Museum De Korenschuur
Margaretha van Hennebergweg 2A
2552BA Den Haag

Spitten en de wortels van families ontdekken


Iedereen is welkom om in het Loosduins Museum de oorsprong en geschiedenis van hun familie te ontdekken. Wat het beroep van voorvaders en –moeders was en waar ze woonden? Er is een databank met duizenden bronnen! De enthousiaste vrijwilligers van de werkgroep genealogie helpen je spitten en geven antwoord op persoonlijke vragen tijdens de open inloopmiddag op elke 1e zaterdagmiddag van de maand. 
Facebook
Website
Email
Copyright © 2015 HooftZakelijk Communications, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp