Copy
Open Monumentendag 10 september
View this email in your browser

P E R S B E R I C H T

 
Zaterdag 10 september 2016 vieren we Open Monumentendag in en om het Loosduins Museum De Korenschuur samen met de molen De Korenaer aan de Margaretha van Hennebergweg van 10 - 16.30 uur. U bent van harte welkom in ons historisch museum en in de molen, op het groente- en fruitmarktje, tijdens de kooroptredens, bij het kunstmarktje en voor rondvaarten naar Madestein!

Heropening molen door Joris Wijsmuller
De Korenaer heeft sinds kort nieuwe molenaars: Jan en Rien. Ze heten u graag van hartelijk welkom in de molen en
bij de officiële heropening van de molen om circa 11.00 uur door wethouder Joris WijsmullerRondom de molen vindt u standjes waar Loosduinse kunstenaars hun kunstobjecten aanbieden zoals schilderijen, sieraden en beeldhouwkunst.
 
WESTLANDSE PRODUCTEN
Traditiegetrouw kunt u Westlandse producten kopen tijdens de Open Monumentendag, waaronder Westlandse druiven, paprika’s, trostomaten, radijsjes en plantjes. Ook zijn items uit de museumcollectie te koop die dubbel in bezit zijn, maar ook (oude) boeken, foto’s van oud Loosduinen en historische prentbriefkaarten.

GENEALOGIE: we helpen u uw Loosduinse voorouders te vinden
U kunt de medewerkers van de werkgroep genealogie op 10 september met al uw historische familie-vragen bestoken, ze zien ernaaruit die te beantwoorden en u de duizenden bronnen te tonen.

VAARTOCHT Madestein
U kunt natuurlijk ook in de boot stappen voor een kleine vaartocht over de plassen van Madestein om 13.00, 14.15 en 15.30 uur. (kaartverkoop vanaf 11.00 uur, € 4.50 per persoon).

GEBOREN IN LOOSDUINEN 
Frans van Gaalen, initiator van de nog steeds groeiende Facebookgroep Geboren in Loosduinen, zal samen met Hans Klok, groot Loosduins verzamelaar, aanwezig zijn op de gezellige Monumentendag bij het Loosduins Museum. Kom langs deze dag en maak kennis met het begrip "Geboren in Loosduinen".

TOGETHER AGAIN
Het wordt echt gezellig als om 13.30 en 14.45 uur de zanggroep ‘Together Again’ optreedt. Het koor heeft een zeer uitgebreid repertoire en zingt onder leiding van Piet Haasnoot, o.a. leider van een dixielandband. Zoekt u zelf nog een leuk koor, kom dan zeker kijken en luisteren!
 

De molen en het museum zijn ook op zondag de 11de open.

Noot voor de pers: 
Voor meer informatie neemt u contact op met het Loosduins Museum: info@loosduinsmuseum.nl 
of voor beeldmateriaal met Muriel Hooft 06 515 919 78 info@hooftzakelijk.nl

Loosduins Museum De Korenschuur
Margaretha van Hennebergweg 2A
2552BA Den Haag
Facebook
Website
Email
Copyright © 2016 Loosduins Museum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp