Copy

Nieuwsbrief - April


 Hippisch Centrum Emmen


 

Algemene mededelingen
 

Feestdagen
 

Op donderdag 5 mei (hemelvaartsdag) en maandag 16 mei (2e pinksterdag) komen alle lessen te vervallen. De lessen mogen gewoon ingehaald worden.
 

Ponykamp = VOL
 

Alle ponykamp weken zitten vol! Had jij ook graag op ponykamp gewild? Wees dan niet getreurd, want we organiseren nog verschillende ponydagkampen in de zomervakantie.

 

Agenda

 

Mei

02-05  Ponydagkamp
03-05  KNHS dressuur
08-05  Moederdag rijden
10-05  KNHS dressuur

17-05  KNHS dressuur
21-05  Subtop
22-05  Moederdag rijden
28-05  Theorie examen FNRS diploma
29-05  Valtraining

 

Juni

12-06  Valtraining 
19-06  Vaderdag rijden
26-06  FNRS dressuur wedstrijd

 

Valtraining 

Vergroot je zelfvertrouwen en voorkom blessures


Door het volgen van deze valtraining is de kans op verwondingen bij een val te verkleinen. Het doel van deze cursus: veiliger paardrijden, door het werken aan een betere motoriek, weten hoe je moet vallen en angsten overwinnen. We hebben veel vragen gekregen over of je ook echt van het paard zelf gaat vallen, dit is niet het geval! Je gaat oefenen op een mat en niet op een paard

De cursus Valtraining wordt gegeven door Sandy Groeneveld van Stal Elmonto. Ze heeft het certificaat Fit & Veilig behaald en werkt met het lespakket dat is ontwikkeld door Veiligheid.nl en Adelinde Training Center in samenwerking met Valpedagoog Yos Lotens. 
  • De cursus bestaat uit een serie van twee lessen van anderhalf uur. 
  • Kosten bedragen 27,50 euro p.p.
  • Data lessen: zondag 29 mei én zondag 12 juni.
    De eerste groep start om 11.00 uur, exacte tijden worden nog bekend gemaakt.
  • Leeftijd: vanaf 7 jaar.  Ook voor volwassenen!
Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 

Meld je aan via de inschrijflijst, in de kantine van de manege!

FNRS - diploma rijden 

Zaterdag 28 mei -  van 11 tot 12 uur


Wil jij promoveren naar een hogere F klasse? Dan dien je voor de even proeven een diploma te behalen. Je komt in aanmerking om diploma te rijden en te promoveren als je in de klasse F2*, F4, F6, F8 of F10 op dit moment 3 (of meer) promotiepunten hebt. (*Behalve de F2, daar heb je 2 promotiepunten nodig). 

Eerder was het zo dat als je theorie examen deed je ook je proef op die dag nog een keer moest rijden. Dit is veranderd, als je al 3 promotiepunten hebt in de betreffende klasse is dit voldoende en hoef je alleen nog het theorie examen te doen om je diploma te halen. 

Daarom organiseren wij op zaterdag 28 mei een theorie ochtend waarbij we een theorie les geven met aansluitend het examen. Als je tijdens dit theorie examen een voldoende haalt, haal je je diploma en mag je promoveren naar de volgende klasse. 

LET OP!
Als je ooit begonnen bent met F-proeven rijden in de F3 en 3 of meer promotiepunten hebt mag je zonder F2 diploma verder naar de F4. Ben je ooit wel begonnen in de F2, dan dien je je F2 diploma eerst te halen, alvorens je in de klasse F4 mag starten.
 

Theorie examen

Het theorie examen is gebaseerd op het handboek van de FNRS ('Leer paardrijden met plezier') Deze is verkrijgbaar in de kantine. Het examen bestaat uit 10 vragen, waarbij de ruiter kan kiezen uit 3 antwoorden, meestal zijn het vragen waar de ruiter in de praktijk al mee te maken heeft gehad en deze zijn niet zo moeilijk. 
Bijbehorende theorie:

F2 – t/m hoofdstuk 7
F4 – t/m hoofdstuk 8
F6 – t/m hoofdstuk 10
F8 – t/m hoofdstuk 11
F10 – t/m hoofdstuk 12


Kosten theorie les + examen: € 5,-

Datum: zaterdag 28 mei van 11 tot 12 uur

Je kunt je opgeven op het prikbord in de manege!

Ponydagkamp 


Wegens groot succes van de eerste editie van 'ponydagkamp'  in de voorjaarsvakantie, organiseren we in de meivakantie op maandag 2 mei weer een ponydagkamp. Ook dit ponydagkamp zit alweer helemaal vol! 

Tijdens ponydagkamp ben je een hele dag gezellig bij ons op de manege! We gaan rijden, de pony's verzorgen, poetsen, spelletjes doen en een taart voor je paard maken! Kortom een dag vol gezelligheid! 

Je wordt 's ochtends om 9.00 uur verwacht en de dag is om 17.00 uur weer afgelopen. Deze dag is inclusief middag en avond eten en er is de hele dag drinken voor jullie beschikbaar.

Kosten voor deze gezellige dag zijn 32,50 p.p. 
Kleding: Paardrijkleding aan en sportschoenen meenemen


 

Even voorstellen


Jullie hebben het vast al gezien, we hebben twee nieuwe gezichten in de kantine. Rowena en Carla, hieronder stellen ze zich voor. 
 

Rowena


Hoi allemaal! Ik ben Rowena Blauw, ik ben 44 jaar oud, getrouwd en ik heb twee kinderen. Sinds anderhalf jaar zijn we vanuit de Rietlanden verhuisd naar Parc Sandur, waar we een hoekwoning hebben gekocht. 

Op 1 oktober 2015 ben ik begonnen bij HCE als schoonmaakster op de woensdag en vrijdag ochtend. Per 1 april kwam er een vacature vrij voor gastvrouw/kantinemedewerkster en werd ik gevraagd of ik deze functie wilde invullen. Omdat ik al met veel plezier werkte bij HCE, heb ik hier niet lang over na hoeven denken.

Ik moet toegeven dat ik totaal geen paarden en horeca ervaring heb. Daarom zal ik niet altijd het juiste antwoord weten, maar mijn enthousiasme is er niet minder om en met een beetje hulp van jullie zal het vast wel goed komen! Tot snel! Gr. Rowena

Carla

Hey allemaal, sommigen van jullie zullen me al wel kennen, maar een heleboel vast nog niet. Dat is dan ook de reden dat Renate mij vroeg of ik een stukje over mezelf wou schrijven. 

Ik ben Carla Pals en ik woon eigenlijk vlakbij de manege, net buiten Erica. Sinds een aantal weken mag ik op woensdagmiddag de bar en de agenda beheren terwijl Marit en Elise ponyles hebben. Thuis zijn we dus met 3 paardenfans en John (de papa van Marit en Elise) vind dat best gezellig. Hij heeft ook wel eens op een paard gezeten maar vond dat niet voor herhaling vatbaar. ;-)
 
In totaal hebben we 5 dieren: Lex, Bonfire en Pony zijn onze paardenvriendjes en dan hebben we ook nog een kat en een hondje. Lex staat nog op HCE en Bonfire en Pony staan bij ons thuis achter het huis. Eerder stond Lex daar ook altijd, maar vorig jaar zomer is ze geopereerd en moest ze een tijd op stal staan wat thuis te onrustig voor haar was. Daarom is ze verhuisd naar HCE en eigenlijk bevalt dat zo goed dat ze er nog steeds staat.
 
Met Lex rijd ik eigenlijk het liefste lekker in het bos, maar zo af en toe proberen we ook een beetje te dressuren of te springen. Mijn vriendinnetje Kim rijdt tegenwoordig af en toe ook op Lex en dat gaat eigenlijk heel goed.
Later dit jaar wil ik ook met Lex weer graag een endurancewedstrijd starten, dat vinden we het leukste van allemaal. Weet je niet wat endurance is? Je mag het me komen vragen.
 
Tot snel! Groeten, Carla Pals.

Dag lieve Silver

Met pijn in ons hart hebben we vorige week afscheid moeten nemen van Silver. Ze was al een paar weken ziek en werd steeds zwakker. We hebben van alles geprobeerd om haar er weer bovenop te krijgen maar dit mocht allemaal niet helpen. Toen ze lag en niet meer op wou staan hebben we samen met de dierenarts besloten om Silver niet verder te laten lijden.

Silver is twee jaar bij ons geweest en was bij veel kinderen heel geliefd. Ze was ontzettend betrouwbaar, een schat in de stal én onder het zadel.

Silver is 21 jaar oud geworden. Rust zacht lieve Silver, we zullen je heel erg missen..

Moederdag rijden!

Het moederdag rijden zit inmiddels helemaal vol, we hebben er zelfs een extra ochtend bij aan moeten plakken! Super leuk dat zoveel moeders graag een keer te paard willen. De eerste groep moeders en kinderen rijdt op 8 mei en de tweede groep op 22 mei. 

Als je uitgereden bent staat jou en je moeder nog een leuke verrassing te wachten in de kantine: een tafel vol met heerlijkheden.

Wat moeten de moeders aan?
Makkelijk zittende kleding (of rijkleding als je die hebt natuurlijk) en schoenen met een klein hakje of laarzen. Een cap kun je van de manege lenen. 

Paard van de maand: Barney

Hoi allemaal, ik denk dat jullie mij bijna allemaal wel kennen. Ik ben Barney, een mega coole, hele grote, stoere, zwarte Shire. De Shire is een paardenras afkomstig uit Engeland. Met een schofthoogte van gemiddeld 1,80 meter behoren wij tot de grootste ter wereld. Vier witte benen en een bles worden gezien als de ideale aftekeningen voor dit ras en die heb ik! Mensen schrikken vaak een beetje van mijn grote, zware uiterlijk maar dat hoeft absoluut niet! Ik ben namelijk een hele grote goedzak. Ik vind het wel leuk om jullie een beetje te pesten als jullie op me rijden, door steeds van de hoefslag af te gaan enzo. Galopperen vind ik nog een beetje moeilijk, maar als je mij aanmoedigt doe ik heel erg mijn best voor je. Springen vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast is spelen in de bak met mijn allergrootste vriend Rebel mijn favoriete bezigheid! Komen jullie mij snel een snoepje en knuffel geven? Dan kun je zien dat ik helemaal niet eng ben, maar juist heel lief! Hoefjes en liefs Barney

HCE Sweatvesten weer binnen

De HCE Sweatvesten zijn weer in alle maten op voorraad! Wil jij ook zo'n mooi vest? Vraag dan even in de kantine, hier hangen alle maten zodat je kan passen. 
Klik hier voor meer informatie over de Dressuurdagen

Wij zijn op zoek naar sponsors!


Voor ons evenement de 'Dressuurdagen Emmen' zijn wij op zoek naar sponsors die van deze tweede editie samen met ons een succes willen maken. De dressuurdagen zijn een ideale gelegenheid om uw bedrijf te promoten en de naamsbekendheid te vergroten.

Wat zijn de Dressuurdagen Emmen?
De Dressuurdagen Emmen is een meerdaags concours wat helemaal in het teken staat van de dressuur. Ruiters kunnen meerdere dagen achter elkaar starten, waarbij de twee hoogst gewaardeerde proeven meetellen voor het eindklassement. De beste 4 ruiters van elke klasse mogen finale rijden op zaterdag. Voor de paarden klasse Z1, Z2 en ZZ-licht zal dit een kür op muziek zijn. Tijdens de finale is er een leuke geldprijs te winnen. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Er zijn verschillende sponsormogelijkheden mogelijk tijdens de Dressuurdagen zoals het sponsoren van een rubriek, een sponsorbord of spandoek. Het sponsoren van een rubriek houdt in dat de naam van uw bedrijf verbonden wordt aan de rubriek, bijvoorbeeld de 'Bedrijf X prijs'. Ook wordt het logo of naam vermeld op de startlijsten, tijdens de prijsuitreikingen (speakertekst), op onze website en social media. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om flyers en folders neer te leggen en te verspreiden. 

Bij interesse neem dan contact met ons op (0591-301352 of info@hce-emmen.nl). 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Copyright © 2016 Hippisch Centrum Emmen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hippisch Centrum Emmen · Ericasestraat 109 · Erica, Drenthe 7887 GD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp