Copy
Bekijk deze mail in je browser
Werken met computers en abstract kunnen denken zijn enkele voorbeelden van wat er in de toekomst van de huidige generatie kinderen verwacht wordt. Om een bijdrage te leveren aan deze ‘Digitale Geletterdheid’ hebben we Rekentuin uitgebreid met het spel Codetaal. Hiermee maken kinderen spelenderwijs kennis met programmeren.

Nu ook leren programmeren in Rekentuin

Hoe komt de kabouter bij de regenboog? Welke instructie is juist om de kabouter bij zijn einddoel te krijgen? In het nieuwe Rekentuinspel Codetaal oefenen kinderen vanaf groep 4 spelenderwijs met programmeren. Niet in moeilijke programmeertaal, maar met behulp van pijltjes, eenvoudige instructies en leuke plaatjes.

Lees meer over Codetaal

Wat kun jij doen tegen kansenongelijkheid in het onderwijs?

Steeds vaker wordt geschreven dat de kansenongelijkheid in het onderwijs toeneemt. Maar hoe bestrijdt je zo’n negatieve ontwikkeling? Zo besteedde het NRC van 12 april j.l. al aandacht aan dit onderwerp. Hierin pleitte bijvoorbeeld onderwijsadviseur Marcel Schmeier ervoor om rekenen en taal centraal te stellen, gedegen uitleg en veel herhaling te bieden.

Waar je als school ook voor kiest, het oefenen van de kernvakken zal altijd een belangrijk thema blijven. Wist je dat Rekentuin en Taalzee bij uitstek geschikt zijn om kinderen eerlijke kansen te bieden? Elke leerling volgt automatisch een eigen oefenroute en ervaart altijd succes. Zo krijgt een leerling vanzelf herhaling waar nodig en uitdaging waar mogelijk.

Nieuwsgierig hoe wij je helpen bij het op maat bedienen van je leerlingen voor de kernvakken? Start gratis & vrijblijvend een proefmaand.
Ja ik wil een proefmaand
Vraag de proefmaand nu aan en start na de meivakantie wanneer het jou uitkomt.
Copyright © 2018 Oefenweb, All rights reserved.