Nyhetsbrev från Kompetenscentret för företagshälsa. November 2015.
Öppna i webbläsare

Nyhetsbrevet innehåller information om den forskning som bedrivs inom Kompetenscentret för företagshälsa. Här kan du läsa tidigare nyhetsbrev. Sprid gärna nyhetsbrevet i ditt nätverk! 

Kurs i planering och projektering av nya arbetsmiljöer

Vill du som arbetsmiljöingenjör eller ergonom/fysioterapeut lära dig mer om planerings- och projekteringsprocessen och skaffa dig en verktygslåda för att stötta dina kundföretag i planeringsstadiet av ny- om- eller tillbyggnation eller anskaffning av ny utrustning? KTH erbjuder nu en 2-dagarsutbildning för att stötta FHV-personal i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Läs mer och anmäl intresse här.

Kurs i problemlösningsbaserad samtalsmetodik

I februari 2016 erbjuder Karolinska Institutet den enda kursen i sitt slag i Sverige som lär ut färdigheter i problemlösningsfokuserad samtalsmetodik. Kursen vänder sig till dig inom företagshälsan som vill få praktiska färdigheter vid arbetsplatsnära insatser för utredning och åtgärder bland anställda med stressrelaterad psykisk ohälsa. Läs mer och anmäl dig här. Se en kort film om problemlösningsbaserad samtalsmetodik här.

Dokumentation från Riktlinjeseminarium
14 september och 6 november 2015

Nu kan du ladda ner presentationsbilder och titta på filmer från seminarierna då Riktlinjer för hälsoundersökningar via arbetsplatsen och Riktlinjer för utredning och åtgärder vid psykisk ohälsa på arbetsplatsen presenterades.

 

Ansök om att bli en Akademisk företagshälsa

Nu kan din företagshälsa ansöka om att bli en Akademisk företagshälsa via Kompetenscentret för företagshälsa. Att vara en Akademisk företagshälsa ger en kvalitetsstämpel som visar att ni arbetar med de senaste vetenskapligt belagda metoderna. Är ni via branschföreningen Sveriges Företagshälsor en auktoriserad företagshälsa är detta ett ytterligare steg för kompetenssäkring. Läs mer om syftet, medlemskriterier och ansök om medlemskap.
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Kompetenscentret för företagshälsa är ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, IVL Svenska Miljöinstitutet och Uppsala universitet. Syftet är att skapa en kunskapsplattform för FHV genom att sprida den kunskap som utvecklas inom kompetenscentret.
Copyright © Kompetenscentret för företagshälsa


Kontaktadress:
www.fhvforskning.se
info@fhvforskning.se

Kompetenscentret för företagshälsa
Nobels väg 13
Stockholm 17177
Sweden

Vill du lägga till en prenumerant? Skicka då ett mail till: info@fhvforskning.se


Säg upp prenumeration    Ändra dina inställningar