Copy
Ziektepatronen en hun mogelijke emotionele betekenis
View this email in your browser

Ziekte. Wat betekend dat?

 

Niemand vind ziek-zijn leuk. Helaas worden we het allemaal wel eens; griep, verkoudheid, een rare uitslag. Allemaal simpel en eenvoudig. Helaas komen er ook andere ziektes voor die langer, zwaarder of moeilijker zijn. Eventueel zelfs vage rondzwervende klachtjes die steeds komen en gaan, niet zwaar maar wel vervelend. 
Of chronische pijnen waar je niet meer vanaf komt. En dan komt op een bepaald moment zelfs vanuit het medisch circuit de opmerking; je moet er mee leren leven.

 

Tja daar zit je dan. Pijn. Onbegrip. Ziek….


En dan, wat moet je dan? Velen geven het dan op. Raken misschien zelfs ook mentaal of emotioneel verder uit balans. Zeker als het een zware ziekte of chronische pijn, of misschien zelf wel ronduit een handicap is want het beïnvloed je levenskwaliteit. Dan kun je zelfs ook nog onbegrip uit de omgeving ontvangen of ervaren. Dat is dan bovenop het fysieke deel nog zwaarder...

Soms komt de medische wetenschap niet verder en zul je meer holistisch naar je ziekte en je pijn moeten kijken om het oplossen of om de klachten te verminderen. 
Een holistische blik betekent dat je bij de ziekte ook als oorzaak (dus niet als gevolg) naar je emoties, je gedachten, je waarden/normen kijkt. Daar kan net zo goed een trigger zitten dat heeft gezorgd voor een 'energie' die als laatste signaal omdat je naar de andere dingen eerder niet luisterde in je lichaam nog een extra signaal afgeeft. Zo hoopt het als het ware je aandacht te trekken.

Vanuit mijn ervaring weet ik hoe is het is om met chronische pijn te leven, te horen dat je nooit bepaalde dingen kunt gaan doen of ervaren… echter ik doe het wel! Hoe komt het dan toch? Dat komt tweeledig in mijn ogen. Ik ben nooit bij de pakken neer gaan zittenen en altijd aan het zoeken geweest naar wat ik wel kon, op mijn manier. Daarnaast heb ik via healing veel dingen opgelost op fysiek, emotioneel niveau, in gedachtenpatronen, maar zelfs ook in vorige levens, nu wetend dat dit ook een keuze is van mijn ziel om zo te willen leven geeft ook rust. Blijkbaar wil ik iets leren en met stilzitten ga ik dat niet. Door zelfs ook al die andere zaken van vorige levens erbij te betrekken wordt mijn holistisch beeld zelfs nog breder. 

Wanneer je een ziekte, jouw pijn onderzoekt kun je zo diep gaan, maar dat hoeft niet. Niet iedereen staat open voor vorige levens of gidsen of zielekeuzes. En dat is prima. Zoek naar het holistisch beeld binnen dat wat voor jou past. Bij jouw geloof. 

Je kunt op verschillende plaatsen en in boeken betekenissen vinden van ziektes. 
Google maar eens!

Bijgaand enkele voorbeelden:
– bloeddruk, hoge – Onderdruk je jezelf vanuit een tekort aan liefde voor jezelf? (inhouden)
– bronchitis – Inwendige kwaadheid en onmacht ; durf je je innerlijk verzet of boosheid niet echt te uiten? ‘Hoest je het uit’ als een drang om weer ‘vrij te kunnen ademen’?
– darmproblemen – problemen met het je ‘ontlasten’ van negatieve indrukken ; problemen met je 'ontlasten' van het loslaten van controle
 eczeem – zelfveroordeling en -miskenning ; je voelt je belemmerd en geblokkeerd, niet in staat om je omgeving duidelijk te maken wat je wil ; roep om bevrijding van een gezag boven jezelf
– haaruitval – teveel angstige gedachten en wantrouwen verstoppen je intuïtie; niet ‘geworteld’ in jezelf
– hart-problemen – je leeft niet van ‘harte’ ; vreugde wordt opgeofferd aan het ’voldoen aan buitenwereld’ ; je voelt te weinig liefde voor jezelf ; durf je te uiten wat op je hart ligt ?
– knie-problemen – koppige trots, arrogantie en onbuigzaamheid ; hard en onverzettelijk ; niet willen toegeven
 kreupel – emotionele ‘kreupelheid’, je voelt je geestelijk ‘mismaakt’ ; gebrek aan eigenwaarde en zelfrespect
– maagproblemen – emotioneel niet kunnen omgaan met nieuwe indrukken ; je kan iets niet‘verteren’/iets ‘ligt je op de maag’/angst voor het nieuwe; je kropt een hoop spanning en emoties op
– migraine – altijd bezig te ‘voldoen’ ; gepieker over ‘doe ik alles wel goed?’; wordt je boos omdat je ‘planning’ niet klopt ? Moet je aan zoveel eisen voldoen?
 peesontsteking – starheid, onbuigzaamheid ; koppigheid ; omdat je niet soepel meegaat met het leven
– rugpijn, bovenrug – Voel je je niet gesteund of geliefd?
– slapeloosheid – angsten en zorgen blijven herkauwen
– voetproblemen – leef je volgens de ‘standpunten’ van anderen

We kennen uiteraard niet voor niets ook spreuken als;
- er ligt iets zwaar op de maag
- wat het je op je lever
- last op je schouders dragen

Dat hangt namelijk allemaal met ditzelfde onderwerp samen. Eigenlijk is een holistisch beeld op ziekte dus al ouder dan we doen denken. Alleen tegenwoordig ligt de kennis van artsen vaak hoog voor ons; bijna op een altaar… Er is niets mis met doorlopen van een medisch circuit, het is zelfs goed! Je kunt er gerust ook een alternatieve vorm van hulp bij zoeken en doen. Zolang het maar gericht is op inzichten.
Zo kun je er aan werken. En wat voor methode je kiest dat is aan jou. Wat voor jou past. Het kan zijn healing, reading, familie opstellingen, coaching, chakrapad lopen, gesprekken met gidsen of engelen, soul retrieval, het maakt niet uit. Voel wat past, ga naar iemand waar jij je goed bij voelt. Dan heb je een mooi samenspel tussen jou, de medische wereld en de alternatieve wereld. En daar kan maar 1 persoon beter van worden; jij!

Warme groet,
Marin


Like Ziektepatronen en wat ze mogelijk kunnen betekenen on Facebook
De samenhang tussen ziel, geest, emoties, gedachten en het lichaam is in dit plaatje weer gegeven. Het heeft allemaal samenhang met elkaar. Zodra een van de dingen uit balans is, volgt de rest...
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Copyright © 2016 Florescere, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn