Copy
PERSBERICHT
Amsterdam, 08/02/17
Virtual reality film ASHES TO ASHES geselecteerd voor speciaal programma European Film Market tijdens de Berlinale
Teaser ASHES TO ASHES

Download hier het persbericht als pdf-bestand.

De korte virtual reality (VR) film ASHES TO ASHES is geselecteerd voor het Internationale Filmfestival van Berlijn 2017 als onderdeel van de European Film Market (EFM). De film is van 10 tot en met 15 februari doorlopend te zien in de Pop-Up VR Cinema in het Gropius Park Pavillon in Berlijn. Dit speciale programma selecteert de beste en meest spraakmakende VR- en 360° films van het afgelopen jaar en presenteert deze aan filmmakers en overige bezoekers van de EFM. ASHES TO ASHES is het enige Nederlandse project dat geselecteerd werd door de medeorganisator van het programma, de Berlijnse productiestudio INVR.SPACE.

Nederland is een voorloper als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van virtual reality (VR), maar het maken van VR-films staat nog in de kinderschoenen. De technologie is nog nieuw en kostbaar en dus ook het productieproces. Het vereist daarnaast ook een nieuwe beeldtaal. 
Benjamin de Wit, executive producer van ASHES TO ASHES en oprichter van de VR Days Europe, vatte daarom het plan op om samen met AVROTROS en Submarine Channel een experiment te doen in VR en om de mogelijkheden van virtual reality te definiëren. Tijdens dit avontuur bundelden drie regisseurs met verschillende achtergronden hun krachten: Ingejan Ligthart Schenk, ervaren theaterregisseur, Jamille van Wijngaarden, een filmregisseur met goed gevoel voor stijl en Steye Hallema, de eerste regisseur in Nederland die zich specialiseert in VR-films. Scenarist Anne Barnhoorn (Gouden Kalf voor Aanmodderfakker) werd gerekruteerd voor het scenario van deze film.
 
Het resultaat is de korte VR fictiefilm ASHES TO ASHES: een surrealistische tragikomedie over een slecht functionerend gezin dat de laatste wens van hun pas gestorven grootvader moet uitvoeren. De film is opgenomen in één lange take waarbij het de makers gelukt is door middel van de theatrale enscenering, de cinematografische stijl en het doordachte sounddesign het originele scenario in VR te verfilmen.
 
ASHES TO ASHES is een productie van Submarine Channel in coproductie met AVROTROS en mede mogelijk gemaakt door de grotere bedrijven op het gebied van virtual reality, 3D en 360º geluid: WeMakeVR, JauntVR, Force Field VR en Big Orange.

EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie:
Op woensdag 1 maart - 15.30 uur - vindt in LAB 111 te Amsterdam en speciale perspresentatie van ASHES TO ASHES plaats. Hier bent u in de gelegenheid de virtual reality film te zien. Daarnaast wordt aan de hand van de making-of, en een kort welkom door de drie regisseurs en de producent, inzicht gegeven in het maakproces. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen. De uitnodiging volgt na het filmfestival.
 
Vlak na de perspresentatie vindt ook de release van ASHES TO ASHES plaats via de app van AVROTROS, We Share VR en Jaunt VR. De film zal dan ook beschikbaar zijn voor het publiek via iOS en Android.

(boven: Wereldpremière ASHES TO ASHES tijdens VR DAYS Europe 2016 in Vondel CS te Amsterdam)
ASHES TO ASHES | 2017 | 10 minuten | Engels gesproken

WEBSITE SUBMARINE CHANNEL
Voor meer informatie over de film kunt u contact opnemen met:

FILM INCOMPANY
Anne Kervers E: anne.kervers@filminc.nl
Petra van Horssen E: petra.vanhorssen@filminc.nl
www.filminc.nl T: 020-7371356

Submarine Channel
Corine Meijers is aanwezig in Berlijn
E: corine@submarine.nl
M: 0031-6-48017642

Alle accreditaties bieden toegang tot de Pop-Up VR Cinema in de Gropius Park Pavillon vlak naast Martin-Gropius-Bau. Timeslots kunnen gereserveerd worden maar er bestaat ook de mogelijkheid spontaan langs te komen. De overige projecten van dit programma worden binnenkort aangekondigd via een officieel persbericht van de Berlinale.
Copyright © 2017 Film Incompany, All rights reserved.


Deze mail doorsturen?  Dat kan hier! 
update mijn instellingen 

Film Incompany
Haparandadam 7-A2
Amsterdam, NH 1013 AK
Netherlands

Add us to your address book


This email was sent to kajvanzoelen@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Film Incompany · Haparandadam 7-A2 · Amsterdam, NH 1013 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp