Pure Academy, högalpin klättring och kalender 2022 (Nyhetsbrev 8)
Se det här Nyhetsbrevet i din webbläsare
Foto: Fredrik Schenholm
KLÄTTRA I SOMMAR!
Klätterintresset är stort bland topptursåkare. Och i Pure Academy ingår klippklättring som ett delmoment. Alpin klättring är ofta en del av brantare toppturer. Att säkert kunna hantera rep, stegjärn och isyxa är nödvändig kunskap i högalpin terräng.

För att möta den här efterfrågan utökar vi antalet platser på grundkurs klippklättring (d.v.s. Pure Academy A) samt erbjuder även en räddningskurs klättring för dig som vill förkovra sig mer. Vill du använda isyxa och stegjärn ordentligt även på sommaren så anordnar vi också en högalpin klätterworkshop i Kebnekaiseområdet i augusti.

Glad sommar!
PURE ACADEMY A
- Grundkurs klippklättring - 
Pure Academy A (Grundkurs klippklättring) erbjuds på tre platser: Bohuslän, Stockholm och Östersund. Oavsett om du går Pure Academy eller ej är du välkommen att delta. Samtliga kurser hålls av certifierade klätterinstruktörer som också är IFMGA bergsguider.

Bohuslän
24-25 juli 2021, Lyse kyrka

Stockholm
28-29 augusti 2021, Häggsta klätterklippa
30-31 augusti 2021, Häggsta klätterklippa

Östersund
4-5 september 2021, Stuguberget

Bokningen öppnar torsdag 17 juni klockan 10.00.
Läs mer och anmäl dig här
NYHET!
PURE ACADEMY Extra
- Räddningskurs Klättring - 
I Svenska Klätterförbundets Räddningskurs (del 1) får du lära dig att rädda din klätterkompis, fira med en skadad samt hissa en person till standplats. Den här kursen är perfekt om du har gått grundkurs klippklättring (Pure Academy A) eller har liknande erfarenheter och vill utveckla dina klätterkunskaper. Kursen hålls av certifierad klätterinstruktör som också är IFMGA bergsguide.

Datum och plats
1-2 september 2021, Häggsta klätterklippa Stockholm

Bokningen öppnar torsdag 17 juni klockan 10.00.
Läs mer och anmäl dig här
NYHET!
HÖGALPIN KLÄTTERWORKSHOP
I sommar blir det verklighet. Ta fram isyxa och stegjärn. Högalpin klättring i Kebnekaisemassivet tillsammans med IFMGA bergsguide Christian Edelstam. Glaciärer, brant snö och klippa. Långa dagar och klättring av klassiska leder som till exempel Drakryggen, Halspasset, Kebnekaises nordtopp.

Datum och plats
18-22 augusti 2021, Tarfala

Bokningen öppnar torsdag 17 juni klockan 10.00.
Läs mer och anmäl dig här
KALENDER 2022
Nedan presenteras nästa vinters resor. I september öppnar bokningen. Hur pandemin ser ut till hösten är förstås svårt att veta i dag. Vi återkommer så fort vi vet om några eventuella restriktioner som påverkar kalendern. Du som tidigare deltagare har en veckas förtur till bokningen. Har du ett tillgodokvitto från en inställd resa (p.g.a. pandemin) får du två veckors förtur.

Välkommen!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här
Kontakt:
Camilla Antonsson
VD Pure Productions AB
E-post: info@pureskitouring.se
Web:    www.pureskitouring.se

Copyright © 2008-2021 Pure Productions AB, All rights reserved.


 


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pure Ski Touring · Skidspåret 13 · Umea 903 38 · Sweden