Copy
View this email in your browser

Velkommen

Velkommen tilbage fra sommerferie. Jeg har tænkt på dig. Fik du holdt ferie? Fik du holdt nok ferie? Kunne du tømme hovedet for arbejde og bunkerne på skrivebordet? Holdt du fri fra mails og sms’er? Var vejret godt, og var det er dejligt sommerhus?
Spørgsmålene kom i en lind strøm fra min tidligere kontaktperson og nu gode ven. Jeg kunne kun svare ja til det første og sidste spørgsmål. Hvad med dig? 
 
Vi er en faggruppe, der ofte har stor frihed til selv at tilrettelægge vores arbejde og arbejdstid. Det er jo skønt. Vanskelighederne opstår, når den ubegrænsede frihed fører til ubegrænset arbejde. Har jeg fri, når jeg har undervist minikonfirmanderne de planlagte ti gange, når de gerne vil fortsætte? Har jeg fri, når jeg har opdateret hjemmesiden med efterårets arrangementer, når jeg godt ved, den ikke lever op til de nye krav om webtilgængelighed? Har jeg fri, når fru Sørensen har ønsket en besøgsven, og jeg endnu ikke har fundet en til hende?
 
Det er ikke flovt at kæmpe med disse spørgsmål. Det er normalt. Uanset om man har været ansat 10 uger, 10 måneder eller 10 år. Jeg fik engang en tegning forærende med en hånd med et godt råd skrevet på hver finger. I flere år havde jeg den hængende på mit kontor. Nu kan jeg rådene udenad og deler dem gerne med dig:Tommelfinger: Sæt tydelige mål for dit arbejde
Pegefinger: Lær at spørge andre om hjælp 
Langfinger: Lad være at dømme dig selv
Ringfinger: Sæt tid af til at gøre noget godt for dig selv hver dag
Lillefinger: Sig tak for det, du får og det, du giver
 
Jeg har tidligere bragt et link til en fin, lille stresstest fra FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) Måske tiden er inde til det igen?

Bestyrelse

I august mødtes bestyrelsen for første gang siden generalforsamlingen. Vi fik konstitueringen på plads, opdaterede forretningsorden, vedtægter og den slags lidt kedelige ting. Langt mere spændende er bestyrelsens drøftelse af, hvordan vi får alle kirke- og kulturmedarbejdere tilknyttet en erfa-gruppe. Erfaringerne viser, at fællesskab med ligesindede kollegaer har en afgørende betydning for arbejdsglæden, men også for forståelsen af folkekirken som arbejdsplads. Bestyrelsen har nedsat en lille gruppe, der arbejder videre. Har du gode erfaringer, hører jeg dem gerne.

LandskursusLandskursusudvalget har haft første møde, og snakken om kursuslinjer, undervisere og underholdning går allerede livligt. Gitte Laugesen og Mona Solsø tager endnu en tørn som tovholdere, og Linda Christoffersen fra Hvidovre bidrager med nye ideer og repræsenterer på bedste vis medlemmerne øst for Storebælt. Sæt allerede nu x i kalenderen ved tirsdag den 31. maj – torsdag den 2. juni i 2022. Vi mødes på Vingstedcenteret.

Nyt nummer af Kirken Underviser

I dette nummer af Kirken Underviser handler det om de kirkelige børne- og ungdomsorganisationer og deres relation til folkekirken. Hvordan kan de to parter få glæde af hinanden, og hvad består det gode samarbejde i? Bladet bringer både kirkens og organisationernes perspektiv på, hvordan den gode og frugtbare relation kan etableres og vedligeholdes. Læs med og lad dig inspirere, 
Direkte link til bladet
September 2021

 

Tillidsrepræsentanter
Landets tillidsrepræsentanter har været på kursus i august og modtog bl.a. undervisning i forhandlingsteknik. Det er en stor glæde, at der pt. er fundet tillidsrepræsentanter i alle stifter. 
Du kan finde dem alle sammen her

Temadag om diakoni og økumeni
I et samarbejde mellem Danske Kirkers Råd, Den katolske Kirke i Danmark, Frikirkenet og Samvirkende Menighedsplejer inviteres der til en spændende dag om økumeni og diakoni. Det sker lørdag den 2. oktober i Aarhus. Invitation finder du ved at klikke her

Ledige stillinger

Hvor: Hvor Frue Kirke, Svendborg, Fyns Stift
Hvornår: 1. december 2021
Hvor mange timer: 30
Ansøgningsfrist: 27. september 2021
Samtaler afholdes: I uge 41

Boganmeldelse
Kirke- og kulturmedarbejder Bitten Andersen har anmeldt bøgerne

  • Livsmod (Eksistensen)
  • Næstehjælp (Eksistensen)
  • Troens perspektiv (Eksistensen)
  • Bibelen for de nysgerrige (Eksistensen)
Læs mere på hjemmesiden under Nyheder - Anmeldelser
 


 
KIRKEKULTUR.NU
Toftegårdsvej 59
7000 Fredericia

T: 2365 1378
M: mail@kirkekultur.nu
Web: kirkekultur.nu

Copyright ©: KIRKEKULTUR.NU
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp