Copy

rolina nell

nieuwsbrief

28 april 2021

Goedemorgen <<Naam>>,

Mijn Home is where project loopt nog tot 31 mei. Ik ga verhuizen naar een ongewisse bestemming en zoek daarom nog steeds tijdelijke opvanghuizen voor mijn schilderijen. Al veel van mijn schilderijen hebben nu een tijdelijke plek gevonden verspreid over het land, maar het atelier is nog niet leeg. Het is mooi en fijn om de schilderijen tijdelijk een nieuwe plek te kunnen geven. Een deel van het project is de foto van het werk op haar nieuwe plek. Ik vraag mijn oppassers foto's te maken van het werk op de plek die zij ervoor hebben uitgekozen. De verzameling foto's groeit, maar is nog niet helemaal volledig. Soms moet en nog een gat geboord worden, een wand gestuct of geschilderd, een kast aan de kant gezet of speciaal voor het schilderij een behang worden ontworpen of is er een huiselijke discussie gaande waar het werk zou moeten hangen. Een groot deel van de foto's zijn nu al wel te bekijken via deze link naar mijn website en ik hoop binnenkort nog meer foto's te ontvangen van de hoeders van mijn schilderijen :-). Bij Atelier Albert Geertjes op een boerderij in Eelderwolde, hebben meerdere schilderijen van mij tijdelijk een plek gekregen in de expositie ZichtbaarDoorzichtig. Iets Noordelijker, in dezelfde provincie, is op zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021 werk van mij te zien in GEDENKWAARDIG; een kunstroute rond verlies & herdenken in lijkenhuisjes. Beide dagen ben ik aanwezig.

Een hartelijke groet van mij en misschien is het mogelijk elkaar te zien op mijn atelier, bij de expositie of tijdens de kunstroute. Wil je nog een schilderij van me adopteren, laat het me dan snel even weten.

ZichtbaarDoorzichtig

Het schilderij Bethany was de aanleiding van Albert Geertjes en Heleen de Vries om meer van mijn schilderijen op hun een boerderij in Eelderwolde tijdelijk een plek te geven. Mijn zoektocht naar tijdelijke opvanghuizen voor mijn schilderijen begon met een beroep te doen op mensen die al werk van mij in huis hebben. Bethany heeft vorig jaar een permanent onderkomen gekregen bij Albert en Heleen. Mijn werk is nu samen met werk van Albert te zien in de tentoonstelling ZichtbaarDoorzichtig in de presentatieruimte op de boerderij in Eelderwolde. ZichtbaarDoorzichtig is open op afspraak.
Wil je ZichtbaarDoorzichtig bezoeken dan graag van te voren even bellen of mailen atelier@geertjes.nl met Albert (06 542 164 19) of Heleen (06 215 473 12). 

Atelier Albert Geertjes
Groningerweg 72
9766 TR Eelderwolde
geertjes.nl


impressie ZichtbaarDoorzichtig

GEDENKWAARDIG

Wie de afgelopen periode een uitvaart heeft meegemaakt heeft dit, vanwege beperkingen rond het corona-virus, wellicht met minder warmte en nabijheid gedaan dan gewenst. Speciaal voor ieder die in deze periode een dierbare is verloren wil deze kunstroute een moment voor herdenking en/of bezinning bieden. De route voert langs een aantal begraafplaatsen waarop lijkenhuisjes staan. De intieme architectuur van deze bijzondere huisjes biedt gedurende het weekend van 15 en 16 mei 2021 onderdak aan kunst die stilstaat bij verlies en uitnodigt tot herdenken.

Dorien
Meestal werk ik op linnen met ei-tempera op doek en houtskool op papier. Op (kwetsbare) buitenlocaties transformeer ik mijn werk ook regelmatig naar andere passende media als stof. Voor de kunstroute GEDENKWAARDIG toon ik een levensgroot rugaanzicht uit de RAAKvlak serie. Een oudere vrouw, gemaakt in houtskool op papier en vervolgens geprint op een gerecyclede stof, verschijnt in het lijkenhuisje van Stedum.
RAAKvlak bestaat uit een aantal levensgrote rugaanzichten van vrouwen getekend met houtskool op papier. Voor RAAKvlak heb ik gebruik gemaakt van modellen. Mijn oudste model was mijn schoonmoeder Dorien. Haar tekening kreeg na haar overlijden op 93 jarige leeftijd en haar begrafenis op haar geboortedag op 27 mei 2020, ineens een diepere, andere, aanvullende lading. Ze toont zich krachtig, maar ook kwetsbaar in haar bijna transparante nachtkleding. Vervagend maar toch blijvend aanwezig.

Koetshuis met lijkenhuisje Stedum
Stationsweg 29a
9921 PT Stedum
facebook


Crowdfunding
GEDENKWAARDIG is een crowdfunding gestart o.a. vanwege de uitbreiding van de kunstroute waarbij meer lijkenhuisjes beschikbaar werden gesteld dan verwacht, dat betekent meer participerende kunstenaars en dus dat er meer kunst gemaakt en te zien is. De kunstenaars die hun werk in de drie 'extra' lijkenhuisjes tonen, waaronder ook ik, bieden een eigen tegenprestatie aan.


z.t. 2019 houtskool op papier 265 x 113 cm

Home is whereThis email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
rolina nell · hereweg 12 · bierum, groningen 9906 pe · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp