bekijk deze mail in je browser

maatschappelijke transitie voeden van binnenuit

Het zijn verwarrende tijden: pandemie, klimaatverandering, toenemende polarisering, grenzen aan de groei… Machteloos toekijken en je terugtrekken in het eigen kleine bestaan of actief opkomen voor een noodzakelijke verandering? Wat kunnen we doen? Wat moeten we laten? Te midden van de storm gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven.

Waerbeke Webinars 2020 vertrekt vanuit de nauwe samenhang tussen persoonlijke bewustwording en maatschappelijk engagement. In het oog van de storm heerst altijd stilte. Vinden we de moed om deze plek van actieve hoop op te zoeken, deze bron van inspiratie en kracht die onze inzet voor een openhartige duurzame samenleving continu voedt?


Waerbeke nodigt je graag uit voor haar jaarlijkse trefmoment. Deze keer treffen we elkaar online, tijdens drie opeenvolgende webinars. Je kan de Waerbeke Webinars los volgen of deelnemen aan de volledige reeks. 

het volledige programma lees je op www.waerbekewebinar.be


WEBINAR #1
zaterdag 24 oktober 14-17u


Klimaatverandering: omgaan met innerlijke grenzen
 
Wat doet het met ons als we gaan beseffen dat ons leven in de toekomst radicaal zal veranderen?  In de berichtgeving is er vooral aandacht voor de uiterlijke dimensie van de klimaatverandering. De grote verschuivingen die op ons afkomen, brengen ook gevoelens van bezorgdheid, angst, machteloosheid, depressie en woede naar boven. Kunnen we ruimte creëren om deze diepe gevoelens en fundamentele vragen een plek te geven?

Dit webinar wil de opmaat zijn van een moedige en noodzakelijke conversatie tussen generaties. We nodigen afvaardigingen uit van Youth for Climate en Grootouders voor het Klimaat. Reeds toegezegde panelgasten zijn Jolien Paeleman (Extinction Rebellion) en Gerolf T’Hooft (Waerbeke). Het panel wordt gemodereerd door Jan Mertens (Oikos).

In dit webinar luisteren we ook naar Richard Stiegler, auteur van het nieuwe boek Klimaatverandering en innerlijke grenzen en delen met jou de primeur van een spraakmakende documentaire.
 
info & tickets
WEBINAR #2
zaterdag 21 november 14-17u
Openhartig samenleven: van polariseren naar verbinden

Houden we vast aan het eigen gelijk of kunnen we door openhartig luisteren en beluisterd worden een authentieke dialoog laten ontstaan? In dit webinar willen we je inspireren om lokaal initiatieven te ontwikkelen die vanuit stilte bijdragen aan depolarisatie, sociale veerkracht en cultuurverandering. Meer info en aparte uitnodiging volgen. 

WEBINAR #3
zaterdag 19 december 14-17u
Luwte-oases: stilte beleven in Vlaanderen

Meer en meer mensen gaan op zoek naar plekken waar zij de herbronnende werking van stilte kunnen ervaren. Intussen telt Vlaanderen tien erkende stiltegebieden en tal van kleinschalige luwte-oases, zowel op het platteland als in de stad. In dit webinar maken we ondermeer kennis met een interdisciplinair programmateam dat beleid ontwikkelt rond luwte-oases. Meer info en aparte uitnodiging volgen.
 

TICKETS  &  BOEK

€ 12 per webinar    •    € 30 voor 3 webinars
 

Als deelnemer aan de Waerbeke Webinars 2020 kun je het boek Klimaatverandering en innerlijke grenzen van Richard Stiegler uitzonderlijk bestellen aan € 10,00 (i.p.v. € 15,00). Bij de bevestiging van je ticket ontvang je hiervoor een actiecode.
Dit boek dat Waerbeke half oktober publiceert, is een inspiratiebron voor de Waerbeke Webinars 2020. 
Facebook
Website
© 2020 Waerbeke vzw, Alle rechten voorbehouden.