bekijk deze mail in je browser
maatschappelijke transitie voeden van binnenuit

Het zijn verwarrende tijden: pandemie, klimaatverandering, toenemende polarisering, grenzen aan de groei… Machteloos toekijken en je terugtrekken in het eigen kleine
bestaan of actief opkomen voor een noodzakelijke verandering?
Wat kunnen we doen? Wat moeten we laten? 

Te midden van de storm gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven. 
Waerbeke Webinars 2020 vertrekt vanuit de nauwe samenhang
tussen persoonlijke bewustwording en maatschappelijk engagement.

 
WEBINAR #2

zaterdag 21 november 14-17u

openhartig samenleven: van polariseren naar verbinden
 
Waar mensen tegenover elkaar staan, komen ze niet makkelijk tot een gezamenlijk gedragen visie. Bij het zoeken naar antwoorden op maatschappelijke uitdagingen bestaat het risico om te verzanden in onoverbrugbare polarisatie. Hoe kunnen we de noodzakelijke conversatie tóch met elkaar aangaan? Houden we vast aan het eigen gelijk of kunnen we door openhartig luisteren en beluisterd worden een authentieke dialoog laten ontstaan?

Er groeit als vanzelf openheid als we vertrekken van wat ons ten diepste verbindt, zoals onze gedeelde bezorgdheid over de levensomstandigheden van onze kinderen en kleinkinderen. Kan ieders stem aan bod komen, niet alleen de tegenstem, maar ook de afwezige stem van wie bv. ontgoocheld of apathisch heeft afgehaakt? Als we in staat zijn om weerstanden, tegenstellingen en afwijkende opinies te verwelkomen, kunnen er misschien nieuwe antwoorden ontstaan.

 
deelname webinar € 12
info & tickets


Dit webinar biedt inspiratie voor al wie vanuit stilte wil bijdragen aan depolarisatie, sociale veerkracht en cultuurverandering. Gastvrouw Fanny Matheusen (Hummus • The Art of Deep Democracy) neemt je mee langs verschillende praktijken die elkaar versterken: 
  • Gerolf T'Hooft (Waerbeke) laat ons kennismaken met het gedachtengoed van kwantumfysicus David Bohm over dialoog.
  • Tej Steiner (Heart Circle) deelt met ons zijn jarenlange internationale praktijkervaring met cirkelwerk en zijn kennis over de principes van openhartig verbinden in elke sociale context.
  • Julie Arts vertelt over de kunst van diep luisteren en presentie, gebaseerd op Otto Schärmer van Theory U  (Presencing Institute).
In een panel gaan enkele ervaringsdeskundigen in gesprek met Koen Steuperaert (De Schakel) over wat deze methodieken kunnen betekenen voor gebiedsgericht sociaal labowerk.

Je bent al welkom om 13u30 voor een muzikale intro door Birsen Taspinar die zich laat inspireren door het soefisme. 
info & tickets
Facebook
Website
© 2020 Waerbeke vzw, Alle rechten voorbehouden.