Copy
Nyhedsbrev. December, 2015
Se dette nyhedsbrev i din browser

Nyt tilbud til studerende
 

Selvom et stigende antal danske studerende viser interesse for at læse i udlandet, er der fortsat en lang række udfordringer for dem, som vælger at tage afsted.
Danes Worldwide og Danish Students Abroad (DSA) har indgået et samarbejde, ”Forum for erfaringsudveksling”, der skal fungere som et supplement til den studievejledning, man kan få på gymnasier og højere læreanstalter i Danmark, når man gerne vil studere i udlandet – også uden for de eksisterende udvekslingsordninger.

Danske studerende – både i Danmark og i udlandet – får mulighed for at stille spørgsmål om emner, der har med studierne at gøre. Det gælder fx: ”Kan jeg få SU til udlandsophold under min danske BA?”, ”Hvad er ansøgningsproceduren i udlandet?” og ”Jeg mangler 5 ECTS-point – hvad gør jeg?”.

Til at besvare henvendelserne har vi ansat Laura Loop, som læser etnologi på Københavns Universitet. Laura har stor udlandserfaring, idet hun gennem de sidste 10 år har været udvekslingsstudent i Australien, boet og studeret i England og Spanien samt rejst i Mellemamerika. Laura er klar til at svare på spørgsmål via laura@danes.dk eller +45 3332 0913.

I forbindelse med etableringen det nye samarbejde tilbyder vi nu studerende et samlet medlemsskab af Danes Worldwide og DSA for kun 200 kr. om året! En oplagt julegave fx fra forældre eller bedsteforældre til de studerende i familien.

Læs mere om ungdomsvejledningen her

Dansk for voksne
 

For femte år i træk afholder Danes Worldwide i samarbejde med Det Danske Kulturinstitut et treugers kursus i dansk sprog, kultur og historie for voksne. Kurset henvender sig til fx udlændinge, der arbejder i Danmark, medfølgende ægtefæller og dem, der har brug for at kunne tale dansk med kollegerne eller familien i Danmark.

Kurset i dansk for voksne afholdes i København fra 4.-22. juli 2016 – der er samtidig med Sommerskolen for børn og unge, som Danes Worldwide afholder på Fyn. Undervisningen består af både teori og praksis, og normalprisen for kurset er 7.000,- kr. Medlemmer af Danes Worldwide betaler dog kun 6.000,- kr.

Man kan læse mere om kurset og tilmelde sig her:
 

Få pladser tilbage på konfirmationsholdet
 

Konfirmationsundervisningen på Sommerskolen er blevet en stor succes. I 2016 er det fjerde gang et hold unge mennesker afslutter forløbet med at blive konfirmeret i Vejstrup kirke af præsten Lizette Harritsø.

Allerede nu er der stor interesse for at være med på det særlige konfirmationshold til sommer, så hvis du har et barn mellem 13 og 15 år, som kunne tænke sig at blive konfirmeret i forbindelse med Sommerskolen, skal du nok skynde dig med tilmeldingen. Der er plads til i alt 16 konfirmander, og der er kun få pladser tilbage.

Du kan læse mere om konfirmationsundervisningen her
 

Julekalender på Facebook
 

Som noget nyt har Danes Worldwide i år lavet en Facebook-julekalender, hvor du hver dag frem til den 24. december kan åbne dagens låge.

Bag lågen gemmer der sig historier om emner, der relaterer til julen: Spændende baggrundshistorier, gode tilbud på Danes Worldwide-produkter samt tips og tricks, der gør juleforberedelserne nemmere.

Der er også bogpræmier at hente bag nogle af lågerne, og den 21. december får du muligheden for at vinde et ophold for to personer på Tivoli Hotel i København. Opholdet inkluderer overnatning, morgenmad og 3-retters middag med vin i Tivoli Brasserie.

Så hold øje med vores Facebook-julekalender. Måske er det dig, der bliver den heldige!
Julekalenderen finder du her
 

DANES 6 er på gaden
 

Temaet Dansk Jul i det nye nummer af magasinet DANES forklarer, hvorfor alkohol altid har spillet en helt særlig rolle i julefrokost-traditionen. I temaet får du bl.a. også historien om Victor Borges højst usædvanlige liv og hans forhold til netop dansk jul.

Men ikke alt er jul: I december-nummeret fortæller danskere i henholdsvis Spanien, Georgien, Frankrig og USA om vejen frem til livsdrømmen: Vinbonde med egen gård.

Husk, at du som medlem også kan læse DANES elektronisk på danes.dk
 

Børnebøger med rabat
 

Boggaver er gode julegaver – også til børn og børnebørn. Som medlem af Danes Worldwide får du 15 % rabat på dansk børne- og ungdomslitteratur fra ABC Forlag.

Forlaget er specialiseret i smalle bøger på danske med bred appel til børn og unge – særligt egnet til højtlæsning. Når du bestiller, skal du huske at opgive din medlems-rabatkode, som er ”DANES”.

Læs mere om hvilke bøger, du kan købe med rabat her

 

Globale julearrangementer


Over halvdelen af Danes Worldwides repræsentanter ude i verden har rekvireret plakater, brochurer, nisse-sprællemænd, lakridser og andet til de mange julebazarer, -markeder og andre arrangementer i anledning af den forestående højtid.

Vi vil gerne sige tusind tak til de aktive repræsentanter, som gør en stor frivillig indsats og er med til at gøre Danes Worldwide synlig rundt om i verden, og som medvirker til at udbrede kendskabet til Danes Worldwide og vores mange undervisningstilbud, rådgivning, netværk og mærkesager.
 

Fra alle os…


Vi vil ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Sekretariatet på Kultorvet holder juleferie fra og med onsdag den 23. december, men vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2016.

 
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 Danes Worldwide, All rights reserved.

Vores e-mail er:
danes@danes.dk

Ønsker du at ændre hvordan du modtager dette nyhedsbrev?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig