De zomer is in aantocht!
Bekijk in je browser

De meivakantie is weer voorbij en de laatste lesperiode is in volle gang. We genieten nog enorm na van onze succesvolle voorstelling Polly Dapper en het Magische Schilderij. Wat een feestje was het en wat zijn we trots op deze prestatie!

In deze Balletspiegel vind je een terugblik op de voorstelling en de leuke reacties die we gehad hebben, informatie over de balletexcursie, de Open Week, de Testlessen en nog veel meer. Binnenkort nieuws over het Bewegingsweekend in een speciale editie. 

Heb jij tips of leuke nieuwtjes die niet in de Balletspiegel mogen ontbreken? Meld het ons via balletspiegel@paulettewillemse.nl

De redactie

Polly Dapper een groot succes

Op 15 & 16 april schitterden onze leerlingen in Polly Dapper en het Magische Schilderij. Een magische voorstelling waarin alle dansvormen die de balletschool aanbiedt samen kwamen in één verhaal. 

Bijzonder aan deze voorstelling was dat het een compleet nieuw verhaal was geïnspireerd door de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. En niet alleen was het verhaal helemaal nieuw, ook de aanpak van de voorstelling.

Zo heeft kunstenaar Jan van der Meer uit Zaltbommel het Magische Schilderij en de kostuums gemaakt voor het stuk van onze docenten Sarah, Tanya en Pauline. Het resultaat was prachtig en had precies het effect wat we voor ogen hadden. 

Ons technisch team werd uitgebreid met Bardt Buijs, Kees Hemmes (vaders van leerlingen) en Henk van Heck die de bewegende trappen, rokende toverketel, toverboeken, sorteerboog, kandelaar en lichtgevende bezemstelen gemaakt hebben die bijdroegen aan de magische sfeer van de voorstelling.

De flamencokostuums werden ontworpen door couturier Addy van den Krommenacker en met hulp van zijn partner Bas Meulenbroek werden de 54 patroondelen in elkaar gezet door de flamencodames en Paulette tijdens gezellige naaimiddagen. Het resultaat was prachtig en we waren dan ook heel blij dat Addy en Bas tijd vrij hebben kunnen maken in hun drukke schema om naar de première te komen kijken. 

Wij kijken terug op een succesvolle en prachtige voorstelling waar we nog lang van kunnen nagenieten. Alle lieve reacties en recensies die we via de mail en social media ontvangen hebben, kun je nalezen op onze website

 

Balletexcursie naar Nederlands Dans Theater

Op woensdag 25 mei willen we graag weer een dansexcursie organiseren naar Theater aan de Parade in Den Bosch, aanvang 20.00 uur. Deze keer naar de met 5 sterren bekroonde voorstelling “Separate Ways” van Nederlands Dans Theater 1 & Hofesh Shechter. Klik hier voor meer informatie over deze mooie voorstelling.
 
Het theater heeft een heel speciale aanbieding voor onze balletschool geregeld: als wij met een groep leerlingen (en ouders) daarheen gaan kost een kaartje slechts €14,50 (in plaats van €32,00). Een uniek aanbod om voor een kleine prijs te genieten van deze heel bijzondere voorstelling! Maar dan moeten we wel snel reserveren.
 
Dus heb jij zin om met ons mee te gaan? Meld je dan aan via de mail of de lijst op het prikbord. Op donderdag 19 mei ’s middags wordt de eerste serie kaarten besteld. Dus als je bij elkaar wilt zitten reserveer dan snel.
 

Open Week

In de week van 20 juni is het weer Open Week in de Balletschool. Iedereen kan kennismaken met de verschillende dansvormen die wij te bieden hebben.


In de open lessen kunnen alle belangstellenden, vrienden en familieleden zien wat er gedaan wordt. Ook is het een leuke manier om de vooruitgang van de leerlingen te zien. Want ze leren veel in een jaar!

Verder zijn er ook speciale mee-doe-lessen waar je lekker mee kunt dansen om te kijken of de door jou gekozen dansvorm ook echt bij je past.

Het lesrooster vind je binnenkort op onze website.  

In Memoriam Bert Eimers

Helaas ook een triest bericht in deze Balletspiegel. In de meivakantie bereikte ons het trieste bericht dat Bert Eimers na een kort ziekbed overleden is op 27 april jl. Bert was sinds 1985 met de Balletschool verbonden, eerst als vader van een leerling en kort daarna kwam hij zelf ook dansen. 
 

Paulette heeft tijdens de herdenkingsdienst van Bert gesproken over Bert en zijn verbintenis met de Balletschool. Lees hier Paulette´s herinneringen. 

Testlessen

Aan het eind van het schooljaar worden de testlessen afgenomen bij de klassieke lessen en kleutergroepen. Dit jaar starten de testlessen in de week van 27 juni. 


Maar wat is een testles nou precies en wat kun je ervan verwachten? Je leest het hier...
 

 

Balletkamp "Attitude"

Heb jij nog geen plannen voor de zomer en heb je zin om tijdens de vakantie ook te dansen? Dan is balletkamp "Attitude" in Bergen aan Zee zeker iets voor jou!
 

Vier dagen ga je dansen in verschillende stijlen: klassiek ballet, werelddans en repertoire. Aan het eind is er een presentatie voor de ouders. Kijk voor meer informatie op www.balletschoolattitude.nl.

Jazz schoenen: waar moet je op letten?

Jullie voeten groeien ontzettend snel en in het nieuwe seizoen heb je vast weer nieuwe danskleding en schoenen nodig. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen? Dit keer behandelen we de Jazz schoen.  


Er zijn veel verschillende merken waar je uit kunt kiezen, lees hier verder.

 

Gezocht

Een schoonmaakster voor de Balletschool (o.a. kleedkamers, gangen, toiletten) voor drie uur per week.
Op maandagochtend, dinsdagochtend of vrijdagochtend.

Weet jij iemand of ben jij zelf geïnteresseerd? Neem contact op via info@paulettewillemse.nl 

Recept

Een heerlijk recept voor een vegetarische notenpaté, die zowel koud als warm ontzettend lekker is. Met dank aan Hanneke Acker leerling van klassiek volwassenen op maandagavond die de helft van het jaar in Frankrijk woont. Met deze vegetarische paté heeft ze al veel indruk gemaakt op haar Franse vrienden. In Frankrijk is vegetarisch koken nog niet zo bekend. 


Kijk voor het recept op onze website en eet smakelijk!
Share
Forward
Copyright © 2015 Balletschool Paulette Willemse
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je leerling of ouder/verzorger van een leerling bent. Je kunt je natuurlijk uitschrijven voor deze nieuwsbrief maar dan mis je wel belangrijke informatie. Belangstellenden buiten de Balletschool kunnen deze nieuwsbrief ook ontvangen. Op onze website bij Balletspiegel vind je de aanmeldlink.
 
Balletschool Paulette Willemse
Ruiterstraat 23
Zaltbommel, GLD 5301 ED
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    Voorkeuren nieuwsbrief bewerken 
 


This email was sent to info@paulettewillemse.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balletschool Paulette Willemse · Ruiterstraat 23 · Zaltbommel, GLD 5301 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp