Copy
Stips Kunstnieuws
Slecht leesbaar? klik hier

 

Stips Kunstnieuws
Tip van de maand

Counting Clouds

de beweegbare houten wandklok
  • uitgevoerd in eikenhout
  • of in walnoothout
meer info

De volgende morgen…

Ken je dat gevoel? De hele nacht doorgehaald en je dacht aan helemaal niets meer. Oergezellig was het en moe en voldaan belandde je in je bed. Je kon nog net je lief even warm aankijken en gleed toen ronkend de laatste uren van de nacht in. De slaap is diep… de flarden van het feest komen in je droom nog eens voorbij. Die leuke nieuwe buren waren er ook… en dat meisje van de buurtsuper… Wat was het leuk zo met elkaar. De wijn en de cognac hebben rijkelijk gevloeid en de stemming zat er goed in. Prachtige verhalen werden  er verteld en natuurlijk ook de roddels van de straat. Nagenietend draai je je nog eens om.

En dan ja hoor… trrringgg…. de wekker loopt af. Shit, vergeten uit te zetten. Maar je kan de slaap niet meer vatten, Je stapt uit bed en loopt blootsvoets naar beneden. Voorzichtig doe je de deur van de kamer open en daar staat het nog, keurig op je te wachten… de nietsverhullende restanten van de avond ervoor! Had ik nu maar….

Next Morning – Juane Xue – giclee in zwarte lijst


Next Morning
is een prachtig schilderij van de Chinese kunstschilder Juane Xue, die dit beeld op het doek tot leven heeft gebracht in haar volle glorie. Het is één van haar allereerste werken uit de serie ‘verlaten tafels’ en was de aanzet tot meer. Vele successen volgden. Van dit werk waren destijds slechts 50 stuks als giclée vervaardigd en ze waren allemaal snel uitverkocht. Maar verrassing, verrassing!! Bij Stips blijken we er nog één te hebben hangen. En ja, deze allerlaatste mag ook verkocht worden.

Dit giclée schilderij meet maar liefst 95 x 130 cm en wordt compleet ingelijst in een zwarte houten baklijst geleverd. De maat inclusief lijst is 98 x 133 cm. Het is uitgevoerd op canvas en is in eigen atelier door ons opgespannen. Klik hier voor meer details en de uitgebreide beschrijving.

 

Hij is al uit!

Oké. oké, het is nog vroeg in het jaar… Maar toch is de Marius van Dokkum verjaardagskalender van 2019 al verschenen!

En wederom staat hij vol met superleuke, vrolijke en hartverwarmende plaatjes. Van Dokkum is een meester in het met een grote korrel zout nemen van het dagelijks leven. Doodgewone situaties geeft hij op het doek op een manier weer, die komisch en hartverwarmend is.

Wist je trouwens dat er eind vorige maand, op 26 mei, een heus Marius van Dokkum museum geopend is in Harderwijk? Daar hangen veel van zijn werken in de originele uitvoering tentoongesteld. Een leuk idee voor een dagje uit.

Voor de kalender van 2019 heeft van Dokkum samen met de uitgever een selectie gemaakt uit zijn mooiste oeuvre… Het is een kleurrijke variatie geworden. En nu maar hopen dat er genoeg kalenders gedrukt worden om het eind van het jaar te halen. Want al vele jaren achtereen blijkt deze kunstkalender de best verkopende in zijn soort en vaak al in december uitverkocht. Dus wees er snel bij, als je er eentje wilt hebben!

Klik op de afbeelding om hem te bestellen.

 

verder lezen op de website >>
• giclées • schilderijen • beelden • gallery art •
• klokken • kalenders • kunstkado's •

Stips biedt collecties van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars,
grafisch ontwerpers en andere creatievelingen!

www.stips.nl
Copyright © 2018 Stips.nl, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u iets wijzigen in de ontvangst van de emails?
Wijzig emailadres of schrijf uit van onze mailinglijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp