Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 9 
4 november 2016
oplage 400
 

Dag van de Bouwkostendeskundige 2016

Op donderdag 8 december is het weer zover, voor de derde keer organiseert NVBK haar jaarlijkse Dag van de Bouwkostendeskundige. De dag waarop nieuwtjes, ervaringen en ontwikkelingen in ons vakgebied centraal staan en vakgenoten elkaar ontmoeten. Kortom een dag waar je als kostendeskundige gewoon bij moet zijn!

Heb je je nog niet aangemeld? Klik hier om direct aan te melden. 

Lees meer>>

Herbestemming van Gebouwen en Gebieden

Het thema van de editie 2016 is Herbestemming van gebouwen en gebieden. Inspirerende sprekers gaan in op de huidige ontwikkelingen binnen het herbestemmen van gebieden en gebouwen. Een onderwerp dat steeds actueler wordt omdat ruimte in Nederland steeds schaarser wordt. Ook de economische situatie heeft investeerders minder enthousiast gemaakt voor grote nieuwe projecten, waardoor het herbestemmen van bestaande gebouwen en gebieden steeds aantrekkelijker wordt. 


Spreker: Tom Bergevoet

Tom Bergevoet (1972) is architect en werkte voor SANAA (Tokio), OMA, architectenbureau Koen van Velsen en architectuurstudio Herman Hertzberger. Voor dit laatste bureau werkte hij onder andere aan het ontwerp voor het multifunctionele muziekgebouw  TivoliVredenburg in Utrecht. Met Tom Bergevoet Architecture, dat in 2003 werd opgericht, won hij diverse prijsvragen en realiseerde hij projecten van uiteenlopende schaal, waaronder een aantal particuliere woonhuizen en zorgvoorzieningen. In 2014 was Tom lid van atelier ZZ, dat vanuit de ontwerppraktijk aanbevelingen doet voor de Nederlandse Omgevingswet.
Tom Bergevoet werkt intensief samen met Maarten van Tuijl onder de bureaunaam temp.architecture.urnanism. Zij werken aan het onderzoeken en ontwerpen van stedelijke transformaties op verschillende schaalniveau’s: van gebouw tot gebied.
In januari 2016 verscheen het boek "The Flexible City - Sustainable Solutions for a Europe in Transition", waarvan Tom co-auteur is. 
 


Spreker: Emile Spek

Emile Spek geeft leiding aan het directoraat huisvesting en vastgoed van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Emile Spek werkte ruim veertien jaar bij Ymere (voorheen Woningbedrijf Amsterdam). De laatste zeven jaar was hij actief als directeur projectontwikkeling. Emile Spek heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en professionalisering van projectontwikkeling binnen de Amsterdamse woningcorporatie.


Spreker: Erik Tausch

De CHV staat oorspronkelijk voor Coöperatieve Handelsvereniging van de Noord-Brabantse Boerenbond. In 1915 verrees de eerste grote graansilo en in de periode 1915-1970 werd het complex uitgebreid. Door de ligging aan het water groeide Veghel uit naar een stad met 40.000 inwoners met een enorme voedingsindustrie. Multinationals zoals Sligro, Jumbo, Mars, Campina en DMV vestigden zich in Veghel of waren er vanuit familietraditie reeds gevestigd. De fabrieken en de terreinen waren rond 2007 niet meer nodig omdat elders in Veghel een nieuwe fabrieken werden gebouwd. De gebouwen en de grond werden gekocht door het Veghelse bedrijf Van de Ven bouwbedrijf die het gebied, in overleg met de gemeente Veghel, herontwikkelde tot een plek voor kunst cultuur en food.


Programma
 

TIJD ONDERWERP SPREKER
13.15-13.45 uur  Ontvangst  
13.45-14.15 uur  Welkom  
14.15-15.00 uur  SESSIE 1
 Onder voorbehoud:
 Herbestemming Vliegveld  Twente
Gemeente Enschede
15.00-15.45 uur  SESSIE 2 Tom Bergevoet
15.45-16.00 uur  PAUZE  
16.00-16.45 uur  SESSIE 3 Emile Spek
16.45-17.30 uur  Presentatie en rondleiding Noordkade Stefan Bogger en Erik Tausch
17.30.18.15 uur  Afsluitende borrel  
18.15-20.00 uur  Diner  
 

Locatie 

Centraal gelegen in Brabant vind je een industriële evenementen­locatie, gelegen aan de CHV Noordkade in Veghel. Ooit was dit de locatie van Europa’s grootste mengvoederfabriek, maar nu is het een perfect decor voor de Dag van de Bouwkostendeskundige 2016. CHV Noordkade is een bijzondere plaats waar de machines zwijgen maar waar veel valt te zien en te beleven. De originele elementen zoals de ongepolijste muren en dakconstructies zijn in tact gebleven tijdens de renovatie. Lees hier meer over de herontwikkeling van het CHV terrein in Veghel.


Nieuwsitem

DEN HAAG - Het ombouwen van kantoren, winkels en oude fabrieken heeft in de periode 2011-2015 bijna 26.000 nieuwe woningen opgeleverd. De 8000 woningen in oude bedrijfspanden die vorig jaar werden toegevoegd aan de woningvoorraad waren goed voor 10 procent van de totale aanwas van woningen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In Amsterdam maakten dit soort woonruimtes ruim 13 procent uit van de nieuwe woningen. Daar ontstonden 2.465 woningen door transformaties. Eindhoven was een goede tweede met 2.210 woningen, wat neerkomt op bijna de helft van alle nieuwe Eindhovense woningen. Over het algemeen zijn het vooral de middelgrote steden van 150.000 tot 250.000 inwoners die veel woningen hebben gecreëerd in panden die eerst een andere bestemming hadden. Van 2012 tot en met 2015 kwamen daar in totaal 7.000 woningen op die manier bij. In de vier grote steden waren dat er 6.000.
Bouwnieuws | Bewerkt door redactie, Bron: ANP - Geplaatst: 31-10-2016


Wees er bij! 

Heb je je al aangemeld dan zien we je graag de 8e december. Heb je je nog niet aangemeld?? Klik hier om je direct aan te melden voor deze dag van de NVBK.

Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp