Weeknieuws Woonbond

Meldpunt Energiealarm loopt storm

18/10/18
Op het onlangs geopende Meldpunt Energiealarm hebben in korte tijd al ruim 500 huurders uit het hele land een melding gedaan. Maar liefst 76 % geeft aan in een slecht geïsoleerde woning te wonen. Bijna 40 % heeft zelfs nog enkel glas in de kozijnen. Driekwart van de melders geeft aan last te hebben van kou en tocht. 
Lees meer »

Kabinet geeft niet thuis bij verduurzamen huursector

18/10/18
Het kabinet is met een reactie gekomen op de plannen vanuit de onderhandelende partijen over het Klimaatakkoord. Helaas geeft het kabinet niet thuis als het gaat om de nodige inzet die zij zelf moeten leveren voor een succesvolle en betaalbare aanpak van het verduurzamen van de huursector.
Lees meer »

Baan met woning

17/10/18
Door de krappe arbeidsmarkt is het moeilijk voor werkgevers om vacatures te vervullen. Dat effect wordt nog sterker omdat op veel plekken moeilijk een betaalbare woning te vinden is. Verhuizen voor een leuke baan, is daarmee een te grote drempel. Daarom bieden werkgevers zelf woningen aan.
Lees meer »

Kamervragen over gesjoemel met energie-indexen

16/10/18
Uit onderzoek van weblog Sikkom blijkt dat er met duizenden energie-indexen is gesjoemeld. Die indexen zijn te laag ingeschaald. Omdat de energie-index meetelt in de maximale huurprijs van een woning, betekent dat dat huurders soms tot honderden euro’s te veel betalen.
Lees meer »

WOZ-waarden zorgen voor giga huurprijzen

13/10/18
Een klein appartement van 44 vierkante meter dat in Amsterdam vijf jaar geleden voor zo’n 546 euro zou worden aangeboden, wordt tegenwoordig bijna voor het drievoudige verhuurd. Dat komt doordat de huurprijsbescherming in 2015 is gewijzigd. 
Lees meer »

U hebt secretariaat@soboschiedam.nl aangemeld voor deze wekelijkse nieuwsbrief.
U bepaalt zelf welke nieuwsbrieven u ontvangt.
Leden van de Woonbond kunnen kiezen uit meer nieuwsbrieven.
wijzig voorkeuren
twitter woonbond
woonbond.nl

Copyright © 2018 Woonbond