Copy

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό έγχρωμο

View this email in your browser

Ενημερωτικό Απρίλιος 2015

Επιμέλεια : Κατερίνα Αλεξιάδη & Μαίρη Καλδή
με τη  βοήθεια  της Χαράς Τσουκαλά

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Δελτίο τύπου
Παρουσίαση των δράσεων του
Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2014-2015.

................................................................................ 
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, μη κερδοσκοπικό σωματείο μέλη του οποίου είναι εκπαιδευτικοί, θεατροπαιδαγωγοί, εμψυχωτές, ερευνητές και καλλιτέχνες του θεάτρου, διανύει τον 17ο χρόνο λειτουργίας του με στόχους, μεταξύ άλλων, την προώθηση  και την αξιοποίηση της δραματικής τέχνης στη διδασκαλία μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος, την ανάπτυξη θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, την επαφή με την επιστημονική έρευνα και πράξη, όπως αναπτύσσονται διεθνώς σε θέματα Εκπαίδευσης, Θεάτρου και Δράματος.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση κόντρα στη δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να διευρύνει τις συνεργασίες τους προσφέροντας σε μέλη και μη όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, όπως  γίνεται φανερό από την παρακάτω ενημέρωση. Το Δίκτυο όμως είναι μία εθελοντική οργάνωση. Όλα τα μέλη εργάζονται με γνώμονα την προσφορά. Γι’ αυτό θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα μέλη να εμπλακούν πιο ενεργά στις δράσεις αυτές. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η συνεργατικότητα και η συν-δημιουργία θα μπορούσε να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για να προχωρήσουμε.

Οι δραστηριότητες του Δικτύου χαρακτηρίζονται από μια ποικιλία τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς τον τόπο εφαρμογής με στόχο πάντοτε το κόστος συμμετοχής σε αυτές να είναι πολύ χαμηλό για τα μέλη του. Η καθιερωμένη εδώ και 14 χρόνια Θεατρική Κατασκήνωση που παλαιότερα γινόταν στις Σπέτσες, και μία χρονιά στη Ζάκυνθο, από τον Αύγουστο του 2014 γίνεται στον Άγιο Ιωάννη στο Πήλιο στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων εμψυχωτών  και καλλιτεχνών.  Πέρυσι τα κύρια εργαστήρια συντόνισαν οι D.Pammenter, G. Naughton, Τ. Κακουδάκη, Η. Ποταμούση, Ν. Γκόβας, Χ. Ζώνιου, Μ. Λεωνίδα, Β. Κουκαλάνι, Ι. Πύρρου, Ν. Καράλη, Υ. Μιχαλακάκου, Τ. Τζαμαργιάς, Π. Απέργη, ενώ σύντομα εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες διεξήγαν οι Ν. Γκόβας, Τ. Καραβίτη, Η. Ποταμούση, Ν. Χολέβα, Μ. Γιαννούλη. Φέτος, η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-30 Αυγούστου πάλι στο Πήλιο και στόχος είναι να αποκτήσει έναν ακόμα περισσότερο διεθνή χαρακτήρα, καθώς θα απευθύνεται και σε ξένους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμά της, που θα ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου, προβλέπεται εξίσου πλούσιο.
Η συντακτική ομάδα του περιοδικού Εκπαίδευση & Θέατρο ετοιμάζει το 16ο τεύχος που θα είναι μονοθεματικό καθώς θα αποτελεί αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου. Για πρώτη φορά στα ελληνικά θα δημοσιευτούν σημαντικά πρωτότυπα άρθρα από ξένους και Έλληνες συγγραφείς για το είδος αυτό. 

Στην προσπάθεια καλύτερης ενημέρωσης των μελών και των φίλων της ένωσης μας, το τελευταίο διάστημα έχει αναβαθμιστεί ο τρόπος αποστολής του μηνιαίου ενημερωτικού μας δελτίου. Τυχόν παρατηρήσεις για περαιτέρω βελτίωση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Για τον ίδιο σκοπό έχει αναβαθμιστεί και η ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού της ιστοσελίδας έχει μεταφραστεί στα αγγλικά με τη συμμετοχή φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Δίκτυο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ του ΔΙΚΤΥΟΥ

& ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
...............................................................................
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, συνεχίζει να υλοποιεί προγράμματα και να στοχεύει σε συνεργασίες με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έτσι, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Liverpool Institute of Performing Arts και η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνδιοργάνωσαν από τις 12 έως τις 19 Νοεμβρίου 2014 την τρίτη διεθνή ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Making Spaces In-between Cultures/ Δημιουργώντας χώρο ανά -μεσα στους Πολιτισμούς με τίτλο «Επιπλέοντες Κόσμοι – Τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας: Από το Αιγαίο στον Ατλαντικό, Μύθοι και Πραγματικότητα».
Περισσότερα..εδώ!
 
Επίσης, συνεργάζεται με το δίκτυο INDRA (Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη της Διεθνούς Συμφιλίωσης μέσω των Τεχνών) και θα πάρει μέρος στο Διεθνές Συνέδριο και Συμπόσιο INDRA, με ομάδα νέων που θα συνεργαστούν με νέους άλλων 10 χωρών και τους συντονιστές τους  για τον  σχεδιασμό προγράμματος έρευνας για ακαδημαϊκούς σκοπούς, από 5 έως 11 Ιουλίου στο Πλύμουθ της Μ. Βρετανίας.
To 2015 το Δίκτυο ξεκινά ή συνεχίζει αρκετά διεθνή και εγχώρια νέα προγράμματα μακράς αλλά και μικρής διαρκείας.
Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" (2015-2016), με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που ήδη υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και προσεγγίσεις. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδος) και περιλαμβάνει σεμινάρια θεατρικών τεχνικών και τεχνικών εκπαιδευτικού δράματος πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε εκπαιδευτικά υλικά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλων φορέων καθώς και πολλές άλλες δράσεις που απευθύνονται σε τουλάχιστον 210 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 35 εκπαιδεύμενους εμψυχωτές ομάδων που εργάζονται σε ανάλογες ανθρωπιστικές οργανώσεις, 500 μαθητές που εμπλέκονται σε κάποιο ανάλογο πρόγραμμα. 


Κι αν ήσουν εσύ;


Περισσότερα ..εδώ!
.....................................................

Το πρόγραμμα YouthDocs (2014-2016 Erasmus+/KA2 Project) σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής και τον ΚΑΡΠΟ αποτελεί συνεργασία ελληνικών και τούρκικων σχολείων και φορέων με στόχο τη χρήση του κινηματογραφικού και του θεατρικού ντοκιμαντέρ με τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την εξερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας, της νεανικής κουλτούρας και της σύγχρονης πραγματικότητας.


2014-2016 YouthDocs

 
video - drama
Περισσότερα ..εδώ!

......................................................

Τον Σεπτέμβρη του 2014 ξεκίνησε το πρόγραμμα Radical Hope ("Νέοι, Θέατρο, Ριζοσπαστική Ελπίδα και Ηθικό Φαντασιακό: μια διαπολιτισμική έρευνα παιδαγωγικής του θεάτρου, παράστασης και ενεργού συμμετοχής στα κοινά") ένα 4ετές διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα που εμπλέκει ερευνητές, φορείς και σχολεία από Καναδά, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ταϊβάν, Ινδία, που θα ολοκληρωθεί το 2018. 
Περισσότερα..εδώ!
..............................................................................
Συνεχίζονται, επίσης, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα του Δικτύου που εφαρμόζονται εδώ και κάποια χρόνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως  τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας Εσύ όπως κι Εγώ -εξερευνώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο (από το 2007) και το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα Διαφυγές – από κάθε εξάρτηση (από το 2001). Επίσης στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να παρουσιάζονται σε σχολεία τα προγράμματα 3,2,1… κινηματογραφούμε, Εξ-art-ήσεις, Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι, Η φάρμα των ζώων, Το ταξίδι των προσφύγων. Πραγματοποιούνται επίσης προγράμματα επιμόρφωσης καθώς και τα μικρής διάρκειας εργαστήρια  των γραφείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
..............................................................................
Το Δίκτυο στηρίζει επίσης δράσεις που υλοποιούνται από καλλιτεχνικούς φορείς όπως η Ομάδα 4Frontal και ο Κινητήρας Studio, όπως επίσης η ομάδα ΠαιΘΕΑ από την Πάτρα, η οποία τρέχει το πρόγραμμα 349, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Περισσότερες πληροφορίες για ΟΛΑ τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο
http://www.theatroedu.gr/el-gr/προγράμματα.aspx.................................................
Για το 2015 προγραμματίζονται αρκετές δράσεις:

Τον Μάιο του 2015 θα συνεργαστεί με το ερευνητικό πρόγραμμα ‘Dramaturgy at Work’ που συντονίζουν οι Κωνσταντίνα Γεωργέλου, Ευφροσύνη Πρωτόπαπα και Δανάη Θεοδωρίδου, Ελληνίδες καλλιτέχνιδες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, για την πραγματοποίηση ενός τριήμερου εργαστηρίου με στόχο της μελέτη δραματουργικών μοντέλων μέσα από κείμενα και δημιουργικές ασκήσεις στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαΐου 2015 με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.  
Μεταξύ 15-25 Ιουνίου στηρίζει το Ηοtel Europa που θα πραγματοποιηθεί και θα αφορά παραστάσεις εργαστήρια, ημερίδα για το ΘτΚ, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο ΤOgether, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, την Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ και το Δήμο Χαλανδρίου.

Μεταξύ 5-12 Ιουλίου το Δίκτυο θα λάβει μέρος σε μία διεθνή ανταλλαγή με τίτλο Acting up -Training Course, Using Drama Methods for Youth Development, που θα λάβει χώρα στην Ιρλανδία.
Περισσότερα ..εδώ!

Στα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση πιθανότατα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
 
Τέλος, μέσα στο 2015 ξεκινά η προετοιμασία για την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που θα λάβει χώρα το πιθανότερο την άνοιξη του 2016..
.............................................................................
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 
ΚΑΡΠΟΣ

Ο κόσμος του Youthdocs!
 
Ο ΚΑΡΠΟΣ συμμετέχει φέτος μαζί με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πρόγραμμα Youthdocs που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και το BiMEM-Tr: Local Authority of  Education, Bayrampaşa, Istanbul, Turkey. 
Σκοπός του προγράμματος είναι η διαπολιτισμική συνομιλία μεταξύ σχολείων των δύο χωρών μέσα από εργαστήρια θεάτρου και κινηματογράφου.
Οι μαθητές προτείνουν σε μικρές ομάδες προσωπικές ιστορίες που τους απασχολούν, τις οποίες με τη βοήθεια των καθηγητών, κινηματογραφιστών και θεατροπαιδαγωγών μετατρέπουν σε βίντεο και θεατρικά δρώμενα. 
Ήδη 6 σχολεία της Αθήνας και 4 της Κωνσταντινούπολης ετοιμάζουν τις δικές τους καταγραφές. Στις 5 Μαϊου τα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδικό φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης.
...........................................
2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για τα  μέλη
Στην ενημέρωση αυτή παραθέτουμε δύο σημαντικές ενημερώσεις για τα μέλη του Δικτύου. Η πρώτη αφορά στη μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών της ένωσής μας.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και ύστερα από αίτημα αρκετών μελών μας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της επιστημονικής μας ένωσης αποφασίστηκε ομόφωνα η μείωση της ετήσιας συνδρομής στα 25 ευρώ  από το 2015 και η κατάργηση της εγγραφής των 10 ευρώ για τα νέα μας μέλη. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να ενεργοποιηθούν τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση να ανανεώσουν τη συνδρομή τους ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται άλλα άτομα, που είτε γνωρίζουν τις δράσεις μας εδώ και καιρό ή πρόσφατα έμαθαν για την ένωση μας, να γίνουν μέλη μας. 
Το Δίκτυο υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια χάρη στην ανιδιοτελή συνεισφορά των μελών του. Ας στηρίξουμε τις δράσεις του με τη νέα μειωμένη ετήσια συνδρομή στην οποία περιλαμβάνεται και το ετήσιο περιοδικό  'Εκπαίδευση & Θέατρο' επιτρέποντας στο Δίκτυο να μπορεί να οργανώνει όλες αυτές τις δράσεις (σεμινάρια, ημερίδες, θερινή κατασκήνωση, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, συνδιάσκεψη, εκδόσεις) και να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες του που θα του επιτρέψουν τη συνέχιση της οργάνωσης δράσεων που στηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία με την αξιοποίηση των παραστατικών τεχνών.

Για όσα μέλη μας έχουν ήδη τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2015 ή έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη πληρώνοντας 10 ευρώ για την εγγραφή τους θα γίνει αναπροσαρμογή του ποσού που έχουν πληρώσει στο επόμενο έτος.
Η δεύτερη έχει να κάνει το γεγονός ότι θα πρέπει να αλλάξει η έδρα του Δικτύου όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα πρέπει να βρούμε ένα χώρο στο κέντρο της Αθήνας για έδρα, όπου θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε και τα βιβλία και όλο το υλικό μας και το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί συναντήσεις. Ωστόσο, η οικονομική μας δυνατότητα είναι περιορισμένη. Καλούμε τα μέλη μας που μπορούν να προτείνουν κάτι σχετικό να το κάνουν στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση info@theatroedu.gr.
...............................................................................
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Το Γραφείο Β. Ελλάδας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο θεατρικής παιδείας διάρκειας 6 διδακτικών ωρών με θέμα:
 
«Κριτική Παιδαγωγική της Ειρήνης:
Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση»
 
Εμψυχωτές:
Κυριάκος Μπονίδης, Αναπληρωτής καθηγητής Σχολικής Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικής της Ειρήνης στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Koldo Vío, Παιδαγωγός θεάτρου, σκηνοθέτης
 
Θεσσαλονίκη Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.
  
Περιγραφή εργαστηρίου
Θεωρητικό πλαίσιο του βιωματικού αυτού θεατρικοπαιδαγωγικού εργαστηρίου αποτελεί η Κριτική Παιδαγωγική της Ειρήνης, μια χειραφετητική Παιδαγωγική που συμβάλλει στη μείωση των μορφών βίας, στην απουσία της κοινωνικής αδικίας και στη δημιουργία ενός κριτικού πολιτισμού ειρήνης.
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες με ποικίλες παιδαγωγικές και θεατρικές πρακτικές καταρχάς θα γνωρίσουν και θα αναλύσουν θέματα της ειρηνιστικής αυτής Παιδαγωγικής, ενώ στη συνέχεια θα εστιάσουν σε πρακτικές κοινωνικού θεάτρου, όπως παιχνίδια ρόλων, τεχνικές δραματοποίησης και κυρίως το απελευθερωτικό «θέατρο εικόνας» και «θέατρο forum» του Augusto Boal. Με αφετηρία δικές τους εμπειρίες μέσω των θεατροπαιδαγωγικών πρακτικών θα προσεγγίσουν εκφάνσεις της άμεσης-προσωπικής βίας, της δομικής βίας που ασκείται στα άτομα κρυφά από τις κοινωνικές δομές και εμποδίζει την ανάπτυξή τους, καθώς και της πολιτισμικής βίας η οποία ασκείται μέσα από διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού και νομιμοποιεί τις δύο παραπάνω μορφές βίας, με στόχο την, κατά Paulo Freire, κριτική συνειδητοποίηση και την αλλαγή.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ
Ο Κυριάκος Μπονίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής με αντικείμενο τη Σχολική Παιδαγωγική και την Παιδαγωγική της Ειρήνης στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτική και η ερευνητική του δραστηριότητα, καθώς και οι κυριότερες δημοσιευμένες μελέτες και έρευνές του αφορούν τη θεωρία και έρευνα των προγραμμάτων σπουδών, του σχολικού βιβλίου και του εκπαιδευτικού υλικού, την Κριτική Παιδαγωγική της Ειρήνης, τις θεωρίες και την επιστημολογία της Παιδαγωγικής, την ποιοτική εκπαιδευτική έρευνα και την Ιστορία της Εκπαίδευσης.
 
Μαθητής του Georges La Ferriere, o Koldobika Vío είναι ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της Παιδαγωγικής της Έκφρασης στην Ισπανία, όπου δίνει μαθήματα και σεμινάρια. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Universidad del País Vasco. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Κοινωνικού Θεάτρου στα Πανεπιστήμια Ramon Llull στη Βαρκελώνη και Porto στην Πορτογαλία. Από το 2001 ως σήμερα πραγματοποιεί τα ετήσια klownklusiones στο Πανεπιστήμιο της Ειρήνης της Βαρκελώνης. Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις με επαγγελματικούς θιάσους και παιδιά. Έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες: Παλαιστίνη, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Βραζιλία, Νότιο-Αφρική. Δίδαξε Θέατρο Δρόμου και Κουκλοθέατρο στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.. Είναι μόνιμος συνεργάτης του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου-Παντομίμας του Κιλκίς. Έχει εκδώσει τρία βιβλία σχετικά με το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
 
 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
12 Ευρώ για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
15 Ευρώ για τα μη μέλη
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00-16:00
(με ένα διάλειμμα 30 λεπτών)
 
Αιτήσεις και τρόπος καταβολής των διδάκτρων:
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η θέση στο εργαστήριο δεσμεύεται με την κατάθεση χρημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο και τη στέλνουν ηλεκτρονικά στο info@theatroedu.gr.
 ΑΙΤΗΣΗ
Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται με επώνυμη κατάθεση στο λογαριασμό
ALPHA BANK 202-00-2002-000277
Πριν την καταβολή παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο 6972700148 για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα θέσεων.
 
Σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί το δεύτερο μιας σειράς 5 βιωματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα διεξαχθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Ο κάθε συμμετέχων θα πάρει βεβαίωση στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός των ωρών παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr
  
..............................................................................
Θεσσαλονίκη – Μάιος 2015
 
Σύγχρονη δραματουργία, Θεσσαλονίκη

"Εξερευνώντας τη σύγχρονη δραματουργία"
Θεσσαλονίκη 4-6 Μαίου 2015,
Κωνσταντίνα Γεωργέλου, Δανάη Θεοδωρίδου, Ευφροσύνη Πρωτοπαπά
Περισσότερα ..εδώ
κι εδώ
https://dramaturgyatwork.wordpress.com

...............................................................................
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
«Εργαλεία Θεάτρου στην Εκπαίδευση»
Βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων, φοιτητές κ.ά. 
Αθήνα, Φεβρουάριος - Μάιος 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Μία ιστορία...πολλά ταξίδια 

Αθήνα, Κυριακή 17 Μαίου 2015
10:30-13:30

Στέλιος Βγαγκές - εμψυχωτής θεάτρικού παιχνιδιού- δάσκαλος
Δωρεάν για τα μέλη
Περισσότερα εδώ!

................................................................................ 
Την αναλυτική περιγραφή των εργαστηρίων και τα βιογραφικά των εμψυχωτών καθώς και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.theatroedu.gr
Περισσότερα στο: fani.farmakaki@hotmail.com
.............................................................

"κι αν ήσουν εσύ;"
Σεμινάριο 4 Θεσσαλονίκη

 15-16-17/5/2015
«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»»
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό μελών 
Εμψυχωτές:
Νίκος Γκόβα
ς-θεατροπαιδαγωγός, 
Τζένη Καραβίτη-θεατροπαιδαγωγός, κ.ά.
Περισσότερα ..εδώ

 

"κι αν ήσουν εσύ;"
Σεμινάριο 3 Πάτρα

 8-9-10/5/2015«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»»

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό μελών 
Εμψυχωτές:
Νίκος Γκόβα
ς-θεατροπαιδαγωγός, 
Νάσια Χολέβα-θεατροπαιδαγωγός,
Γιώργος Μπεκιάρης-θεατροπαιδαγωγός κ.ά.
Περισσότερα ..εδώ

......................................................

ΝΕΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης

Επιστήμες της Παιδαγωγικής και Πρώτη Εφηβεία

Συμβολή στη διδακτική μεθοδολογία της θρησκευτικής εκπαίδευσης
Περισσότερα εδώ
http://dardanosnet.gr/book_details.php?id=2125
"γιοι και κόρες"
μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας 
του Γιάννη Καλαβριανού
Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στις 27/3/2015 Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου!
"...Πρόκειται για ένα έργο το οποίο στηρίζεται σε αληθινές μαρτυρίες, σε ιστορίες ανθρώπων πάνω από τα 65 και στην παράλληλη διαδρομή τους,  δίπλα σε γεγονότα της επίσημα καταγεγραμμένης ιστορίας. "Συγκεντρώσαμε περισσότερες από 85 ιστορίες", μας λέει ο συγγραφέας Γιάννης Καλαβριανός "και από αυτές, τελικά, επιλέξαμε 12, τις οποίες αναπαριστούν 5 ηθοποιοί. Είναι ένα μωσαϊκό της σύγχρονης Ελλάδας και των ανθρώπων της, είναι μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας. Η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να προχωράει."
 
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΥ
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Λευτέρης Διαμαντάρας
Βοηθός σκηνοθεσίας: Ειρήνη Ντινάκη
................................................................
Διαβάστε εδώ το 
Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου27 Μαρτίου 2015

 
Φέτος το μήνυμα έγραψε ο Πολωνός σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ                          Απρίλιος 2015

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εργαστήρια δραματοθεραπείας
 
Η επανάληψη όσων με πληγώνουν
Σάββατο 18 Απριλίου 2015, 11.00-15.00 μ.μ.
Ξένια Μαλαθράκη, xeniamal@yahoo.com
Ειρήνη Τζελέπη, irini.tzelepi@yahoo.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Ο ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ

http://www.sgt.gr/gr/programme/event/2020
http://www.sgt.gr/gr/programme/event/2016
http://www.sgt.gr/gr/programme/event/2020
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Εκπαιδευτικά προγράμματα
με στόχο την ένταξη του θεατρικού παιχνιδιού
στην εκπαιδευτική διαδικασία

www.ergastiripaixnidiou.gr
Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ
Πρατίνου 72, Αθήνα 11634
 
ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 
Αναζητώντας την επικοινωνία.
Σάββατο 18/4
«Σώπα, μη μιλάς»
Δηλώσεις συμμετοχής - Πληροφορίες
Τηλ. 6938255522, 6948276276, 6938560299
e-mail schubertmaria@outlook.com
Fb: Βιωματικά εργαστήρια Δραματοθεραπείας 'Η κρίση μέσα μας'
ΟΞΥΓΟΝΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

http://www.oxygono-metaixmio.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ
Εργαστήρι μαριονέτας  
Κατασκευή από ξύλο και ξυλοπολτό
Βασικές αρχές κίνησης

www.mairivi.gr
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν
σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος

www.porta-theatre.gr
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
"Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα"

Θεατρικό Παιχνίδι - Παράσταση για παιδιά
www.theatro-imeras.gr

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΥΚΛΑΣ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

www.mairivi.gr
.ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέατρο Αυλαία
Effect-Τομογραφία του έρωτα
της Lucy Prebble από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας 
Με τον Αντώνη Καρυστινό και την Άννα Μάσχα
  από 13 Μαρτίου 
τηλ. 2310 237700
www.avlaiatheatre.gr
Θέατρο Σοφούλη
Σφηνάκια Τσέχωφ
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925  www.theatrosofouli.gr.
ΟΞΥΓΟΝΟ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

http://www.oxygono-metaixmio.gr

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά και εφήβους  www.sgt.gr 
Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΕΕΜΑΠΕ 2015 - Σεμινάρια Ενηλίκων
Online αίτηση συμμετοχής
Αίτηση συμμετοχής σε μορφή word
 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1ο Συνέδριο της 
Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δραματοθεραπείας
'Opening The Map - Dramatherapy in Europe'
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 1-3 Μαΐου 2015
Τόπος διεξαγωγής: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Καλλιθέα
Για την κατάθεση της έγκαιρης συμμετοχής ακολουθήστε το link:

Celebrating the 50th anniversary of the birth of Theatre in Education at The Belgrade Theatre

 Conference overview and registration

http://www.inspiringcuriosity.co.uk/

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΚΣΤΘ
ΕΑΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
πληροφορίες: τηλ. 2310589222, education@greekstatemuseum.com
http://greekstatemuseum.com
Διεθνές Συνέδριο ΕΕΜΑΠΕ: EduDidactics 2015
στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2015 στο χώρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος PIERCE www.primarymusic.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ
2ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 
και Αφήγησης στην Αθήνα

Οκτ. 2014 - Μάιος 2015 
www.mairivi.gr
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, All rights reserved.


Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε το ενημερωτικό μας. Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος ή δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε τα νέα μας, παρακαλούμε, ζητήστε τη διαγραφή σας από τη λίστα επικοινωνίας μας.                                             
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp