Copy
 
150x50x1
 
 
Economie071
 
76x11
 
18 Nov Onderwijs en arbeidsmarkt
 
Terugkoppeling dialoogtafels Human Capital Actieplan
 
Eind oktober vonden de Dialoogtafels plaats voor ons project Human Capital Actieplan. Er werd gesproken over de kansen van een House of Skills voor regio Leiden. Er waren gesprekken over techniek, zorg en hospitality en dit leverde een aantal concrete acties op. Hierover beslist onze stuurgroep op 4 december.
 
LEES MEER
11 Dec Smart071
 
Zelf laagdrempelig apps maken zonder programmeren
 
Smart071 organiseerden voor bedrijven en studenten een workshop No Code: programmeren zonder voorkennis en zonder programmeertaal. De groep ging aan de slag met het bouwen van een eenvoudige app en dat ging best goed! Bekijk de slides van de presentatie die werd gegeven door Vincent Krouwels van Ideable.
 
LEES MEER
04 Dec Ondernemerschap
 
Luister naar de ervaringen van ondernemers
 
Volop ondernemerschap in regio Leiden! Benieuwd naar wat startende bedrijven daarbij op hun pad vinden? Je hoort het in de videoreeks van PLNT. Bekijk de interviews of luister via Spotify naar de podcasts.
 
LEES MEER
03 Dec Smart071
 
Zijn mensen de robots van de toekomst?
 
Bij het evenenemt ‘AR op de werkvloer’, mede georganiseerd door Smart071, verkenden professionals samen met studenten de mogelijkheden en de gevolgen van deze futuristische technologie: ‘In de toekomst word je gewoon keihard door robots aan het werk gezet.’ Lees het verslag en bekijk de foto's.
 
LEES MEER
20 Nov Smart071
 
Retail profiteert van data-analyse
 
Index Poetry Books uit Leiden maakt slim gebruik van data voor een optimale service aan hun klanten in de winkel en hun klanten die zich online oriënteren. Op die manier kunnen zij een grote groep optimale service bieden. Wil jij hier ook mee gaan werken? Neem dan contact op met project Smart071. Bekijk de video.
 
LEES MEER
15 Nov Forum071
 
Workshop Track – Hout uit bouw en sloop
 
Verschillende Zuid-Hollandse gemeenten, waaronder Leiden, organiseren samen een CIRCO Track over hout uit bouw en sloop. Deze start op 26 november. Concreet aan de slag en aantrekkelijk geprijsd vanwege een subsidie. Bekijk het programma.
 
LEES MEER
15 Nov Forum071
 
Workshop Track – Natuurvezels in circulaire producten
 
CIRCO biedt in samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland een driedaagse cursus aan om bedrijven op weg te helpen met circulair ondernemen en design met natuurvezels. Aantrekkelijk geprijsd vanwege een subsidie. Bekijk het programma.
 
LEES MEER
12 Dec Bedrijventerreinen
 
Best gelezen: bedrijventerreinen regio Leiden
 
Het best gelezen nieuwsartikel deze maand is het bericht over de strategie voor bedrijventerreinen. Binnenkort worden de data bekend waarop de bijeenkomsten per gemeente worden gehouden. In het kerstnummer van Into Business lees je ook een interview met betrokken bestuurders.
 
LEES MEER
21 Nov Bedrijventerreinen
 
Gemeenten en bedrijfsleven in regio 071 presenteren strategie bedrijventerreinen
 
De regio wil een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven houden met voldoende en toekomstbestendige bedrijventerreinen. Daar gaan de gemeenten en het bedrijfsleven in de 071-regio zich de komende jaren sterk voor maken. Lees meer over de nieuwe strategie.
 
LEES MEER
20 Nov Mobiliteit
 
Ways2go: anders en slimmer reizen
 
Ways2go is de naam van de nieuwe campagne die inwoners van Haaglanden en Rijnland wil verleiden om anders en slimmer te gaan reizen. Met aantrekkelijke acties voor werkgevers en werknemers.
 
LEES MEER
15 Nov Mobiliteit
 
Vervolg zero emissie stadslogistiek
 
In Leiden wordt hard gewerkt aan een Leidse aanpak om de stadslogistiek schoner, slimmer en anders te organiseren. Op 27 november is er een tweede bijeenkomst. Economie071 sluit aan om de kansen te verkennen van regionale samenwerking. Kom ook!
 
LEES MEER
12 Dec Economie071
 
Projectkaarten geven overzicht
 
De nieuwe projectkaarten van alle lopende initiatieven laten zien waar Economie071 aan werkt en welke voortgang wordt gemaakt. Lees de reactie van onze voorzitter Yvonne van Delft en bekijk de projecten.
 
LEES MEER
05 Dec Economie071
 
Netwerk Cirkelstad regio-071 breidt uit
 
Op woensdag 4 december werd het netwerk van Cirkelstad Regio-071 verder uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe leden vanuit het bedrijfsleven. Samen zetten zij met gemeenten en onderwijs de schouders onder duurzaam bouwen. Samen impact maken in regio Leiden!
 
LEES MEER
29 Nov Economie071
 
Terugblik interactieve Ondernemersdag071
 
De organisatie van Ondernemersdag071 kijkt terug op een geslaagd en een heel interactief event. We vertrouwen erop dat de aanwezige ondernemers interessante collega's hebben ontmoet en geïnspireerd naar huis zijn gegaan. Bekijk de foto's.
 
LEES MEER
23 Nov Economie071
 
Circulair bouwen: We moeten het samen doen!
 
Als regio Leiden in 2050 circulair wil zijn vraagt dat nu om actie. Die transitie is een opgave van overheid en ondernemers samen, aldus de wethouders Yvonne van Delft (Leiden) en Jacco Knape (Katwijk). Lees het interview dat verscheen in het kader van een uitgave over het Bouwprogramma van Zuid-Holland.
 
LEES MEER
 
 
NIEUW: PAS JE VOORKEUREN AAN
 
Bepaal zelf de inhoud van deze nieuwsbrief. Stel je voorkeuren in.
 
VOORKEUR
 
 
 
 
© 2019, All Rights Reserved.
 


This email was sent to mksimoonsD66@xs4all.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Economie071 · Stationsweg 41 · Leiden, ZH 2312 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp