Copy

NIEUWSBRIEF STEP februari 2016

Bekijk deze nieuwsbrief online via je browser

Nieuw aanbod

In deze nieuwsbrief presenteren we ons nieuwe aanbod en willen we zowel vrouwen als mannen uitnodigen voor Internationale Vrouwendag op dinsdagochtend 8 maart. En, STEP is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.
 

Fietsles

In maart beginnen de fietscursussen weer bij STEP. Cursisten leren fietsen in de praktijk en krijgen theorieles over de verkeersregels. Er wordt les gegeven op de volgende locaties in Nijmegen: Nijmegen Oud West, Neerbosch Oost en Dukenburg. Fietsen zijn aanwezig. De cursus bestaat uit 12 groepsbijeenkomsten van 1x per week en kost 35 euro per cursus. Aanmelden kan bij STEP telefoonnummer: 024-3233235 of mailen met: info@stepnijmegen.nl

Internationale vrouwendag


Op dinsdagochtend 8 maart viert STEP traditiegetrouw Internationale Vrouwendag. Dit jaar hebben we een gevarieerd educatief programma voor zowel vrouwen als mannen samengesteld. Vanaf half 10 is iedereen welkom. De workshops beginnen om 10 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit twee activiteiten en ter plekke inschrijven. Workshops die gegeven worden zijn:
  •  Zelfverdediging voor vrouwen
  •  Yoga voor mannen en vrouwen
  •  Omgaan met Geld’
  •  Creatieve workshop verzorgd door ouder en kind centrum Samsam
  •  Stellingenspel over vrouwen en mannen in Nederland
Deelname aan deze ochtend is gratis. We willen de ochtend feestelijk afsluiten met een gezamenlijke lunch waarvoor we iedereen vragen om iets te eten mee te nemen, wij zorgen voor koffie en thee. Met name in het stellingenspel willen we de ruimte bieden om zonder vooroordelen te luisteren naar elkaar en gelijkheid van vrouwen en mannen bespreekbaar te maken. Vragen die voorbij zullen komen zijn: Wat zegt de wet in Nederland? Wat vind jijzelf? Hoe zit het met jouw kansen op werk en educatie? Voel jij je gelijk of achtergesteld? Voel je je veilig?
adres: Derde van Hezewijkstraat 6, Nijmegen.
Meer informatie: 024-3233235

OPEN INLOOP digitale vaardigheden


Naast de lessen digitale vaardigheden die tijdens de taallessen plaatsvinden organiseert STEP ook op een tweetal locaties een open inloop. Deze staan open voor iedereen die geen tot weinig computerervaring heeft. Per keer wordt er een bijdrage van 1 euro gevraagd. De deelnemers worden door docenten individueel begeleid en iedere deelnemer volgt in eigen tempo een programma op maat. De zogenoemde “computerinloop”  is te vinden in de stadsdelen Oud West en Nieuw West. De dinsdagmiddag is exclusief voor vrouwen. Kijk voor meer informatie over locatie en tijdstip in de agenda op de website van STEP; www.stepnijmegen.nl

Vrijwilligers gezocht

Is STEP iets voor jou?

STEP zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich een of meer dagdelen per week willen inzetten voor onze organisatie. Heb jij kwaliteiten en talent om volwassen anderstaligen te ondersteunen, zodat ze zelfstandig en actief kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving? Wil jij hen helpen met het vergroten van hun praktische vaardigheden, zoals taal, rekenen, spreken, fietsen of omgaan met de computer én van hun kennis van onze samenleving? Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de fietslessen en voor de lessen Nederlandse Taal & Maatschappij Oriëntatie, rekenvaardigheden en digitale vaardigheden. Mocht je interesse hebben in vrijwilligerswerk bij STEP neem dan contact op met 024-3233235 of info@stepnijmegen.nl.

 

 
STEP wordt gesteund door het Oranje Fonds
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    update mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp