Copy
SOB Barendrecht nieuwsbrief november 2018
Bekijk de webversie
SOB Barendrecht
nieuwsbrief november 2018
met activiteiten voor schooljaar 2018/2019
Techniek Festival Barendrecht was een groot succes bij Kraaijeveld's aannemingsbedrijf.

Succesvol Techniek Festival Barendrecht 

Er is genoten tijdens het Techniek Festival in Barendrecht op 25 september 2018. Het was de eerste keer dat dit werd georganiseerd. In de loods van Kraaijeveld's aannemingsbedrijf werd hard gewerkt door groep 8 leerlingen. Totaal volgden 355 leerlingen drie workshops. Het evenement gaan we 1 oktober 2019 herhalen. Lees meer.

Planning bedrijfsbezoeken en gastlessen

4 x per jaar bedrijfsbezoeken en gastlessen

Het Groene Hart zal dit schooljaar vier keer per jaar met de leerlingen op bedrijfsbezoek gaan en organiseren gastlessen in de klas. Afgelopen maandag was de eerste keer. De andere dagen zijn 11 februari 2019, 6 mei 2018 en 9 juli 2018. Het gaat om mavo, havo en vwo-leerlingen. Zij hopen weer u te kunnen rekenen. Vincent van Dam is uw contactpersoon bij Het Groene Hart.

Bedrijfsbezoeken op 14 februari 2019

De bedrijvendag van de vijf mavo klassen (leerjaar 3) van Dalton Lyceum is dit schooljaar op donderdag 14 februari 2019 (Valentijnsdag). We zoeken voor de 132 mavo-leerlingen weer bedrijven waar de leerlingen op bedrijfsbezoek mogen. De leerlingen gaan vanaf 10.00 uur voorbereid op pad. 

Week van de Toekomst

Tijdens de Week van de Toekomst oriënteren leerlingen van Focus Beroepsacademie op verschillende beroepen en sectoren. Op dinsdagochtend 15 januari 2019 is de bedrijvendag gepland. Zij nemen dan een kijkje in de praktijk en gaan op bezoek bij twee bedrijven. Donderdagmiddag 17 januari zet de school zijn deuren open voor wie een gastles wil geven over zijn of haar beroep of onderneming.

Arbeidservaringsstage vmbo-leerlingen 

In leerjaar 1 en 2 oriënteren de leerlingen zich op verschillende beroepen en wat zij leuk vinden. In leerjaar 3 en 4 ontdekken zij tijdens een beroepsoriënterende stage of dit iets is wat bij ze past. Klas 4 is op dit moment op stage. Klas 3 gaat 1 april 2019 drie weken op stage. De leerlingen worden begeleid om zelf op zoek te gaan naar een stageplek. Meer informatie.
 

Techniekonderwijs krijgt een boost

Focus Beroepsacademie, Gemini Ridderkerk, Da Vinci College, VBO en SOB Barendrecht hebben een intentieverklaring ingediend bij Sterk Techniekonderwijs. Komende maanden wordt hard gewerkt aan een regionaal plan om het techniekonderwijs in onze regio een boost te geven. Wij houden u op de hoogte. Meer over deze landelijke regeling kunt u lezen op www.sterktechniekonderwijs.nl 

Mavo-leerlingen op pad

Dalton Lyceum heeft een pilot voor klas 3 leerlingen. De leerlingen krijgen een roostervrije dag of middag als zij een bedrijf willen bezoeken om te ontdekken of deze branche of beroep iets voor hen is. De leerlingen gaan in tweetallen of met maximaal 10 leerlingen op pad met een persoonlijke vragenlijst. Soms hebben ze hulp nodig bij het zoeken van een bedrijf, wellicht kunnen wij ook op u rekenen? 

Sollicitatiegesprekjes oefenen

Wij zoeken HR-mensen, professionals of vrijwilligers die sollicitatiegesprekjes willen oefenen met leerlingen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Door een gesprekje 1 of 1 te oefenen, kunt u ze meer zelfvertrouwen geven om zelf een stageplek te zoeken. De gesprekken staan gepland op woensdag 16 januari 2018 tussen 13.00 en 15.00 uur. Lees meer.
Via onderstaand digitaal formulier kunt u zich aanmelden om mee te doen met één van de activiteiten van de scholen of meer informatie aanvragen. 
SOB formulier
Dit is de nieuwsbrief van SOB Barendrecht. Deze houdt u op de hoogte van de (loopbaan) activiteiten van het voortgezet onderwijs in Barendrecht. Heeft u interesse om (een keer) mee te doen en op deze manier een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie in Barendrecht? Of loopt de communicatie met de scholen niet zoals u had verwacht, dan horen wij dit ook graag. Neem contact op met de SOB Programmamanager Angela van Zaalen, telefoon 06-53221429 of mail naar angela@sobbarendrecht.nl
Twitter
Twitter
website
website
Email
Email
Heeft u ook een bericht voor de SOB nieuwsbrief of voor de website? Laat het ons weten. U kunt contact opnemen met de Programmamanager SOB: Angela van Zaalen 06-53221429 / angela@sobbarendrecht.nl
 
verwijder mij uit de verzendlijst   


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SOB · blala · Pijnacker, Nh 1011 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp