Copy
Nieuwsbrief Kenniscentrum Phrenos no. 8 (november) 2017
View this email in your browser

Nieuwsbrief Kenniscentrum Phrenos

Mooi nieuws! Het eerste Nederlandse handboek IPS is verschenen, alle gepubliceerde zorgstandaarden en generieke modules zijn verzameld in één database en we starten 2018 met interessant symposium over Peer-supported Open Dialogue in Nederland.

Eerste Nederlandstalige handboek IPS verschenen!

Dit handboek is het eerste Nederlandstalige handboek over de methodiek Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Het laat zien dat IPS werkt en resultaten oplevert voor mensen met (ernstige) psychische aandoeningen die een gewone baan willen of een opleiding willen doen of hervatten.
Lees meer

Symposium over Peer-supported Open Dialogue

Op 19 januari 2018 vindt het eerste POD-symposium in Nederland plaats: Dialogue First. Sprekers zijn onder anderen Russell Razzaque (VK) en Mark Hopfenbeck (Noorwegen), twee grondleggers van deze methode. In 2017 hebben vier Nederlandse teams in Engeland de opleiding POD gevolgd en de eerste schreden gezet in de praktijk. Tijdens het symposium vertellen zij over hun ervaringen.
Lees meer

Posterprijzen Phrenos Psychosecongres

De posterprijzen uitgereikt bij het Phrenos Psychosecongres gingen dit jaar naar Lisette van der Meer (Lentis/RGOc) en naar Boudien van der Pol en Amarins Haijma  (GGZ Friesland VIP-team).
Lees meer

www.ggzstandaarden.nl: zorgstandaarden beschikbaar!

De afgelopen jaren is door velen in de ggz hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe reeks zorgstandaarden en generieke modules. Deze zijn nu gepubliceerd in een database: www.ggzstandaarden.nl.
Lees meer

Agenda bijeenkomsten

 

Vacature secretariaat Phrenos

Bij Phrenos zijn we op zoek naar een aanpakker die ons secretariaat wil versterken. Het gaat om een leuke veelzijdige functie van 24-28 uur.
Lees meer

Phrenos Psychosecongres

Het psychosecongres stond dit jaar in het teken van de levensloop van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. We kunnen terugkijken op een leerzame dag, met een gemêleerd gezelschap en enthousiaste sprekers en workshopleiders. Voor wie dat wil, staan de presentaties op de website van Phrenos én in de app. Er is ook een fotoverslag.
Lees meer

Drukbezochte IPS in Opvang-bijeenkomst

Op 4 december vond een bijeenkomst plaats over Individuele Plaatsing en Steun (IPS) voor instellingen Opvang en Beschermd Wonen, gemeenten en cliëntenraden. Partijen zijn al een tijd in gesprek om te kijken of de succesvolle methodiek IPS ook voor mensen “zonder ggz-label” kan worden toegepast.
Lees meer

Signaleringen

Cognitieve Remediatie toegevoegd aan arbeidsrehabilitatie-interventies voor personen met een psychotische kwetsbaarheid heeft positief effect op werkuitkomsten. Dit bleek uit een Noorse studie van Lystad et al. in Schizophr Res. 2017 Jul;185:122-129. Lees meer

Mentalization based treatment

In BMC Psychiatry 16:191 publiceerden de Nederlandse onderzoekers Weijers et al. hoe zij in een RCT de effectiviteit van mentalization based treatment bij mensen met een niet-affectieve psychotische stoornis gaan uitvoeren.
Lees meer
Tweet
Forward
 


Kennis delen over herstel, behandeling en participatie bij ernstige psychische aandoeningen
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Kenniscentrum Phrenos. Heeft u collega's die de nieuwsbrief ook willen ontvangen, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klikt u dan hier om u af te melden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kenniscentrum Phrenos · Da Costakade 45 · Utrecht, Ut 3521 VS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp