Copy
Contact Point Åland /Nyhetsbrev Oktober 2018
View this email in your browser

Jobbar du med en CB-ansökan?

Välkommen på Drop In-skrivarstugor i Alandia Trade Center


Torsdagen den 25 oktober kl. 13-16.30, fredagen den 26 oktober kl. 10-16 och tisdagen den 30 oktober kl. 10-16 är Styrelserummet på Alandia Trade Center reserverat för Skrivarstugor för dig som jobbar med en ansökan (som partner eller Lead Parter).

Jag finns på plats för frågor, men främst handlar det om att ge dig fredad tid och utrymme att få koncentrera dig på ditt skrivande och möjlighet att dela dina funderingar med andra i liknande situation.

Och HÄR kan du läsa mer om Fjärde utlysningen, Fourth Call. VÄLKOMMEN! 


(PS. IDAG har ansökningsformuläret öppnats i eMS! Och deadline för en ansökan är 16 november - om en månad!)

Anmäl dig till vår ÅRSKONFERENS i Åbo


Om en månad, 14-15 november, arrangeras Annual Event 2018  i Åbo på Radisson Blue, Här är länken till program och anmälan, och hotellrum är reserverade med märke t o m 30 oktober.

Vi kommer att synliggöra våra projekts resultat, lära oss mer om status och olika vägar att samverka. Välkommen med!

Hösten fylld av aktiviteter och projektresultat

DefenceArch Footprints of Defence in the Archipelago


Nedan ser du några bilder från projektet DefenceArch, som gjorde en "Island Hopping" tillsammans med journalister och researrangörer i augusti, där man började på Gålö Sälstation i Stockholms skärgård, fortsatte via Åland och Kastelholm till Korpoström och Örö.
Jag deltog i besöket till Gålö, som förvaltas av Skärgårdsstiftelsen i Stockholm, men som ett franskt par driver - ett unikt, "mini" besöksmål, med bara några få rum. Men vilket fint ställe!

Jonas Holmström på VisitÅland är projektledare för DefenceArch på Åland. 

Åland - bra mötesplats mitt i Östersjön

Uppskattat Archipelago Business Forum i Mariehamn


"Samverkan", "Intressant", "Idén är direkt tillämpbar", "Roligt" - orden är många, när jag frågar vad som varit bra under det första forumet för skärgårdsföretagare, som projektet Archipelago Business Development arrangerade i början av oktober.
Alandica var fyllt av deltagare, och under andra dagen även av studerande från olika högskolor som i blandade team jobbat med utmaningar som skärgårdsföretagare möter.

Nedan några bilder. Och reservera redan nu 3 april, tror jag det var, för nästa Archipelago Business Forum, då i Stockholm!
Också det nystartade projektet Coast4us höll ett tredagars seminarium på Åland med intressanta öppna föreläsningar och gediget eget projektarbete.

Och nästa vecka skall Portmate ha sitt seminarium och sin workshop här på Högskolan Norra (Välkommen onsdag kl. 13!), och i början av november är det dags för St Olav Waterway.
Landskapsarkitekt Johanna Hagström (till höger) är projektledare för Coast4us på landskapets miljöbyrå.

Även Kökar är en partner i projektet. Där är det Siv Relander, som jobbar för att koordinera arbetet med en hållbarhetsplan/kommunöversikt.
Ovan ser ni hur vi på Åland uppmärksammade ECDay, Europeiska samarbetsdagen - med fyra utställningar av portar och broar som studerande vid Ålands lyceum gjort.

Dessutom en akvarellworkshop i Jomala församlingshem medan Sviby dagis har målat tygkassar. Vernissage hölls på Ålands lyceum i veckan -
Öppet för alla, välkommen!
Utställningen hänger utanför hörsalen/auditoriet i våning 1 till 25.10.2018
.

Delar av de 46 konstverken kommer även att visas på Handicampen och senare i Åbo under Annual Event!
SÅ FINA!


Tack, bildkonstlärare Tanja Reuter-Lindén för att du ville jobba med mig runt temat Kulturarv och europeiskt samarbete - vad förenar oss?
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Government of Åland
Ester Miiros
ester.miiros@regeringen.ax
Visiting address: Nygatan 6, 22100 Mariehamn, Åland

www.centralbaltic.eu
Copyright © 2018
Central Baltic Programme
All rights reserved.

Unsubscribe from this list    
Update subscription preferences