Copy
April 2019
Lees deze nieuwsbrief online
Dag <<First Name>>

Lentekriebels en lentebloezems, lentezonnetje, lente briesje, kortom de hout energie is alom in beweging, is overal voelbaar en zichtbaar. En we schakelen over naar de Zomertijd. Voor de ene no problema om uurtje vroeger op te staan, voor de ander, zucht, zucht, diepe zucht. 's Ochtends moeilijk uit je bed geraken, humeurig opstaan, vermoeidheid kan erop dat je lever energie niet helemaal vrij stroomt en wat ondersteuning kan gebruiken. Hoe je Hout element en je lever te ondersteunen, kan je lezen in onze vorige nieuwsbrief.  >> meer lezen 

In deze Nieuwsbrief gaan we met veel plezier eens dieper in op 
Chi Nei Tsang, De lente is namelijk dé periode bij uitstek om je lichaam en ook je lever te detoxen, te zuiveren en een deugdzame buikmassage met Chi Nei Tsang kan daarbij ondersteuning bieden. CNT brengt ook verlichting bij diverse ongemakken met het spijsverteringsstelsel, darmen, maag, gewichtsproblemen, opgeblazenheid, vermoeidheid, ...
Chi Nei Tsang is een energetische vorm van orgaanmassage die eeuwen geleden al toegepast werd door de oude Taoïstische monniken. Deze diepwerkende vorm van lichaamswerk brengt balans in de organen, activeert de energie in de buik en harmoniseert emoties.
Je kan Chi Nei Tsang als zelf massage toepassen en zo eigenhandig blokkades losmaken en de energie vrijer laten stromen. Je kan er ook voor kiezen om een CNT behandeling te laten uitvoeren of zelf te leren hoe je CNT behandeling kan geven aan anderen.
 
Uiteraard zijn er ook weer heel wat Shiatsu activiteiten:
 • Vooreerst onze gratis Shiatsu introductie op woensdag 3 april. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met shiatsu en met onze opleiding. >> meer info.  
 • Oefening baart kunst, op woensdag 1 mei is er een oefensessie voor al onze studenten die minimaal de basiscursus Shiatsu, CNT en/of Cranio gevolgd hebben. >> meer info
 • Vanaf woensdag 8 mei is het dan weer mogelijk om een Shiatsu Basiscursus te volgen, dit is de instapcursus naar Cyclus 1 van onze shiatsu opleiding. >> meer info
 • We zijn ook heel blij dat Cyclus 2 en Cyclus 3 weldra van start gaan en dat er heel wat studenten zijn die de shiatsu reis verder zetten.
In het kader van "Bewegen is gezond" kan je op dinsdag avond 23 april een open les Meridiaan Chi Kung en/of Yoga komen volgen, vanaf 30 april kan je dan doorgaan met de wekelijks lessen van de Lentereeks. >> meer lezen

NIEUW! Voor het eerst komt Barry Spendlove de Big Dipper Chi kung geven in België op 29+30 juni 2019. >> meer lezen

Heb je nog vragen, neem gerust contact
Hartelijke groetjes
Dominique

PS je mag deze nieuwsbrief ook doorsturen naar zij die volgens jou interesse kunnen hebben in deze nieuwsbrief en/of de activiteiten van de Shiatsu Academie
 
CHI NEI TSANG
Wat is Chi Nei Tsang?
Het is een oude vorm van ontgiftende, activerende buikmassage. Het is een mix van Taoïstische massage en Qigong technieken waardoor deze massage wezenlijk anders is dan de gangbare methodes. Chi Nei Tsang is een massage van de interne organen om de levensenergie (Chi) te doen stromen, stagnaties en blokkades op te heffen. Een vrije stroom van Chi is van groot belang voor de gezondheid alsook voor het emotioneel/mentaal welbevinden.
Hoe werkt Chi Nei Tsang?
De CNT werkt met Chi ook wel Levensenergie die stroomt doorheen de energiebanen (Meridianen) alsook door de organen, bloedvaten, het zenuwstelsel, hormonaal stelsel en het lymfatische systeem. Daarbij vormt de buik het centraal controlecentrum waar vele van deze systemen mee verbonden zijn. Taoïsten uit het oude China gebruikten reeds eeuwen geleden deze massage om zowel bij zichzelf als bij anderen energieblokkades in de interne organen te behandelen en de Chi terug vrijer te laten stromen.
 
Invloed van stress, spanningen en emoties
Dagdagelijkse stress, spanningen en zorgen die gedurende lange tijd niet meer afgevoerd kunnen worden, leiden tot verstoringen in de vrije stroom van de Chi. Dit veroorzaakt fysieke spanningen, verstrengelingen en knopen van de spieren, zenuwen, bloedvaten en lymfe klieren. Het resulteert in obstructies van de energie circulatie en ligt aan de basis van diverse ongemakken met het spijsverteringsstelsel, opgeblazenheid, constipatie, moeite met gewicht, slapeloosheid, huidproblemen, emotionele disbalans, …
De oude Taoïsten ondervonden dat stress en negatieve emoties hen niet alleen stoorde in hun meditaties maar evenzeer leidde tot gezondheidsklachten, verminderd fysiek en mentaal functioneren. Bovendien wisten zij dat elke emotie een uiting is van energie en dat bepaalde emoties de oorzaak konden zijn van fysieke klachten. Zij ontdekten ook dat iedere emotie verbonden is met een bepaald orgaan en element. Via hun meditaties, Chi Kung en Chi Nei Tsang waren zij instaat deze klachten te verhelpen door zich te ontdoen van de onderliggende toxines, spanningen en het opheffen van de energie blokkades.
De 5 Elementen - organen - emoties bij disbalans
 • Metaal - Longen – Verdriet, zwaarmoedigheid, depressie, schuldgevoelens, slachtoffergevoel
 • Water - Nieren – Angst, fobisch, willoosheid, gebrek aan doorzetting en wilskracht, overlevingsangst
 • Hout - Lever – Boosheid, ongeduld, frustratie, agressie, arrogantie, besluiteloos, dominantie
 • Vuur - Hart – gejaagdheid, verbittering, jaloezie, haat, liefdesverdriet, wrokkig
 • Aarde - Milt – piekeren, wantrouwen, onzekerheid, laag zelfbeeld, overbezorgd, scepticisme
Transformatie van stress en emoties naar vitaliteit
 • LONGEN: van verdriet naar moed, openheid, positiviteit, rechtvaardigheid
 • NIEREN: van angst naar zachtmoedigheid, creativiteit, wilskracht, doorzettingsvermogen, zelfdiscipline
 • LEVER: van woede naar vriendelijkheid, geduld, vrijgevigheid, vergevingsgezind, flexibiliteit, besluitvaardig
 • HART: van wrok naar liefde, mededogen, vreugde, enthousiasme, vrede, respect, dankbaarheid
 • MILT: van overbezorgdheid naar zelfzeker, vertrouwen, emotionele stabiliteit, gronding, harmonie
Met Chi Nei Tsang ondersteun je zowel bij jezelf als bij anderen dit transformatie proces. De (zelf)massage helpt om je lichaam te zuiveren en te versterken. Blokkades worden losgemaakt, de Chi kan weer vrijer stromen, de emoties komen in balans, de mind weer helder. Chi Nei Tsang werkt zowel preventief als helend.
Chi Nei Tsang behandeling
Wat is een Chi Nei Tsang behandeling?
Het is een diepgaande vorm van lichaamswerk die balans brengt in de organen, de energie in de buik activeert, emoties harmoniseert. Chi Nei Tsang biedt ondersteuning bij diverse klachten zoals spijsverteringsklachten, problemen met de darmen, maag, ... bij emotionele onbalans, bij gebrek aan vitaliteit.
Vaak wordt een Chi Nei Tsang behandeling aangevuld met gezondheidstips rond voeding, beweging, ontspanning, levenswijze en zelfbehandeling zodat je ook thuis zelf je gezondheid verder in handen kan nemen.

 
Chi Nei Tsang sessie boeken:
Dominique Respens - Kortrijk - 0498/246633 - dominique.respens@gmail.com
Dominique Gelaude - Waregem - 0486/871462 - info@illesdo.be
Vraag gerust info over een CNT beoefenaar dichter bij jou in buurt
Chi Nei Tsang Basiscursus
Chi Nei Tsang Basisworkshop 26 apr en 10+24 mei 2019
Voor zij die zelf willen leren Chi Nei Tsang behandelingen te geven is er onze Basiscursus van 3 vrijdagen telkens van 9u00-16u00. 
Wat leer je in de Chi Nei Tsang Basiscursus?
In deze workshop leer je een basisbehandeling van de buikorganen. Je leert blokkades op te heffen in de buik, de zelfhelende krachten van de ontvanger uit te nodigen om terug evenwicht te brengen in het lichaam, spanningen, stress, emoties af te bouwen en de energiedoorstroming te bevorderen. 
      Inhoud van de CNT Basiscursus
 • openen van de Tantien, de 8 windpoorten en de lieskanalen
 • detox huid, dikke en dunne darm
 • behandelen van de 5 elementen
 • viscerale mobiliteit en fasciatherapie
 • anatomie en fysiologie van de organen
 • basis Tao meditaties: 6 Helende geluiden
 • zelfbehandeling, yoga en chi kung
Wat brengt de Chi Nei Tsang Basiscursus?
Deze Basis behandeling biedt ondersteuning bij diverse stress klachten die zich tonen als moeilijke vertering, constipatie, hoofdpijn,  problemen met je organen, spijsvertering, menstruatie of overgangsklachten, migraine, stijve rugspieren, schouder- en nek spanningen, ...

Je kan CNT leren als zelf heling methode en zo je gezondheid ondersteunen of een boost geven.
Je kan CNT leren om toe te passen op anderen, hen te helpen om blokkades op te heffen en hun vitaliteit te versterken.
Chi Nei Tsang is een methode op zich, tegelijkertijd heel aanvullend bij andere vormen van lichaamswerk zoals shiatsu, Thai yoga massage, Ayurveda en andere massage vormen, ...
Voor wie is deze Basiscursus?
De CNT Basiscursus is open voor zowel voor beginners als voor zij die reeds ervaring hebben met Shiatsu of andere vormen van lichaamswerk en massage. 
Deze workshop is een erkende nascholing voor leden van de Belgische Shiatsu Federatie.
Neem gerust contact voor overleg, mocht je vragen hebben omtrent je deelname aan deze workshop.
MEER INFO                   INSCHRIJVEN
SHIATSU OPLEIDINGEN
De Kaizendo Shiatsu Academie is lid van en erkend door de Belgische Shiatsu Federatie. Wij bieden een volledige Shiatsu opleiding aan, die je kan volgen voor je persoonlijk welbevinden of om je te bekwamen tot een professioneel shiatsu beoefenaar. De Shiatsu opleiding loopt over 3 Cycli en je start met de Basiscursus die de instap vormt en apart gevolgd kan worden.
SHIATSU OPEN LES
woensdag 3 april 19u30-21u30
Leer een enkele shiatsu basistechnieken - open voor iedereen zonder voorkennis
GRATIS
MEER INFO - INSCHRIJVEN
SHIATSU BASISCURSUS
vanaf woensdag 8 mei 19u-22u30
Leer een volledige shiatsu basisbehandeling - open voor iedereen zonder voorkennis
Je geniet van korting tot 8 april 2019
MEER INFO - INSCHRIJVEN
Shiatsu oefensessie woensdag 1 mei 2019 >> meer info
Shiatsu Cyclus 2 start op 6+7 apr 2019 >> meer info
Shiatsu Cyclus 3 - Module 1 start op 27+28 apr 2019 >> meer info
www.shiatsu-academie.be
BSF ERKENDE BIJSCHOLINGEN
Chi Nei Tsang Basiscursus
Vrijdag 26 apr 10+24 mei 2019 van 9u-16u
In de basiscursus leer je werken op de darmen, openen, vitaliseren en ontspannen van de buik.
Open voor iedereen, vergt geen voorkennis
MEER INFOINSCHRIJVEN
Shiatsu bij Kinderen
met Hilde Verhulst
22+23 juni van 9u30-16u30
Deze bijscholing is open voor Shiatsu beoefenaars C2 en C3
geniet van korting tot 1 mei 2019
MEER INFO  -  INSCHRIJVEN
Chi Nei Tsang oefensessie woensdag 1 mei 2019 >> meer info
BEWEGINGSLESSEN
MERIDIAAN CHI KUNG
open les 23 apr om 19u
Lentereeks vanaf 30 apr
MEER INFO  - INSCHRIJVEN
TAOYIN YOGA
open les 23 apr om 20u15
Lentereeks vanaf 30 apr
MEER INFO  - INSCHRIJVEN
BIG DIPPER CHI KUNG 29+30 JUNI 2019
Barry Spendlove komt voor het eerst deze workshop geven in België
Je geniet van korting bij inschrijving én betaling vóór 29 mei 2019
MEER INFO       
inschrijven
PROGRAMMA SHIATSU ACADEMIE
April 2019
Mei 2019
Juni 2019
Augustus 2019
 • Shiatsu Basiscursus zomer 4daagse 15+16+17+18 aug 2019
Uitgebreider overzicht vind je op de agenda van de website, daar kan je per maand het aanbod zien van al onze activiteiten. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, dat doe je via het bijhorende inschrijvingsformulier op de website.
** De Shiatsu Academie is geregistreerd dienstverlener van de KMO-portefeuille. Zelfstandige ondernemers, gevestigd in Vlaanderen, kunnen gebruik maken van deze subsidie bij de Shiatsu opleidingen en nascholingen. Lees meer hierover http://www.shiatsu-academie.be/kmoportefeuille.html 
NIEUWSBRIEF - SHIATSU ACADEMIE
April 2019

vind de meest recente info op www.shiatsu-academie.be
Contacteer ons via mail info@shiatsu-academie.be

Je ontvangt deze nieuwsbrief door je contact met de Shiatsu Academie en/of met Dominique Respens
Stuur deze informatie gerust door naar mensen van wie je denkt dat zij interesse kunnen hebben
alvast bedankt

inschrijven voor de Nieuwsbrieven van de Shiatsu Academie - zo ontvang je deze in je mailbox


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Shiatsu Academie · Rodenburgplein · 25 · Marke 8510 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp