Copy
Als relatie van Passus Advies ontvang je deze nieuwsbrief.
Open deze e-mail in je browser

Passus Advies is een veelzijdig adviesbureau. De een kent ons van de individuele begeleidingstrajecten, de ander weer van een project duurzame inzetbaarheid en weer een ander van de trainingen die wij regelmatig mogen verzorgen. Kortom: we zijn van vele markten thuis. En doordat we zo breed inzetbaar zijn, zijn onze adviseurs inmiddels voor veel van onze opdrachtgevers een belangrijke steun en toeverlaat.
Het is dan ook niet vreemd als we vertellen dat onze allround ervaren adviseurs, oftewel onze Passus Professionals, regelmatig gevraagd worden om hun specifieke expertise tijdelijk uit te voeren bij een opdrachtgever en we zijn er trots op dat we voor deze HR vraagstukken gevraagd worden. Deze dienst wordt geleverd vanuit ons label Passus Professional en we vonden het hoog tijd voor een kijkje achter de schermen van deze dienstverlening.
Daarom een nieuwsbrief waarin wij drie verschillende Passus Professional vraagstukken belichten. Zo krijgt u een beeld van waar u een Passus Professional voor zou kunnen inhuren, mocht het nodig zijn.

Scheuten Glas


Scheuten Glas, een (inter)nationaal glasbedrijf, kende ons van met name individuele begeleidingstrajecten. Dit keer kwam deze organisatie met een andersoortige vraag bij ons in de lucht. Eén van de vestigingen kampt al enige tijd met een hoog ziekteverzuimpercentage en dit had directe aandacht nodig. Passus Advies werd gevraagd om hierover mee te denken en te ondersteunen in dit proces. Waar ligt de oorzaak van dit hoge verzuimcijfer? Welke activiteiten worden al ondernomen en waar valt nog winst te behalen? Met deze vragen ging één van onze Passus Professionals – Liselotte van den Berg – aan de slag.
Het onderzoek werd gestart met het screenen van de lopende verzuimdossiers. Het doel hiervan was tweeledig:
  • Voldoen de dossiers aan de eisen van de Wet verbetering Poortwachter?
  • Wordt de rol van de werkgever op de juiste wijze ingezet gedurende het re-integratieproces?
In samenwerking met de arbodienst van Scheuten Glas heeft Liselotte het bestaande verzuimbeleid en de interne werkprocessen onder de loep genomen. De rol van alle betrokkenen is hierbij nog eens duidelijker uitgewerkt. Gedurende dit proces begeleidt en coacht Liselotte de leidinggevenden en HR in de uitvoering van het verzuimbeleid, zoals het voeren van (frequent) verzuimgesprekken/voortgangsgesprekken, het concretiseren van de samenwerking met de arbodienst, het begeleiden van de SMT’s (Sociaal Medisch Team) en het maken van afspraken met medewerkers.
Om, mede vanuit de visie van Scheuten Glas, de medewerker actief te betrekken bij dit proces, wordt binnenkort een aantal klankbordsessies georganiseerd met alle medewerkers van de locatie (behalve de leidinggevenden). Met deze sessies willen we boven tafel krijgen hoe we de inzetbaarheid van de medewerkers van deze locatie kunnen vergroten en verduurzamen. Wat gaat er al goed en welke actiepunten kunnen de medewerkers zelf aandragen?
Bewust wordt hiervoor een andere Passus Professional ingezet zodat de rol van Liselotte als sparringpartner van het MT / HR zuiver blijft. En daarnaast is het van belang dat de medewerkers de vrijheid en veiligheid voelen om tijdens de klankbordsessie constructief mee te denken. 
 
Al met al een erg leuke opdracht voor onze Passus Professional. Een verzuimvraag die uiteindelijk breder wordt opgepakt. Scheuten Glas huurt hiervoor de expertise van Passus Advies in om in een later stadium het zelf verder op te kunnen pakken.

Euromaster

Bandenspecialist Euromaster nam contact met ons op vanwege het verzuim binnen hun organisatie. Er was behoefte aan kennis, maar vooral aan capaciteit om een aantal inhaal slagen te maken met betrekking tot het langdurig verzuim. Passus Professional Annemieke Roskam maakte daar kennis en ging aan de slag in de rol van interim Casemanager.  
In deze rol zorgt ze voor een betrouwbaar overzicht en bewaakt ze de acties die gezet moeten worden vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Te denken valt aan het voorbereiden van afspraken die bij de bedrijfsarts gepland zijn, met als doel een gericht advies te ontvangen dat effectief uitgevoerd kan worden. Ook houdt zij in de gaten dat het advies vanuit de bedrijfsarts en/of arbeidsdeskundige wordt opgevolgd. In het kader van langdurig verzuim ondersteunt zij zowel de HR manager als de Regiomanager. Zij bewaakt de voortgang van de re-integratie binnen zowel het 1e als het 2e spoor, onderhoudt de contacten met externe partijen en het UWV en stuurt bij waar nodig. Indien blijkt dat na een WIA-keuring een bezwaar ingediend gaat worden, stelt zij deze op.  
Kortom: onze Passus Professional overziet het gehele verzuimproces en zorgt voor grip op het langdurig verzuim binnen Euromaster.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen


WILDLANDS, met binnen haar organisatie een dierenpark en Stadstheater, klopte bij Passus Advies aan omdat ze in verband met het vertrek van een HR adviseur op korte termijn HR capaciteit nodig hadden. Deze capaciteit wilden ze in eerste instantie tijdelijk invullen. Het vertrek van de HR collega bleek een goede aanleiding om de organisatie van het HR team goed onder de loep te nemen en te kijken in hoeverre een efficiency slag mogelijk zou zijn.
Een van onze Passus Professionals, Cindy van Son, werd voorgesteld bij WILDLANDS en kon snel starten. Zij ondersteunt een aantal afdelingen op HR-vlak. Daarbij kijkt zij ook binnen het team HR naar de processen, hoe ze lopen en waar verbeterpunten zitten. Kortom: een veelzijdige en interessante klus in een bijzondere werkomgeving. Want hoe vaak mag je vanuit HR ondersteunen bij een dierentuin én een theater? Voor onze Passus Professional is het in ieder geval een primeur.

Passus medewerker aan het woord

Ruim een half jaar geleden startte ik met veel enthousiasme bij Passus advies en ik heb daar tot op de dag van vandaag zeker geen spijt van. Ik wilde namelijk meer inhoudelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van mijn kandidaten wat beter aansloot bij mijn achtergrond in HR, werving en selectie en arbeidsbemiddeling.
Mijn baan is erg afwisselend. Ik houd mij bezig met het adviseren van opdrachtgevers en het coachen, trainen, begeleiden en bemiddelen van kandidaten. En juist die afwisseling maakt mijn werk zo boeiend en mooi.
Elk mens en elke situatie is uniek. Ieder met zijn eigen doelstellingen. Zo vind ik het ontzettend leuk om kandidaten te ondersteunen en te helpen om die doelstellingen te verwezenlijken. Voor de ene kandidaat betekent dit het vinden van een nieuwe baan, voor de andere kandidaat is dat het krijgen van een nieuwe passende functie na een lange periode van herstel. Mooi om te zien waartoe mensen in staat zijn en welke stappen ze maken, hoe klein deze soms ook zijn.
Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van het Passus team en samen mag werken met enthousiaste collega’s die weten waarover ze praten, openstaan voor het delen van kennis en elkaar op energieke en enthousiaste wijze weten te inspireren. Voor mij de perfecte stap in mijn eigen loopbaan!


Kristel van Gent,
Adviseur & Verbinder
Ontdek Passus Advies
Heeft u behoefte aan tijdelijke HR ondersteuning? Onze Passus Professionals staan voor u klaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor 073-62 31 980 of u mailt naar info@passusadvies.nl
Blijf op de hoogte via LinkedIn.
 
Volg ons op LinkedIn
Copyright © 2019 Passus Advies B.V., Alle rechten voorbehouden.
Als relatie van Passus Advies ontvang je deze nieuwsbrief.

Ons adres is:
Baronieweg 3
5321 JV Hedel
T: 073 - 62 32 980
E: info@passusadvies.nl

update je gegevens of uitschrijven van de lijst


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Passus Advies B.V. · Baronieweg 3 · Hedel, 5321 JV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp