Copy

rolina nell

nieuwsbrief

5 juni 2020

Zo langzaam aan gaan de deuren weer open en kunnen we de kunst weer met al onze zintuigen beleven. Vanaf vandaag, vrijdag 5 juni 2020, zijn er tekeningen van mij te zien in de tentoonstelling Tekenkabinet XS bij het Tekenkabinet in Amstelpark in Amsterdam. Deze zomer zal er nieuw werk van mij te zien zijn in de openlucht op het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder.

Tekenkabinet XS

Vijf van mijn tekeningen uit de Budapest series zijn te zien in de tentoonstelling Tekenkabinet XS grootse tekenkunst op klein formaat.

De presentatie van de tekeningen van 100 kunstenaars zal vanaf vandaag, vrijdag 5 juni, in het Amstelpark te bezoeken zijn. Online zijn de werken ook nog steeds te zien via de website van het Tekenkabinet.


speciale editie boek album
Koop je een van mijn tekeningen bij het Tekenkabinet dan kun je mij mailen om gratis de speciale editie van het boek album te ontvangen.
De tekeningen worden in de expositie zonder lijst, glas en/of passe-partout getoond en kunnen direct worden meegenomen in een handgemaakte verpakkingsdoos met deksel.

Lees hier, voorafgaand aan je bezoek, even de maatregelen rondom het coronavirus bij het Tekenkabinet en reserveer je dag.

Tekenkabinet
Amstelpark 13
1083 HZ Amsterdam

tekenkabinet.nl

z.t. 2017/2018 houtskool op briefkaart 14,8 x 10,5 cm, video: speciale editie boek album

eb

Nadat het coronavirus ons als een vloedgolf overspoelde lijkt de eb te zijn ingezet. Wat blijft er achter aan waardevolle ervaringen, nieuwe inzichten, inspiratie of afgedankte spullen en opvattingen?

Door de oproep voor deelname aan de buiten expositie eb op het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder werd ik uitdaagt om mijn werk in een andere context te bekijken en een driedimensionaal werk te ontwikkelen in de lijn van mijn schilderijen en houtskooltekeningen.

De laatste zin uit het gedicht Eb van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans (M. Vasalis): Er is geen tijd. Of is er niets dan tijd? inspireerde me tot het nadenken over een ruimtelijk werk, wat de laatste weken haar vorm kreeg en ik de komende maand verder zal gaan uitwerken. Mijn idee is om voor eb een installatie te maken waarin generaties vrouwen worden getoond. De installatie onthuld een verandering in (leef)tijd maar het stereotype vrouw patroon lijkt niet te doorbreken. Terwijl de tijd doorgaat lijkt zij stil te staan.

De opening van eb is op zondag 26 juli 2020 bij museum Schokland. In mijn volgende nieuwsbrief vertel ik je meer over eb.


werk in ontwikkeling, houtskool op papier levensgroot

album 

album geeft een overzicht van mijn schilderijen en tekeningen. album is geïnspireerd op de vormgeving van een ‘ouderwets’ fotoalbum met spinnenweb papier. In album is in plaats van het spinnenweb papier gebruik gemaakt van transparant papier met daarop, in zilverkleurige inkt gedrukt, een fragment uit een schilderij. De foto’s gedrukt op ongestreken papier zijn van 86 werken vanaf 2012 (het jaar dat ik begon te schilderen met ei-tempera) tot heden. 

gegevens boek
  • afmeting: 23 x 20 cm (h x b)
  • omslag: hardcover
  • binnenwerk: 96 pagina’s ongestreken papier en 42 transparante pagina’s 
  • oplage: 250 waarvan 15 speciale edities met een originele houtskool tekening op briefkaart formaat
  • prijs € 35,- speciale editie € 150,-
  • uitgave in eigen beheer
  • milieu vriendelijk gedrukt

Het boek is milieu vriendelijk gedrukt bij Duurzame Drukkerij Tienkamp in Groningen via het procedé van waterloos offset en het gebruik van inkt op plantaardige basis.

bestellen boek
Wil je mijn boek graag bestellen, dan kun je album ook bij mij bestellen door me even een mailtje te sturen of te bellen; info@rolinanell.nl | +31 6 810 393 57. 

Mijn boek album is ook verkrijgbaar bij galerie With Tsjalling en Ann's Art in Groningen en bij Hommes in Rotterdam.

speciale editie boek
De speciale editie van het boek bevat een originele houtskool tekening (14,9 x 10,5 cm). Heb je interesse voor deze speciale editie van het boek album dan kun je een tekening reserveren. Je betaald dan voor de tekening en krijgt het boek erbij. De speciale editie is € 150,-. De tekening is gemakkelijk uit het boek te halen en op een andere plek op te hangen.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
rolina nell · hereweg 12 · bierum, groningen 9906 pe · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp