Copy
Rhodium als diversificatie.
View this email in your browser

Vragen over investeren in edelmetaal?
Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder via info@goud999.com en/of 0032 494 40 20 20.


Laag kopen, veilig wegleggen en afwachten, daar kan je als belegger soms een uitstekende zaak mee doen!

Vandaag kijken we naar een metaal dat nog steeds meer dan 90% onder zijn recordprijs in 2008 staat! Een metaal dat heel zeker altijd een hoge productiekost zal hebben, ook in de toekomst...

Enkele van onze klanten waren op zoek naar dit metaal. Wij zochten en contacteerden vervolgens producenten en gingen op zoek naar de beste deal. Na enkele testbestellingen, kunnen we nu het licht op groen zetten.

Rhodium is vanaf nu verkrijgbaar bij goud999 in baarvorm, 1 ounce en 5 ounce!

Rhodium behoort tot de "platina groep" van metalen, is nog een pak zeldzamer dan Platina zelf en de jaarproductie uit mijnen bedraagt volgens onze info slechts een flinke 20 ton. 

De piepkleine Platina markt, is dus nog 10x groter dan de Rhodium markt.

Grafiek: Rhodiumprijs per ounce, sinds 01/01/2000. 
 
bron grafiek: Johnson Matthey

80% van al het Rhodium, wordt in Zuid-Afrika gewonnen, een land waar er in de loop van de jaren "nogal eens" gestaakt werd in de mijnindustrie.

De extractie van Rhodium uit de ertsen is een ingewikkeld en langdurig proces dat letterlijk maanden in beslag neemt (meer dan zes maanden!). Rhodium gaat dus altijd "duur" zijn!

In de industrie is Rhodium echter onmisbaar in auto katalysatoren. Rhodium zorgt immers als enige metaal in een katalysator voor de reductie van stikstofoxide (NO = giftig) en koolstofmonoxide (CO) naar de onschadelijke gassen stikstofgas (N2) en koolstofdioxide (CO2).

Waarom kan Rhodium vandaag interessant zijn? Kan je er "iets" mee?

Het is allereerst absoluut mogelijk dat de prijs van Rhodium helemaal niet spectaculair wijzigt de komende jaren. De markt is ook dusdanig klein dat je Rhodium onmogelijk anders dan een diversificatie kan zien!

Maar het is ook best mogelijk dat de prijs weer in een stijgende cyclus terecht komt en dan heb je vandaag natuurlijk wel heel goedkoop ingekocht. 

In mei 2004 stond de prijs van Rhodium ongeveer even hoog als vandaag, vier jaar later noteerde de prijs meer dan 11x zo hoog!

De gemiddelde Rhodiumprijs van de afgelopen 17 jaar, is nog steeds hoger dan 2100 dollar per ounce!

We beschouwen Rhodium dus een beetje zoals een ticket voor een loterij, alleen is dit wel een ticket waarbij je nooit alles kan verliezen!

Waar moet je zeker nog rekening mee houden?

 
  • De Rhodium markt is erg klein, momenteel leveren we baartjes uit onze stock, maar kleine wachttijden voor de levering van Rhodium baartjes zijn mogelijk en ook normaal.
  • De aankoop van Rhodium is aan BTW onderworpen (21%). Deze BTW wordt duidelijk berekend bij het afrekenen van je order op onze website.
  • Rhodium kan perfect dienst doen om je portefeuille in edelmetaal wat meer te diversifiëren.

     
 

Neem hier zeker een kijkje voor de baartjes van 1 ounce en 5 ounce.

Tot binnenkort!
Het goud999 team.

P.S. Promo Britse Sovereign Goud


 
Nu beschikbaar zolang de voorraad strekt, Sovereigns (oud en nieuw) met een premie van slechts 2%!

P.P.S.
Alle aankopen op goud999.com met een waarde groter dan € 7500,00 worden nu gratis (verzekerd) verzonden in de Benelux!
 

 
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief.

Copyright © 2017 Solide Precious Metals, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences