Copy

Mirësevini në buletinin e parë të childhub.org në gjuhën shqip

Të nderuar profesionistë të fushës sociale dhe të mbrojtjes,

Ky është numri i parë i buletinit lokal të childhub.org ku pasqyrohen lajme të reja, evenimente, thirrje për ekspertiza, materiale pune, bibliotekë online etj, në gjuhën shqip. Qëllimi i buletinëve online është përmbledhja dhe përcjellja e informacioneve më të spikatura për profesionistët e mbrojtjes së fëmijëve në Kosovë dhe Shqipëri.

Shpresojmë që këtë buletin ta shihni si një mjet të interesit të përbashkët në përpjekjet për përmirësimin e sistemit të mbrojtes së fëmijëve. Ndjehuni të lirë të ndani materiale të rëndësishme me childhub.org ose me koordinatorët lokale të Qëndrës Burimore Rajonale, nëse e shihni me vlerë që ato të vihen në dispozicion të profesionisteve të mbrojtjes.

Ju urojme lexim të frytshëm dhe ju ftojmë ta ndani buletinin me kolegët dhe rrjetet tuaja te profesionisteve.

Lajme

Këshilli i Ministrave të Shqipërise miraton dy standarte të rëndësishme për shërbimet sociale

10.07.2015

Këshilli i Ministrave të Shqipërise miraton dy standarte të rëndësishme për shërbimet sociale: Standartet e shërbimeve të emergjencës në Qendrën Kombëtare Tranzitore të Emergjencave në Tiranë dhe standartet e shërbimeve për Njësitë e Mbrojtjes së...

COMBI workshop

COMBI ose ndryshe Komunikim për Ndryshimin e Sjelljes, ka qenë e pranishme në Shqipëri me fazën e parë të implementimit nga viti 2010 - 2013, me qëllim zvogëlimin e dhunës nga mësuesit ndaj fëmijëve përmes një qasjeje biheiviorale dhe sapo ka filluar raundin e dytë të implementimit .

20.09.2015

COMBI ose ndryshe Komunikim për Ndryshimin e Sjelljes, ka qenë e pranishme në Shqipëri me fazën e parë të implementimit nga viti 2010 - 2013, me qëllim zvogëlimin e dhunës nga mësuesit ndaj fëmijëve përmes një qasjeje biheiviorale dhe sapo ka...

Trajnim mbi abuzimin sexual të femijeve në rrethin e besimit

24.08.2015

Terre des hommes në Shqipëri po kryen një studim mbi abuzimin seksual me fëmijët brenda rrethit të besimit (CSACT). Ky studim lidhet me konventën “Lanzarote” dhe me pyetjet monitoruese përkatëse lidhur me CSACT, të cilat përbëjnë dhe temën kryesore...

10.09.2015

Autoritetet komptente në Kosovë, pohojnë se kanë bërë furnizimin me terapi të nevojshme për personat e rritur që jetojnë me HIV, por terapia e nevojshme për fëmijët që bartin këtë virus, mungon. Kështu thotë Alban Gjonbalaj, përfaqësues i...

27.08.2015

Me zgjerimin e kryeqytetit dhe rritjen e numrit të banorëve është shtuar edhe kërkesa për çerdhe publike. Banoret e disa lagjeve thanë për Radio Kosovën se ndërtimi i çerdheve publike në këto pjesë ku ato jetojnë do të ishte lehtësim i madh për to....

15.09.2015

Këtë vit Terre des hommes (Tdh), delegacioni në Kosovë ka mbështetur përpjekjet e 8 organizatave joqeveritare vendore në 9 komuna në organizimin e aktiviteteve verore për fëmijëve vulnerabël të moshës 4-14 vjeç. Për herë të parë që kur Tdh ka...

Evenimente

400 fëmijë shqipëtarë, mes të cilëve 60 qe do të vrapojnë, do të marrin pjesë në fushatën "Garë për mbijetesë" që zhvillohet të premten më 11 shtator 2015 ne Tirane. Gjatë fushatës fëmijët do t’i bëjnë thirrje autoriteteve për akses dhe cilësi në...

CRCA Shqipëri në kuadër të mbështetjes që jep për Koalicionin për Nxitjen e Pjesmarrjes së Grave dhe të Rinjve në Politikë dhe Lidershipit të të Rinjve të Tiranës, ka kënaqësinë t’ju ftojë të merrni pjesë në prezantimin e e studimit ”Pjesmarrja e të...

Plani i Veprimit për Fëmijë 2012-2015 workshop

Më 21 Shtator Agjensia Kombëtare për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve sëbashku me Save the Children Shqipëri, mblodhen në një workshop përfaqësues nga aktorët kryesorë të Mbrojtjes së Fëmijeve, për të diskutuar raportin e vlerësimit të Planit të Veprimit për Fëmijët 2013-2015 (përgatitur nga Save the Children Shqipëri) me një fokus te vecantë në mbrojtjen, përfshirjen sociale, mbrojtjen e shëndetit, të drejtën për arsimim dhe drejtësinë për të mitur.

21.09.2015

Më 21 Shtator Agjensia Kombëtare për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve sëbashku me Save the Children Shqipëri, mblodhen në një workshop përfaqësues nga aktorët kryesorë të Mbrojtjes së Fëmijeve, për të diskutuar raportin e vlerësimit të Planit të...

Kurse online / Mësim aktiv

12.10.2015

Ky kurs online mëson ofrimin e ndihmës së parë psikologjike për njerëzit në rast emergjence duke përdorur modelin RAPID: të dëgjuarit reflektues, vlerësimin e nevojave, prioritizimin, ndërhyrjen, dhe disponimin. Ai siguron perspektiva për lëndimet...

Vënde pune

12.10.2015

Federata Ndërkombëtare e Terre des hommes është duke kërkuar për një menaxher për koordinimin e fushatës Destinacion i panjohur. Për këtë pozicion kërkohet një individ me aftësi superiore. Ky funksion paraqet një mundësi të mrekullueshme për t'u...

Multimedia

27.08.2015

Në emisionin Bon Bon të transmetuar në televizionin RTV21, është diskutuar për platformën elektronike childhub (www.childhub.org), nga pjesëmarrësit Kushtrim Islami, koordinator i projektit dhe Blerim Shabani, nga grupi i personave burimorë të...

16.12.2013

Këto evidenca theksojnë sidomos ndikimin e fortë që ka familja në zhvillimin e fëmijës gjatë fëmijërisë së hershme dhe rëndësinë e investimit në punën me familjen, që ajo të gjejë mekanizma të brendshëm për të pranuar dhe punuar me fëmijët me...

Biblioteka online / Materiale autodidakte

21.09.2015

Këshilli i Ministrave të Shqipërise miraton dy standarte të rëndësishme për shërbimet sociale: Standartet e shërbimeve të emergjencës në Qendrën Kombëtare Tranzitore të Emergjencave në Tiranë dhe standartet e shërbimeve për Njësitë e Mbrojtjes së...

01.01.2014

  Ky raport është hartuar përmes udhëheqjes dhe koordinimit nga Zyra për Qeverisje të Mirë në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, në bashkëpunim të ngushtë me zyrtarët për të Drejtat e Fëmijëve dhe koordinatorët e njësive të Drejtat e Njeriut në...

01.08.2011

Ky manual përshkruan bazat e qasjes së Programit të Zhvillimit WV së. Fokusi i kësaj qasje është pajisja e stafit të nivelit lokal për të punuar në mënyrë efektive me komunitetet dhe partnerët për një qëndrueshmëri tek mirëqenia e fëmijëve,...

01.11.2006

Terapia psikomotorike e kupton zhvillimin e fëmijës si një unitet i të lëvizurit, të përjetimit, të menduarit, të ndjenjës dhe të veprimit. Duke luajtur fëmija krijon një lidhje midis lëvizjeve, botës së saj të ndjenjave dhe të të menduarit. Nocioni...

Webinar: Eskperienca e luftës, e përjetuar nga prindërit, transmetohet në formimin e identitetit të fëmijëve.

15. Tetor, ora 11.00: Organizohet një webinar për të diskutuar se si fëmijët e të mbijetuarve të luftës I japin kuptim përvojës së prindërve të tyre ndaj luftës dhe persekutimit. Evropa është përballur së fundmi me fluksin më të madh të refugjatëve që nga Lufta e Dytë Botërore. Shumë prej refugjatëve dhe emigrantëve do të vendosen në Evropë dhe rrisin fëmijët e tyre në mjedisin e ri evropian. Si do të këtë ndikim kjo në krijimin e identitet të fëmijëve të tyre? Duke u fokusuar në përvojën e Bosnjës-Hercegovinës, ky webinar do të reflektojë mbi këtë çështje. Më shumë informacion në lidhje me webinar-in dhe folës-in e gjeni në faqen e internetit.