Copy

Buletini Nëntor 2018

Të nderuar abonentë! Mirë se erdhët në buletinin e childhub në gjuhën shqipe për muajin Nëntor 2018.

Të mëposhtmet janë burimet që kemi përzgjedhur për ju për këte muaj!

Ju urojmë lexim e përdorim të mbarë!

Lajme

Photo credit EU delegation in Albania

20.11.2018

  Këtë vit, më 20 nëntor, Dita Universale e Fëmijëve u festua ndryshe në Shqipëri. Aktiviteti u organizua në një qytet të vogël, Burrel, ku fëmijët nga i gjithë vendi u mblodhen per t'ju degjuar zëri. Dhe në të vërtetë motoja e aktivitetit ishte "...

19.11.2018

Lidership dhe koordinim më të mirë mes institucioneve pergjegjese per mbrojten e femijeve, vlerësim dhe planifikim sistematik lidhur me kualifikimin e stafit si dhe shkëmbim i eksperiencave apo aplikimi i formatit “coaching” për trajnimin e...

26.11.2018

  UNICEF Albania organizoi aktivitetin e nivelit të lartë "Samiti VIRAL: Një internet më i mirë për fëmijët dhe adoleshentët në Shqipëri" për të mbledhur dhe përhapur ide inovative, për të frymëzuar dhe stimuluar veprimin e menjëhershëm dhe për të...

Biblioteka online

01.11.2018

  Terre des hommes Shqipëri në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijëve gjatë vitit 2018, ndërmorrën studimin “Hartëzimi i strukturave bazë të Mbrojtjes së Fëmijëve (në nivel vendor) dhe prioritizimi i nevojave të...

Webinare

06.12.2018

Rreth webinarit: Çfarë nxit ekstremizmin e dhunshëm mes fëmijëve dhe të rinjve, dhe çfarë duhet të bëjnë praktikuesit e mbrojtjes së fëmijëve për këtë? Childhub do të organizojë një webinar për të paraqitur gjetjet e një bashkëpunimi kërkimor midis...

12.12.2018

Rreth webinarit: Ne po organizojmë një webinar për të paraqitur rezultatet e punës së bërë nga Këshilli i Shteteve të Detit Baltik në bashkëpunim me Qendrën Ndërkombëtare për Zhvillimin e Politikave të Migracionit (ICMPD) si pjesë e projektit TRAM (...

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.