Copy

Mirësevini në buletinin shqip, Prill 2017

Komuniteti i ChildHub me profesionistë aktivë dhe entuziastë po rritet cdo ditë duke numëruar sot mbi 2,900 anëtarë.

Për të festuar këtë rritje ne do të shpërblejmë personin që do të bëhet anëtari i 3000 me një kartë dhuratë të Amazonë prej 25 Eu. Fituesi mund t'i përdorë këto para për të blerë një libër për zhvillim profesional apo në dicka për kënaqësi dhe shplodhje (pasi të gjithë kemi nevojë për to)*.

Për tu rregjistruar në ChildHub ju lutemi klik ketu.

Lajme

30.04.2017

Përfundon kursi i tretë i Edukimit në Vazhdim për Çështjet e Mbrojtjes së Fëmijëve dhe një ceremoni për të shënuar këtë ngjarje u organizua më 30 Prill. Në këtë kurs u certifikuan 23 profesionistë të punës sociale. Për të nderuar këtë arritje në...

21.04.2017

Policia e Kosovës e ka realizuar fushatën vetëdijesuese per parandalimin e trafikimit me njerëz si dhe dhunës në familje. Fushata është orientuar në disa pika siç janë: si rekrutohen viktimat nga trafikantët, cilët janë numrat e telefonit që mund të...

26.04.2017

Eurochild përshëndet propozimin e Komisionit Evropian për një Shtyllë Evropiane të të Drejtave Sociale, e cila ndër të tjera e ka njohur "të drejtën e fëmijëve për mbrojtje nga varfëria".   "Fëmijët në BE përballen me një rrezik më të lartë të...

28.04.2017

ALO 116 - Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijët në Shqipëri, në bashkëpunim me Agjensinë Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe me mbështetjen e UNICEF, në  10 vjetorin e krijmit të Linjës së parë telefonit për fëmijët në Shqipëri, organizoi...

Ngjarje

Save the Children dhe Qendra e Shërbimeve Ligjore dhe Praktikave të Integruara janë duke implementuar projektin "Angazhimi Qytetar për një sistem gjyqësor funksional dhe qasje në drejtësi në Shqipëri", financuar nga Bashkimi Evropian. Grupet e...

UNIVERSITETI I PRISHTINËS “HASAN PRISHTINA” PRISHTINË FAKULTETI FILOZOFIK Organizon Konferencë shkencore ndërkombëtare me temë: “Migrimet dhe Diaspora në kontekstin e Ballkanit Perëndimor” (Historia dhe aktualiteti) Fakulteti Filozofik Prishtinë...

Libraria online

23.03.2017

Ky dokument shërben si bazë për sistemin e sigurimit të cilësisë në arsimin parauniversitar, respektivisht si referencë kryesore për vlerësimin dhe vetëvlerësimin e performancës së shkollës, planifikimin zhvillimor të saj dhe avancimin e vazhdueshëm...

20.12.2016

Ky raport u lëshua nga Avokati i Popullit në bashkëpunim me Observatorin për të Drejtat e Fëmijëve. Zyra e UNICEF në Shqipëri bashkëpunoi me Observatorin për të Drejtat e Fëmijëve (Child Rights Observatory) për të zbatuar Programin “e Fuqizimit të...

13.04.2017

Ky modul është përgatitur për shfrytëzim në nivelin e mesëm të ulët - shkalla kurrikulare 4, në kuadër të lëndës Teknologjia për klasën e IX, për nivelin e mesëm të lartë - shkalla kurrikulare 5 - për shkollat profesionale, në kuadër të moduleve...

Të mësuarit

20.04.2017

Nga Katherine B. Wiens M.Ed, M.S. dhe Micheal Blackford / CASA: A Voice for Children Inc. board members CASA: A Voice for Children Inc. u vjen në shërbim fëmijëve dhe familjeve. Ky është artikulli i dytë, ndër disa të tjerë, që shpreh një reflektim...

Multimedia

24.04.2017

Ky infograf është mbështetur mbi një broshurë që ka për qëllim të ndihmojë të kuptoni më shumë rreth dëmtimit të vetvetes dhe çfarë të bëni nëse ju jeni të shqetësuar në lidhje me veten tuaj për dikë tjetër. Ajo shpjegon se çfarë është vete-demtimi...

21.03.2017

Drejtoresha e Arsimit në Komunën e Prishtinës, Arbërie Nagavci, duke e komentuar veprimin e mësueses Lendita Ilazi Fazliu në shkollën “Emin Duraku” e cila kishte publikuar foto të fëmijëve në grup të mbyllur të cilët nuk kishin mësuar vjershën,...

Mbyllje

Për të mësuar më shumë lidhur me benefitet e anëtarësimit në childhub.org ju ftojmë të vizitoni faqen Anëtarësimi shpërblyes.

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.