Een frisse start van het nieuwe seizoen!
Bekijk in je browser

Hoera we mogen weer dansen! Dachten wij op maandag 5 september. We hopen dat jullie een fijne zomervakantie hebben gehad. In deze eerste Balletspiegel van het seizoen lees je over de nieuwe lessen die we aan het lesrooster hebben toegevoegd, optredens die we gehad hebben met onze leerlingen, nieuws over de grote klassieke voorstelling en nog veel meer leesplezier!

Heb jij tips of leuke nieuwtjes die niet in de Balletspiegel mogen ontbreken? Meld het ons via balletspiegel@paulettewillemse.nl

De redactie

2 nieuwe lessen op het lesrooster!

Modern Jazz voor volwassenen - maandagavond 20.45 - 21.45 uur

Barre Workout - vrijdagochtend 09.30 - 10.30 uur


De Barre Workout op vrijdagochtend zit vol. Maar we zijn aan het kijken of we later in het jaar wellicht een avondles kunnen starten.

Voor de les Modern Jazz zijn nog plaatsen beschikbaar. Deze lessen zijn voor alle niveaus toegankelijk en je hoeft geen danservaring te hebben. Kom gezellig een keertje meedansen!

Meld je aan voor een (gratis) proefles via info@paulettewillemse.nl

Nieuws over de volgende voorstelling

Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2017 is onze grote klassieke voorstelling. Dit jaar het sprookje van Belle en het Beest waarin alle klassieke kindergroepen mee dansen. 

Na het sprookje dansen de gevorderde leerlingen klassiek een ballet gemaakt door Paulette op de Messiah van Händel. 

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Binnenkort kun je meer lezen over het sprookje en de rolverdeling op onze website

Samendansen lessen

In de week van 10 oktober zijn er weer SamenDansen lessen. Tijdens die week kunnen ouders meedoen in de les van hun kind. Op die manier ervaren ze hoe de lessen gegeven worden en wat er allemaal in de les gedaan wordt. 

Elk jaar weer een groot succes en een week waar de ouders inmiddels naar uitkijken. Want niet alleen kunnen ze zien hoe veel de kinderen geleerd hebben in een jaar tijd, ze moeten ook de oefeningen mee doen. Veel oefeningen lijken simpel, maar kunnen o zo lastig zijn om (technisch) goed uit te voeren. Aan de leerlingen de taak om de juf te helpen bij het uitleggen van de oefening. 

Hartstikke gezellig om zo samen te dansen!

Theatertips

Om te beginnen een televisietip: Tijdens de Nederlandse Dansdagen ontmoeten dansers, choreografen en andere profs uit de danswereld elkaar in Maastricht. Naast het festivalprogramma met vele voorstellingen worden op 7 oktober de Zwanen uitgereikt, prijzen voor dansers. Dit wordt altijd uitgezonden op de avond zelf of later in het weekend. Op zaterdag 8 oktober is er ook een live verslag vanaf het festival tussen 18:00 en 19:00 uur. Houd het in de gaten!
Introdans, genomineerd voor een Zwaan. 

Altijd leuker is om zelf naar het theater te gaan! 

Het Nationale Ballet brengt een geliefde klassieker: La Bayadere, een prachtig Oosters sprookje. Bijzonder: deze versie van La Bayadere is gemaakt door én ingestudeerd door Natalia Makarova, de danseres die afgebeeld is in het logo van onze balletschool! Te zien tussen 8 oktober en 13 november in Amsterdam. 

Bij het Nederlands Dans Theater is de voorstelling Stage One te zien, met 3 moderne balletten, waarvan 2 nieuwe. Je ziet werken van bijvoorbeeld de geprezen choreografen Marco Goecke en Medhi Whalerski. Speelt o.a. in Utrecht (4 oktober) en Eindhoven (18 oktober). Bekijk fragmenten op de site.  

In november maakt NDT een voorstelling Symbolen, geïnspireerd op de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch. Deze komt natuurlijk ook naar Brabant: Tilburg (8 november), Den Bosch (22 november), Eindhoven (29 november) en verder o.a. in Utrecht (8 december).  

Introdans speelt vanaf nu tot 15 december Tutti, een avond met drie moderne en heel diverse stukken. Op hun tournee komen ze o.a. in Eindhoven (6 oktober), Tilburg (21 oktober), Tiel (8 november), Waalwijk (25 november).

Scapino ballet zit momenteel in de laatste week van hun jubileumvoorstelling Ting! (helemaal uitverkocht helaas). Nu gaan ze werken aan een mooie nieuwe productie: Pablo, over het Spanje van Picasso. Te zien vanaf 2 december. 

Voor jonge kinderen (4+) maakt Maas Theater/Dans deze herfst een slapstick dansvoorstelling Foutje. Drie dansers met drie deuren leveren een hoop artistieke grappen op! Te zien 14-15-16 oktober en 26-27 november in Rotterdam. 

Another Kind of Blue (bekend van Britain America's Got Talent) maakt met videotechnologie en dans een fascinerende voorstelling genaamd Blue Technology. Bekijk hier een filmpje. Ze komen o.a. op tournee in Tiel (15 oktober) en Uden (26 november). 

Balletkleding

Aan het begin van het seizoen is het weer tijd om nieuwe balletkleding te kopen voor de lessen. Maar wat zijn de kledingvoorschriften voor de verschillende lessen? Je vindt ze hier

Zet ook je naam overal duidelijk in! Er blijft helaas nog vaak kleding liggen in de Balletschool en met naam is de eigenaar sneller gevonden!

Braderie optredens

Tijdens de Braderie gaven we 2 super leuke optredens. Voor wie de filmpjes nog niet gezien heeft, zie hieronder!
Optreden met Sambaband De Bommelero´s
Kinderballet optreden braderie 2016
Klassieke kindergroep optreden

Bestel jouw eigen Balletschool T-shirt

Heb jij al een eigen Balletschool T-shirt met jouw naam erop? Ze zijn nog steeds te koop voor slechts €19,95! 

Op de balletschool hebben we pasmodellen zodat je de goede maat kunt kiezen. dus kom passen en bestel jouw maat en kleur bij Stehmann Sport 2000. 

Emmy Verhey Kinderfestival

Zaterdag 24 september danste juf Emma samen met 3 leerlingen van de Balletschool op het podium tijdens de voorstelling Japie & Apie van het Emmy Verhey Kinderfestival.


Youp van ´t Hek schreef het verhaal geïnspireerd door het kinderboek Monkie over Japie die zijn Apie kwijt raakt. Apie beleeft allemaal avonturen voor hij weer bij Japie terug is. 

Leerlingen van Muziekschool Zaltbommel speelden tussendoor mooie muziek, Koorschool Senta zong enkele prachtige liedjes en tussendoor werd er gedanst. De kinderen uit het publiek mochten gezellig mee dansen. 
 

Bommelerwaard Gezond

Paulette zit in een werkgroep van de Gemeente voor Bommelerwaard Gezond en op deze manier wil ook de Balletschool een steentje bijdragen om de Bommelerwaard gezond(er) te maken. 


We willen ouders van kinderen die met hun verjaardag willen trakteren tijdens de dansles dan ook vragen om hier rekening mee te houden en een gezonde, lekkere traktatie uit te delen. 

Ter inspiratie vind je hier alvast een gezond recept. Eet smakelijk!

 
Share
Forward
Copyright © 2015 Balletschool Paulette Willemse
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je leerling of ouder/verzorger van een leerling bent. Je kunt je natuurlijk uitschrijven voor deze nieuwsbrief maar dan mis je wel belangrijke informatie. Belangstellenden buiten de Balletschool kunnen deze nieuwsbrief ook ontvangen. Op onze website bij Balletspiegel vind je de aanmeldlink.
 
Balletschool Paulette Willemse
Ruiterstraat 23
Zaltbommel, GLD 5301 ED
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    Voorkeuren nieuwsbrief bewerken 
 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balletschool Paulette Willemse · Ruiterstraat 23 · Zaltbommel, GLD 5301 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp