Copy
De LVO is al veertig jaar dé vereniging voor en door operatie-assistenten.
NIEUWSBRIEF JANUARI 2017
-
Namens het bestuur van de LVO wensen wij iedereen een voorspoedig 2017!

-
LVO Congres 9 en 10 maart:
Het 'Robotconvenant'
Voor dit jubileum congres hebben we inspirerende sprekers en interessante workshops op het programma staan. Nieuwe ontwikkelingen staan bij ieder LVO Congres volop in de schijnwerpers, zoals voorgaande jaren informatie over de TOP-richtlijnen, de NLQF-6 en de richtlijn voor 'overdracht' op het OKC. Voor het congres in maart staat het zogenoemde 'Robotconvenant' centraal.

Lees meer
-
LVO Congres 9 en 10 maart:
Presentatie over bewegingsketen
Bewegen doen we allemaal en vaak doen we dit op de automatische piloot. Wat nu als het bewegen van je lichaam niet op de meest efficiënte wijze gebeurt? Wat voor effect heeft dit en hoe kun je 'probleempjes' oplossen.
Nieuwsgierig? Kom dan naar de presentatie 'Bewegingsketen: een kijk op efficiënt bewegen' op het LVO congres. Inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk en kan bij de LVO-stand. Vol is vol.

Lees meer
-
Thema Feestavond LVO CongresDonderdagavond 9 maart is de Feestavond van het LVO Congres. Na een aantal jaren geen thema voor de Feestavond te hebben gehad, is het daar nu weer tijd voor. De LVO is 40 jaar geleden - in 1977 - opgericht. Het thema is dan ook: 'De jaren 70'.
-
Maak kans op een reis naar EORNA 2017!Met meer leden staat de LVO nóg sterker! Als ambassadeur kun je jouw steentje bijdragen door nieuwe leden te werven. De ambassadeurs hebben hierover vorige maand een speciale nieuwsbrief ontvangen. Ben jij de LVO Ambassadeur die de meeste leden binnenhaalt? Dan win jij - samen met een collega - een geheel verzorgde reis naar het EORNA Congres in mei op Rhodos, Griekenland.

Doe mee!
Ben je nog geen ambassadeur, maar wil je dat wel graag worden?
Meld je dan aan via Mijn LVO.
-
Gezamenlijke inzet voor een nieuwe cao Ziekenhuizen
De onderhandelingen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn gestart op 19 december. De opmerkingen van de NU’91 Leden zijn besproken in de NU’91 Klankbordgroep Ziekenhuizen. De NU'91 is samen met het CNV Zorg & Welzijn en de FNV Zorg & Welzijn tot een inzet gekomen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen.

Lees meer op NU'91.
-
FWG FunctiewaarderingBij de LVO komen veel vragen binnen over Functiewaardering na een fusie. In een extra nieuwbrief die jullie volgende week ontvangen, wordt uitgelegd wat er wel en wat er niet kan in deze situatie. Het artikel is geschreven door NU'91. Houd je mailbox dus in de gaten.
-
Belangrijke data 20179 en 10 maart LVO Congres 
11 april NVEC Masterclass Endoscopische Chirurgie
12 april NVEC Congres 'Smart Surgery'
18 april Studentendag 'Je diploma... en dan?'
4-7 mei EORNA
29 mei Cursus Hechtvaardigheid voor operatieassistenten
-
NVEC Congres en Masterclass
Het NVEC Congres vindt plaats op 12 april in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het thema is Smart Surgery. Hoe kunnen we vernieuwingen in en rond de operatiekamer integreren om onze operaties slimmer te maken? Denk aan robotica en beeldgerichte vernieuwingen, maar ook aan slimme 'wearables' en black boxes.
Voorafgaand aan het NVEC Congres vindt op 11 april de NVEC Masterclass plaats. Er worden masterclasses gegeven over Smart Robotic Surgery, Smart Suturing en Smart Career Development.

Meer info
-
Nieuwe enquête Ben je het eens of oneens met de volgende stelling: 
Leerlingen van de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening moeten nog een jaar nawerken op de operatiekamer.
Vul je antwoord in op de
website.

Uitslag vorige enquêteBen je het eens of oneens met de volgende stelling:
Erkenning van het beroep Operatieassistent is belangrijk.
Er is 89 keer gestemd. 87 ondervraagden zijn het eens met deze stelling (98%). 1 ondervraagde is het hiermee oneens en 1 ondervraagde antwoordde 'neutraal'.
-
Copyright © 2017 LVO.
Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LVO · Postbus 27 · Vianen, 4130 EA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp