Copy
De LVO is al meer dan dertig jaar dé vereniging voor en door operatie-assistenten.
NIEUWSBRIEF juli 2016
-
Opleiden 2020. Ga jij er in mee?Op donderdag 17 november vindt weer de jaarlijkse PB Dag plaats. Dit jaar hebben we voor een zeer actueel thema gekozen: veranderingen.
Veranderingen zien we niet alleen op de OK. Ook binnen de opleidingsinstituten zoekt men naar andere wegen om de student op te leiden tot een volwaardige professional. We zullen het thema van diverse kanten belichten. 
Locatie: firma Meekers Medical in Utrecht. 
Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Dan is ook inschrijving mogelijk. Houd de website dus in de gaten.

Graag tot ziens op 17 november.
De commissie onderwijs.
-
LVO-leden gratis toegang tot Liveoperatie.nlWist je dat je als LVO-lid gratis gebruikt kunt maken van alle modules van Liveoperatie.nl?
Zo kun je je als operatieassistent te allen tijde bijscholen en trainen.

De instructievideo’s en documenten zijn volledig gericht op de operatieassistent en de daarbij behorende taken. Ook de bekwaamheid bij het bedienen van apparatuur en het gebruik van hulpmiddelen komen aan bod.

Dit laatste is een hot item in verband met het convenant “Veilige toepassing van Medische Technologie in het ziekenhuis” 
-
EAES CongresOp 15 en 16 juni jl. vond het internationale Congres voor Endoscopische Chirurgie plaats in de RAI. Uit alle uithoeken van de wereld waren er specialisten naar Amsterdam gekomen. Op de woensdag was er een parallelsessie met de arts-assistenten. Op de donderdag was de LVO aanwezig met een stand. Volgend jaar hopen we op een grotere deelname vanuit onze beroepsgroep.

Het NVEC Congres vindt plaats op woensdag 12 april 2017 in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Het thema is 'Smart Surgery'. Hierbij vragen we jullie om onderwerpen aan te dragen voor komend NVEC Congres. 

Reacties kun je sturen naar: congres@lvo.nl. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.
-
EORNA deadline abstracten voor voordrachten 15 juli a.s.Het EORNA Congres vindt plaats van 4 t/m 7 mei 2017 op het eiland Rhodos - Griekenland. Wij roepen collega's op om voordrachten te houden tijdens dit internationale congres. De deadline voor het indienen van abstracten voor voordrachten is 15 juli a.s.
 
 
-
Wie helpt tijdens de diploma-uitreikingen?In september en oktober gaat de LVO weer langs de verschillende opleidingsinstituten om alle nieuwe collega's te feliciteren met hun diploma en een cadeautje uit te reiken. Hiervoor zoeken we nog ambassadeurs uit de regio, betrokken LVO-leden of LVO-bestuurs- of commissieleden. In een aantal regio’s is dit nog steeds lastig te realiseren.

Ben jij aanwezig bij de diploma-uitreiking en wil je ons hiermee helpen?
Stuur dan een mail naar prvoorlichting@lvo.nl. We maken graag van je diensten gebruik.
-
Belangrijke data 201629 september NVLO Congres
3 en 4 november Traumadagen 
25 en 26 november Beleidsdagen LVO (bestuur en commissieleden)
LVO Congres 9 en 10 maart 2017
-
LVO Congres 9 en 10 maart 2017Op donderdag 9 en vrijdag 10 maart 2017 zal het 31e congres van de LVO plaatsvinden.
Een jubileum. De LVO bestaat in 2017 … 40 jaar!

Het congresthema is: 'On the move'. Hiermee laten we zien dat de LVO met alle operatieassistenten in Nederland in beweging is. Daarnaast betekent 'On the move' vooruitgang en actief zijn. Ook dit past bij het beroep operatieassistent.

Net als in 2016 zijn de ‘Young Professionals’ in het voorbereidingstraject van het congres betrokken. Zij maken deel uit van de congrescommissie van de LVO. Er zijn diverse sessies met de volgende thema’s: thoraxchirurgie, oogchirurgie, neurochirurgie, kinderchirurgie en plastische-reconstructieve chirurgie. Er is een sessie voor praktijkopleiders en natuurlijk de uitreiking van de 'Van Straten Medical Young Professionals Award'

De NVEC en NVT vullen een eigen sessie met onderwerpen over endoscopie en trauma. Naast dit alles is er een plenair programma van de NVLO. De voorbereidingen voor een breed programma met bijzondere onderwerpen en inspirerende sprekers zijn al in volle gang. Daarover meer in de volgende Nieuwsbrief. Ook gaan we een kijkje nemen in het verleden van ... 40 jaar LVO.

Het bestuur en de commissies van de LVO hebben er het volste vertrouwen in dat het een feestelijk jubileumcongres zal worden. Wij verwelkomen je graag op 9 en 10 maart 2017, in de ReeHorst te Ede. Zet de datum vast in jouw agenda, hang hem op je prikbord, maar vooral … in de agenda van je planner op het werk.

Je mag het niet missen,  'be On the move'.


Lees meer
-
‘Van Straten Medical Young Professional Award’Aan de pas gediplomeerden of studenten die in september een diploma ontvangen

Heb je dit jaar je diploma behaald of ga je dit binnenkort halen?
En heb je een interessante scriptie geschreven of een belangrijk onderzoek verricht? 
Dan maak je kans om de Van Straten Medical Young Professional Award te winnen!

Je hebt tot 1 januari de tijd je onderzoek in te sturen. De inzenders van de 3 beste scripties mogen op het jaarlijkse LVO Congres in maart 2017 een presentatie geven over hun onderwerp.

De winnaar gaat met deze prachtige Award en een geldprijs naar huis. 

Stuur je scriptie voor 1 januari naar onderwijs@lvo.nl.

Behoor je zelf niet tot de doelgroep, maar ken je een student die een interessante scriptie heeft geschreven, laat dit bericht aan hem of haar lezen.
-
Young Professionals komt met 'starters kit' voor ambassadeursEen paar maanden geleden is er een platform van young professionals opgericht. Deze groep met jong gediplomeerde operatieassistenten komt elke twee maanden één keer samen om actuele zaken waar het bestuur zich mee bezig houdt te bespreken. Vanuit het bestuur hebben de young professionals de opdracht gekregen om na te gaan hoe het voor de LVO gemakkelijker wordt om de huidige, maar ook de nieuwe ambassadeurs te kunnen informeren.

Na overleg is besloten om een 'starters kit' voor ambassadeurs te ontwikkelen. In deze starters kit worden onder andere de belangrijkste punten van de LVO nogmaals kort en bondig naar voren gebracht en worden tips gegeven over hoe je als ambassadeur binnen jouw ziekenhuis de LVO-leden kunt informeren. Ook staat er informatie in om nieuwe leden te kunnen werven. Het ontwikkelen van de starterskit is momenteel in volle gang.
-
Nieuwe enquêteHeb jij als operatieassistent de beschikking over een scholingsbudget?
Vul je antwoord in op de
website.

Uitslag vorige enquêteWie draagt er een Röntgenbril bij langdurige doorlichting? 
96% van de ondervraagden draagt géén Röntgenbril bij langdurige doorlichting. 4% draagt wel een Röntgenbril bij langdurige doorlichting. 
-
Copyright © 2016 LVO,
Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp