Copy
De LVO is al veeritg jaar dé vereniging voor en door operatie-assistenten.
NIEUWSBRIEF APRIL 2017
-
EORNA... nog maar vijf weken te gaan!
Van 4 - 7 mei vindt het 8ste EORNA Congres plaats op het Griekse eiland Rhodos. Het is dé kans om deelnemers, sprekers en andere peri-operatieve professionals uit meer dan 40 landen te ontmoeten. Op dit moment zijn er nog aantrekkelijke hotelprijzen beschikbaar voor de duur van het congres. 

Het LVO-bestuur is ook op dit congres aanwezig, immers de LVO is onderdeel van EORNA! We zijn verheugd dat er ook nu al meer dan 30 Nederlandse operatieassistenten aanwezig zullen zijn.

Lees meer | Registreer
-
Schrijf je in voor de Ambassadeursdag 2017!
Donderdag 8 juni vindt de jaarlijkse Ambassadeursdag plaats. Dit keer in het Amphia Ziekenhuis in Breda. De dag is gratis toegankelijk voor LVO Ambassadeurs. Zij mogen een LVO-lid als introducee meenemen.

Inschrijven kan via de website.
-
LVO Congres 2017 en uitreiking YP Award
Het LVO Congres in maart was een groot succes. Graag willen we willen iedereen bedanken die aanwezig was op dit LVO Jubileumcongres.

De Young Professional Award werd toegekend aan Caroline Widdershoven en Jitte Valckx. Naast deze prachtige Award ontvingen zij ook een geldbedrag. Zij presenteerden een onderzoek naar de ontwikkelingen op het gebied van de compleetheidscontrole van gazen, instrumenten, hechtnaalden en disposables. Sinds het onderzoek uit 2006 is er veel verbeterd, maar we zijn er nog niet.

Mirjam de Stigter (operatieassistent in het Rijnstate) schreef een mooi verslag over het congres, waarin ze enthousiast vertelt over de presentaties waarbij ze aanwezig was en wat ze heeft geleerd.

Ook de foto's het congres staan online. Wil je presentaties van sprekers op het congres terug lezen? Dat kan! We hebben een aantal beschikbare presentaties online gezet. Je kunt ze vinden op de speciale pagina: LVO Congres 2017
-
Kom naar de Studentendag op 18 april!
Dinsdag 18 april organiseert de LVO weer de jaarlijkse Studentendag in samenwerking met de firma Van Straten Medical. Het thema is 'Je diploma... en dan?'  Een greep uit het programma: Rolina Oosting spreekt over haar werk bij Isala als senior operatieassistent met chirurgische vaardigheden thoraxchirurgie; Olga Hessels vertelt over Opereren in Peru; en van Jurrien Jongbloed kom je meer te weten over Werken in de industrie. Het gehele programma vind je op de website.

We hebben al aardig wat inschrijvingen binnen, maar er is nog plek! Schrijf je snel in.
-
Traumadagen 30 november en 1 december
We hebben nog even te gaan, maar de voorbereidingen voor de Traumadagen zijn al in volle gang. Dit jaar worden de Traumadagen georganiseerd in samenwerking met de Orthopaedic Trauma Association (OTA) (USA). Topics voor dit jaar zijn Acetabulum fracturen, ramp- en multitrauma-geneeskunde, heupfracturen en post traumatisch afwijkingen en defecten.

Ook dit jaar participeert de LVO twee dagen. De thema’s zullen aansluiten bij de topics, waaronder heupfracturen. Tevens zullen er plenaire sessies en parallelle sessies zijn. De parallelle sessies voor de operatieassistenten worden samengesteld door Hennie Mulder, operatieassistent in het Maxima Medisch Centrum en bestuurslid van de LVO.

Lees de brief van de Traumacommissie
-
Functiewaardering na een fusie (FWG)
Functiewaardering na een fusie, daarover krijgen we bij de LVO veel vragen binnen. In januari hebben we jullie via een nieuwsbrief uitleg gegeven over wat er wel en wat er niet kan in deze situatie.

Is de nieuwsbrief over FWG aan je aandacht ontsnapt, dan kun je het artikel teruglezen op onze website. In het stuk legt Gorrit Smit - Belangenbehartiger NU’91 en lid Paritaire Adviesgroep FWG (PAG-FWG) - aan de hand van een fictief voorbeeld uit wat je kunt doen in deze situatie.

Ga naar: LVO.nl > Wat doet de LVO? > Beroepsbelangen > CAO > FWG
-
Update cao onderhandelingen
De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de werknemers in de ziekenhuizen hebben in maart nog niet tot een akkoord geleid. Op 7 april vindt er opnieuw overleg plaats. Inmiddels is er ook een reservedatum afgesproken te weten 15 mei. We houden jullie op de hoogte.

Lees meer
-
Werken op de Africa Mercy
Debby Kruize is 34 jaar en werkt als operatieassistent op de Africa Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld. Debby zet zich in om de allerarmsten in Afrika te helpen middels gratis medische zorg. 

Op het schip worden kinderen en volwassenen die geen toegang hebben tot de gezondheidszorg gratis geopereerd aan allerhande afwijkingen, waardoor ze weer zicht hebben op een toekomst. Op onze website lees je Debby's gepassioneerde verhaal over wat er allemaal gebeurt op de Africa Mercy.

Lees verder
-
Belangrijke data
10 en 11 april Vaatdagen
11 april NVEC Masterclass Endoscopische Chirurgie
12 april NVEC Congres 'Smart Surgery'
18 april Studentendag 'Je diploma... en dan?'
4-7 mei EORNA
12 mei OK Symposium
16 mei Bijscholingsdag OK
29 mei Cursus Hechtvaardigheid
8 juni Ambassadeursdag
15 juni LVO Studiedag: Voet, Enkel en Trauma
30 juni: Cursus Veiligheid voor operatieassistenten
30 november en 1 december: Traumadagen
-
Wil je alles weten over Smart Surgery?
Kom dan woensdag 12 april naar het NVEC Congres in de Beurs van Berlage. Hoe kunnen we vernieuwingen integreren om operaties slimmer te maken? Denk aan robotica en beeldgerichte vernieuwingen, maar ook aan slimme wearables die vitale functies van patiënten kunnen registreren en het inpassen van black boxes op de operatiekamer.

Vanuit de verschillende vakgebieden gynaecologie, urologie, abdominale chirurgie, kinderchirurgie en thoraxchirurgie worden de nieuwste ontwikkelingen besproken. Er is een middagprogramma voor operatieassistenten waar de focus ligt op teamvorming en specialisatie om alle Smart Surgery mogelijk te maken. 

De onderwerpen van de parallelsessie Smart OR-Nurses zijn:  
Stageringslaparotomie robot geassisteerd; Schildklierchirurgie met de robot; Dedicated teams; en een Interactieve discussie: (Ge)niet ik wel of (ge)niet ik niet?

NVEC Masterclass 11 april

Ben je geïnteresseerd in endoscopische (robot)chirurgie? En ben je bezig met het ontwikkelen van je carrièrepad? Voorafgaand aan het NVEC Congres ‘Smart Surgery’ vindt op dinsdag 11 april een aantal Multidisciplinaire Masterclasses plaats in de Beurs van Berlage. Er worden masterclasses gegeven over Smart Robotic Surgery, Smart Suturing en Smart Career Development
 
Bekijk het programma | Direct inschrijven
-
Nieuwe enquête
Ben je het eens of oneens met de volgende stelling:
Het bijhouden van je portfolio op het Kwaliteitsregister moet verplicht worden.
Vul je antwoord in op de
website.

Uitslag vorige enquête
De enquêtevraag luidde:
Ben je het eens of oneens met de volgende stelling: Zaterdag is een gewone werkdag.

Er is in totaal 70 keer gestemd. 59 stemmers zijn het oneens met deze stelling (dat is 84 procent). 6 stemmers zijn van mening dat zaterdag wel een gewone werkdag is. 5 stemmers staan er neutraal tegenover. 
-
Copyright © 2017 LVO,
Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LVO · Postbus 27 · Vianen, 4130 EA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp