Copy
Maandelijks duurzaam, sociaal, zon- en energienieuws
Uitschrijven voor deze e-mail
Bekijk deze email in uw browser

Beste zonaanbidder,

Omdat de zomer in ons land wat te wensen over laat dit jaar, besteden we in deze Watt’s up aandacht aan verre oorden waar de zon wat vaker schijnt. Zo kruipen we achter de collegebanken bij Barefoot College in India, dat vrouwen uit ontwikkelingslanden opleidt tot zonnepaneleninstallateur. Ook kijken we bij een van onze partners, Unilever, en hun duurzame praktijken. We ontdekten een groot groen geheim van Ben & Jerry-ijsjes. Daarnaast blijven we ook dicht bij huis, met tips voor het schoonmaken van je zonnepanelen, en verklappen we wie zich so far de zonnekoning van deze zomer mag noemen: welke klant heeft de meeste zonnestroom opgewekt?

Shine on!

Roebyem Anders
Vice President Global Brand

Solar mama's: van analfabeet naar zonnepaneleninstallateur

Lynette, 38 jaar, staart verlegen in de camera die haar volgt. Ze komt uit Zimbabwe en woont daar samen met haar man en drie kinderen in een dorp zonder elektriciteit. Zij is in India om te worden opgeleid tot zonnepaneleninstallateur, een project van Barefoot College dat gesteund wordt door Sunegvity. Begeef je in onderstaande video 5 minuten in India en kijk hoe de Lynette en mede solar mama's zonnepanelenexperts worden. 

De Sungevity zonnekoning

Dat de lente en zomer echt wél zonnig zijn bewijst onze Sungeity zonnekoning: de klant die het meeste zonnestroom heeft opgewekt.. Bert Hadders uit Groningen breekt alle records. Wat is zijn geheim?

3 tips voor schone panelen

Het is zover: de zonnepanelen liggen op het dak en leveren in de zomerse zon flink wat kilowattuurtjes schone stroom op. Maar is het ook nodig om de panelen schoon te maken? En hoe moet dat dan? 3 tips voor glanzende panelen.
Partner van de maand: Unilever
Om zonnepanelen op zoveel mogelijk daken te krijgen – de Rooftop Revolution - werken wij graag samen met andere bedrijven en organisaties. Eentje die eruit springt is Unilever. Wist je bijvoorbeeld dat de afvalproducten van de Ben & Jerry-ijsproductie en gemorste mayonaise tot biobrandstof wordt verwerkt?
Green Gadget Man: altijd zonnige gesprekken met de solar carkit 
Telkens als ik in de hybrid van mijn vrouw stap, geniet ik van het gemak waarmee mijn telefoon direct gekoppeld wordt aan de audio en ik handsfree kan bellen. Dus ik besloot mijn eigen, simpele heilige koe te pimpen! Met solar power, what else?!

Sungevity groeit op basis van tevreden klanten

Wij weten hoe blij mensen worden van hun zonnepanelen en dit delen met familie, buren, vrienden of collega's. Ruim een derde van onze overstappers komt namelijk via bestaande klanten bij Sungevity terecht.

Iedereen die via via bij Sungevity overstapt op zonnestroom (of daarvoor heeft gezorgd) mag daarom een keuze maken uit één van de vele duurzame cadeaus. Bekijk deze snel op www.sungevity.nl/cadeau 

Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. In de VS, Nederland, Duitsland en Groot-Brittanië heeft Sungevity al tienduizenden zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.

Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com

Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden