Copy
Nyhetsbrev från Skolmatsakademin.


Nyhetsbrev
 
april 2020
 

Coronapandemin påverkar oss alla, men ni behöver inte klara detta ensamma!


Skolmatsakademin samlar löpande aktuell information angående coronaviruset från Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten, Skolverket med flera. Ta del av informationen här >. Vi har även publicerat en sida med stödmaterial som bland annat innehåller riktlinjer för servering, inköp och kommunikationsmaterial att använda i skolrestaurangen. Ta del av materialet här >

Vad serverar vi i skolrestaurangen under krisläge?


Skolmatsakademin har tillsammans med Trollhättan Stad tagit fram menyförslag för tre olika krisscenarion som kan drabba våra skolkök. Tanken är att menyerna ska kunna fungera enligt ett rullande schema i händelse av en kris med ett stort personalbortfall. Gå till menyerna.
sill

Blå proteiner – välkommen till vår digitala nätverksträff!


Är SLVs rekommendation att äta fisk 2-3 ggr per vecka verkligen hållbar? Och hur kan vi tänka nytt kring marina resurser på framtidens hållbara offentliga tallrik? Välkommen till en spännande dag den om alger, sillen som superfisk, nya fiskarter samt hur vi kan nyttja nya delar av fisken på kreativa sätt.
Läs inbjudan och reservera den 12 maj.
sillburgare

Smaktest av sillburgare blev (o)mega(3)succe!


Sill är en av få feta fiskar som det fortfarande finns god tillgång på i haven. Nu har Karl Johansskolan i Göteborg testlagat och serverat en sillburgare, döpt till Västkustburgare i skolrestaurangen. Läs reportaget där både kökspersonalen och matgästerna fick tycka till om den nyttiga och klimatsmarta innovationen.
Handbok med smak för kunskap

Handbok som tryggar er kompetensförsörjning.

 
Att säkra tillgången på utbildad kökspersonal, i synnerhet utbildade kockar är en utmaning. Nu har projektet Med smak för kunskap resulterat i en handbok där du kan ta del av framgångsfaktorer, processer, modeller och tips och råd på hur vi tillsammans kan agera för att trygga den långsiktiga kompetensförsörjningen. Läs mer och ladda ner den här
Årets kökshjälte- förkläde

Vem vill du nominera till Årets kökshjälte?


Årets kökshjälte i Västra Götalands kök delas ut någon som arbetar för att det ska tillagas mer mat på svenska och lokala råvaror i våra offentliga kök. Nominera och motivera varför just du eller någon annan ska vinna priset.
Läs mer och nominera här! >

Nationella rekommendationer för säker specialkost.


Kost & Närings fokusgrupp skola- och förskola har tagit fram nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i förskola och skola. Ta del av 80 konkreta tips och rekommendationer kring celiaki, laktosintolerans, luftburen allergi och mycket mer Ladda ner den här!

Vinnande modell för minskat matsvinn.


I mars släppte Livsmedelsverket ”Handbok för minskat matsvinn inom vård, skola och omsorg”. Handboken, som bygger på ”Göteborgsmodellen för mindre matsvinn”, innehåller mängder av tips och råd kring hur vi enkelt kan minska vårt kökssvinn, serveringssvinn och tallrikssvinn. Verksamheterna som har testat modellen har redan lyckats halvera sitt matsvinn. Ladda ner er handbok här!
Logo Skolmatsakademin
www.vgregion.se/skolmatsakademin
Skolmatsakademin och GDPR
Skolmatsakademins nyhetsbrev skickas ut via nyhetsbrevtjänsten MailChimp. Det är även hos MailChimp din mailadress är sparad som prenumerant. MailChimp följer lagen i enlighet med GDPR och med enda syfte att skicka ut nyhetsbrev till dig från Skolmatsakademin. 
Läs mer om deras hantering av dina personuppgifter via deras integritetspolicy samt deras villkor.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
RISE och Västra Götalandsregionen logos
Skolmatsakademins nyhetsbrev 2020
Avregistrera mig   |  Prenumerera


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skolmatsakademin · Västra Götalandsregionen · Västra Götaland 40226 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp