Copy
Stips Kunstnieuws
Slecht leesbaar? klik hier

 

Stips Kunstnieuws

De comeback van brons

authentiek brons gieten (fotograaf Hans Splinter)

De laatste jaren zien we een toenemende belangstelling voor brons. Waar bronzen beelden vroeger nogal een nogal stoffig imago hadden, verschijnen er tegenwoordig steeds meer moderne eigentijdse modellen en begint het bronswerk ineens helemaal hip en hot te worden. Brons is binnen de kunstwereld dan ook aan een echte comeback bezig en wordt weer steeds meer op waarde geschat.

Toch is er wel een verandering t.o.v. vroeger. Waar de beelden vroeger altijd uit massief brons werden gegoten, zien we nu juist meer verbronsde beelden op de markt verschijnen. De oorzaak is een prijskwestie. Brons is namelijk een nogal kostbaar metaal (een legering van koper met tin) en is daarmee voor slechts weinigen betaalbaar. Verschillende kunstenaars hebben dan ook naar alternatieven gezocht en om hun beelden toch op de markt te kunnen brengen met een kwaliteit die niet van echt brons te onderscheiden is, maar wel betaalbaar blijft. De mooiste techniek die ontwikkeld is als alternatief op het massieve brons is het verbronzen. Met deze techniek wordt een dun laagje echt brons op een ander materiaal aangebracht, waardoor het beeld toch als massief brons oogt en overkomt.

De Nederlandse kunstenaar Ger van Tankeren en het metaalatelier Bascala zijn beiden voorlopers in het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige verbronsde beelden. Bij van Tankeren worden de beelden eerst in een tinlegering gegoten en naderhand afgewerkt en verbronsd. De van Tankeren beelden bestaan dus volledig uit metaal. Bij het atelier Bascala worden de beelden juist in een kunstharsbasis gegoten, waardoor ze wat lichter in gewicht blijven. Deze kunsthars beelden worden daarna verbronsd en afgewerkt.

Beide collecties doen niet onder van elkaar. De beelden zijn mooi vormgegeven, van een uitstekende kwaliteit en bieden leuke modellen. Bij Stips hebben we van beide ateliers een verfijnde selectie eigentijdse beelden. Deze beelden hebben een gunstige prijs. De verbronsde beelden op kunsthars basis liggen gemiddeld tussen de € 40,- en  € 100.-. En de verbronsde beelden op basis van tin liggen gemiddeld tussen de € 60.- en € 200.-. De beide collecties kunt u hier bekijken.

Comfort door Ger van Tankeren
Quality Time door atelier Bascala
Ontmoetingsplek door Ger van Tankeren
Harmonie door atelier Bascala


• giclées • schilderijen • beelden • gallery art •
• klokken • kalenders • kunstkado's •

Stips biedt collecties van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars,
grafisch ontwerpers en andere creatievelingen!

www.stips.nl

Laatste stuks!

Van onderstaande giclée-schilderijen in gelimiteerde oplage is het eind van de oplage bereikt. We hebben nog slechts één exemplaar beschikbaar, in de uitvoering zoals aangegeven:
Papavero van Werner
uitgevoerd op canvas, compleet ingelijst in een naturel houten baklijst
meer info
Grunn van Noèl Hariri
uitgevoerd op canvas, compleet ingelijst in een zwarte baklijst
meer info
De Beste Plek van Geke Steenmetz
uitgevoerd op canvas, compleet ingelijst in een zwarte houten baklijst
meer info
Eerder verschenen nieuwsberichten:
Hij is al uit!
De volgende morgen…
Nieuwe koeienschilderijen
Copyright © 2018 Stips.nl, Alle rechten voorbehouden.